Články se štítkem: Rakousko

Bettina Kirnbauer: Rakousko je ideálním testovacím trhem pro celý německy mluvící region

thumbnail

Bettina Kirnbauer je velvyslankyní Rakouska v České republice tři roky, ovšem předtím další tři roky v Praze na ambasádě působila. Naši zemi tedy dobře zná a dokáže velmi dobře vyjádřit, proč je vzájemná spolupráce Čechů a Rakušanů tak úspěšná a rozmanitá. V rozhovoru pro TRADE NEWS zároveň zdůrazňuje, že existuje velmi slibný potenciál pro další růst, ať už díky geografické blízkosti, podobné mentalitě či vhodně se doplňující struktuře našich ekonomik.

Štítky Rakousko

číst celý článek

Pavel Wiesner: Klient je pro nás středobodem vesmíru.Chceme mu být co nejblíž a výzev se nebojíme

thumbnail

Pokud se Pavla Wiesnera zeptáte na pomyslné hodnoty České podnikatelské pojišťovny, v jejímž čele stojí, bez zaváhání odpoví: férovost, poctivost, týmová spolupráce a inovace. A hned dodá, že tým chápe široce jako tripartitu makléř – pojišťovna – klient. „Toto spojení je pro nás zásadní. Úspěšní jsme právě díky tomu, že funguje, že máme důvěru jak makléřů, tak našich klientů.“

Štítky Pojištění, ČPP, Rakousko

číst celý článek

Zbyněk Kopeček: Mým posláním je pomáhat malým vinařům. V Rakousku si jich váží daleko víc

thumbnail

Drobní vinaři či zahrádkáři jsou pro naši zemi velmi potřební, mimo jiné jako nositelé tradic a života venkova. Mají-li prosperovat, vyžadují však odlišný přístup než velké společnosti. Toho si byl vědom i Zbyněk Kopeček, když v roce 2005 na Slovácku zakládal svou firmu. Vinařský dům Kopeček vznikl s cílem maximálně podporovat menší zemědělce, a jelikož zde pracují pouze na slovo vzatí odborníci a srdcaři, dokáží díky stálé klientele malých, ale velmi bonitních zákazníků od svého vzniku nepřetržitě růst. Nejen s aktuálními investicemi firmě pomáhá Národní rozvojová banka (NRB).

Štítky Zemědělství, Environment, Rakousko, NRB

číst celý článek

Rakousko a udržitelné podnikání

thumbnail

Udržitelnost (Nachhaltigkeit) je v Rakousku jedním z nejvíce skloňovaných slov. Naši sousedé jsou pověstní svým silným vztahem k přírodě a její ochraně. Tzv. zelené a chytré technologie, produkty šetrné k životnímu prostředí, řešení zvyšující výkonnost a podporující zdraví mají extrémní inovační potenciál a rychle rostou ve všech odvětvích průmyslu. Českým firmám s výrobkem nebo technologiemi, které můžeme prezentovat jako udržitelné, se tak otvírá potenciál pro přímé investice a úspěch na rakouském trhu. Cesta k němu je ale většinou trnitá.

Štítky Rakousko, Environment, Udržitelnost

číst celý článek

Bettina Kirnbauer: Česko a Rakousko jsou ti nejlepší sousedéRozumíme si a můžeme se na sebe spolehnout

thumbnail

Bettina Kirnbauer se vrátila do Prahy v loňském roce jako velvyslankyně Rakouska téměř po dvaceti letech. Říká, že v Česku našla vzkvétající zemi, kde ve všech oblastech došlo k velkému posunu. S tím souvisí i pokrok ve vzájemných vztazích Rakouska a Česka, které jsou dnes opravdu velmi těsné. Její první rok byl do velké míry poznamenaný pandemií covidu-19. „Ta ale mimo jiné ukázala, jak dobré a stabilní naše vzájemné vztahy dnes jsou,“ pochvaluje si.

Štítky Rakousko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.