Články se štítkem: Rodinné firmy

Martin Jahoda: Úspěch ve Walmartu nám otevírá dveře po celém světě

thumbnail

Společnost Emco asi není třeba našim čtenářům představovat. Tedy aspoň ne těm, kteří rádi snídají müsli nebo jiné cereální výrobky. Co je však o ní už méně známé, je to, že se jedná o ryze českou firmu a také veskrze rodinný podnik, který je od začátku úzce spjat s rodinou Jahodů. Také vás možná překvapí, že firma vyváží své výrobky do více než pěti desítek zemí světa, a řadí se tak k nejúspěšnějším českým exportérům nejen v sektoru potravinářství.

Štítky Rodinné firmy, Potravinářství

číst celý článek

Proč bychom měli světovou kvalitu prodávat levně?

thumbnail

„Není důvod prodávat, jak se často říká, ,německou kvalitu za české ceny‘. V našem oboru patříme mezi nejlepší v Evropě, proto si můžeme dovolit dodávat na zahraniční trhy za běžné světové ceny. Jen v tuzemsku máme ceny přizpůsobeny finančním možnostem domácí klientely,“ vysvětluje strategii rodinné firmy Laski, výrobce profesionální komunální techniky, její jednatel Zdeněk Zapletal.

Štítky Rodinné firmy

číst celý článek

Rodinné stříbro se neprodává, pečuje se o ně

thumbnail

Z loňského průzkumu Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) mezi čtyřmi stovkami českých rodinných firem vyplynulo, že šest z deseti oslovených majitelů by uvažovalo o prodeji, pokud by dostalo výhodnou nabídku. Jak to udělat, aby poctivě vydřené klenoty zůstaly v rukou českých podnikatelů a neskončily pod anonymní zahraniční korporátní kontrolou? I o tom jsme mluvili s jedním z nich – Liborem Musilem, předsedou představenstva slavkovské rodinné společnosti LIKO-S a členem představenstva AMSP ČR.

Štítky Rodinné firmy

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.