Články se štítkem: Rusko

Rusko zůstává jedním z našich nejdůležitějších exportních trhů mimo EUMezi sankcemi, kooperací a soběstačností

thumbnail

Ruská federace představuje pro české podnikatele největší exportní trh v bezprostřední blízkosti EU. Češi mají v Rusku, především v jeho průmyslových oblastech, vynikající renomé již z dob bývalého Československa, a proto v tomto teritoriu máme na co navazovat. Naši podnikatelé jsou oceňováni především pro své odborné znalosti a velice dobrou jazykovou vybavenost. České zboží a služby jsou ve zdejším povědomí spojené zejména s vysokou kvalitou, která je dostupná za přijatelnou cenu.

Štítky Rusko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Rusku

thumbnail

Doprava a infrastruktura České podniky jsou velmi dobře etablované na ruském trhu silničních vozidel a automobilových komponentů. Rovněž jsou aktivní v oblasti civilního leteckého průmyslu. Důraz je kladen především na segment malých a středních letadel, dodávek komponentů a dílů, oprav a údržby…

Štítky Rusko

číst celý článek

Štěpán Jílek: Rusko se rychle měníFirmy by měly zvážit jiné způsoby expanze

thumbnail

„Dnešní Rusko už je jiný trh než před pěti nebo deseti lety a s těmito novými podmínkami musejí české firmy počítat,“ říká Štěpán Jílek, ředitel regionálního centra Rusko a SNS agentury CzechTrade v Moskvě. Země láká investory, požaduje lokalizaci výroby a zvýšená aktivita i příležitosti jsou znát zejména v regionech, které se předhánějí při lákání investorů formou různých investičních pobídek a daňových zvýhodnění. „Rusko se diametrálně změnilo. Sankce do značné míry stimulovaly domácí výrobu a vládní projekt ,náhrady exportu‘ pomohl už vyřešit například zemědělskou a potravinovou soběstačnost.“

Štítky Rusko, Podpora exportu, CzechTrade

číst celý článek

Josef Brabenec: Nesdílíme trend hledat na obchodním trhu nepřáteleRusko je pro nás stále perspektivní

thumbnail

„Na Rusko se díváme jako na dobrého obchodního partnera. Spolupráce s ním je pro nás tradiční, dlouhodobá a perspektivní.“ To jsou slova zakladatele a spolumajitele společnosti ENBRA Josefa Brabence. Česká rodinná firma je dlouholetým tuzemským lídrem nejen v dodávkách vodoměrů a měřičů tepla, ale i ve výrobě zkušeben a ve zkoušení měřidel průtoku a tepla. Hovořili jsme o ruském trhu, kde ENBRA slaví dlouhodobě úspěchy zvláště se svými zkušebnami.

Štítky Vodohospodářství, Energetika, Rusko

číst celý článek

Antonín Sahula jr.: Vždy jsme spoléhali hlavně sami na sebeI na krizi jsme připraveni

thumbnail

„Když jsem v roce osmadevadesát dal po roce a něco v Siemensu výpověď a vydal se do rodinného podniku ve vážných ekonomických problémech, mnozí kolegové se divili, že od nich se zpravidla odchází až do důchodu. Jenomže já jsem chtěl s bratrem pomoct otci postavit na nohy firmu, kterou se společníkem založil v roce 1991,“ vzpomíná Antonín Sahula jr., současný ředitel a spolumajitel druhé nejlepší Vodafone Firmy roku 2019 Středočeského kraje.

Štítky Zpracovatelský průmysl, Rusko

číst celý článek
1 2 3 4 6 7

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.