Články se štítkem: Stavebnictví

Akustika z PET lahví

thumbnail

Dopřejte si klid při práci i na přemýšlení a myslete na zdraví. Pobyt v hlučném prostředí negativně ovlivňuje pozornost, a tedy i výkonnost pracovníků. Dobré řešení prostorové akustiky ve světě patří ke standardům kvalitních kanceláří i obytných prostor. U nás je stále až na posledním místě a řeší…

Štítky Environment, Stavebnictví, Nové technologie

číst celý článek

Roman Macko: Jet do Bratislavy budovat pobočku byla ode mě spíš drzostAle vyšlo to

thumbnail

„Když se ohlédnu za tím téměř čtvrtstoletím budování naší firmy, bylo to nádherné dobrodružství,“ tak trochu nostalgicky zavzpomínal Roman Macko na to, jak stavěli slovenskou pobočku LIKO-Su úplně od nuly. „Na začátku bylo lepší spíš nemluvit o tom, že jsme česká firma se sídlem ve Slavkově u Brna. A pochlubit se projekty, které se povedly v Česku, bylo spíš kontraproduktivní. Dnes je to právě naopak. Silná česká značka a zázemí výrobní a stavební firmy nám často otevírají dveře. A jsem rád, že se vztahy z tohoto pohledu stabilizovaly i pro slovenské firmy u nás,“ dodává jednatel LIKO-S Slovensko Roman Macko.

Štítky Slovensko, Stavebnictví

číst celý článek

Správný projektant je něco mezi rodinným lékařem a právníkem

thumbnail

Rozhodli jste se investovat do pozemku nebo nemovitosti a máte hrůzu, jaké starosti s tím spojené vás zase čekají? Přeneste je na projektanty, a to dokonce ještě předtím, než něco koupíte. Možná nevíte, že pro vás mohou investigativně prozkoumat, zda se vám vložené prostředky vyplatí, a taky že ručí za škody způsobené vadou projektu po celou dobu existence stavby. A že dokonalá služba v tomto oboru nekončí skvělým návrhem vyvedeným ve 3D, ale zahrnuje i zajištění stavebního povolení či brodění se v blátě při pravidelných kontrolách na staveništi. To nám potvrdili lídři ateliéru ArchiCon plus Milan Nevole a Jan Březina, na jejichž seznamu úspěšných projektů najdeme třeba i administrativní budovu firmy Linet v Želevčicích nebo letos otevřený robotický a hybridní operační sál Nemocnice Na Homolce v Praze.

Štítky Stavebnictví

číst celý článek

Odkupy pohledávek jako nástroj financování ve stavebnictví

V rámci výběrových řízení pro realizaci stavebních zakázek se stále častěji setkáváme se zájmem investorů o možnost prodloužení splatnosti pohledávek, a to v řádu měsíců, případně i několika let s postupným splácením. V minulosti naše společnost realizovala tyto zakázky za podpory vlastních zdrojů či provozních úvěrů. Naši odběratelé nás informovali, že ideálním řešením tohoto požadavku jsou odkupy pohledávek. Uvítali bychom více informací, jak tento nástroj funguje.

Štítky Stavebnictví, KB

číst celý článek

Některé práce by Češi už nevzali

thumbnail

Říká se, že bez zahraničních pracovníků by české stavebnictví nefungovalo. „To mohu potvrdit i z vlastní zkušenosti. Ve firmě máme 150 vlastních zaměstnanců a z toho třetinu tvoří agenturní pracovníci ze zahraničí. Zkrátka bereme každého, kdo chce dělat,“ říká jednatel a majitel společnosti Stavokomplet Vladislav Burda.

Štítky Stavebnictví, KB

číst celý článek

Průmysl 4.0 nechápeme jako strašáka, ale jako příležitost

thumbnail

České originální high-tech řešení – úspěch, nebo propadák? „To uvidíme, zatím máme od tuzemských i zahraničních zákazníků velmi kladné ohlasy. Komplexní systém měření, který by fungoval na vzdáleném připojení rychle, flexibilně, cloudově a virtualizovaně, totiž kupodivu zatím nikdo na světě nevyvinul,“ svěřil se nám po letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu, kde společnost Kinex Measuring prezentovala demoverzi svého revolučního produktu, její jednatel a spolumajitel Petr Smrž.

Štítky ICT, Strojírenství, Stavebnictví

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.