Články se štítkem: Strojírenství

Otto Daněk: Pupeční šňůra vede do Německa

thumbnail

Elektromotory z Náchoda přežily velkou krizi roku 1933, znárodnění o patnáct let později, zásadní změnu v řízení firmy v roce 2002 a v současnosti se zde soustředí na zvládnutí krize způsobené válkou na Ukrajině. Největším obchodním partnerem společnosti je od počátku Německo, kde dnes končí převážná většina jejích výrobků. Když si s předsedou představenstva Ottou Daňkem povídáme, brzy zjistíme, v čem tkví jejich úspěch. ATAS je specialista na speciality. Proto ve stále náročnějším mezinárodním klání vyhrává.

Štítky Strojírenství, Inovace, Německo, KB

číst celý článek

Mezinárodní strojírenský veletrh 2023 ve znamení vysoké mezinárodní účasti

thumbnail

Na brněnském výstavišti se od 10. do 13. října 2023 uskuteční 64. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV). Desítky tisíc návštěvníků se seznámí s průmyslovými technologiemi a inovacemi, které představí vystavovatelé z celého světa. Bližší podobu letošního ročníku představuje Michalis Busios, ředitel veletrhu.

Štítky MSV, Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Milan Macholán: Exportní portfolio modifikujeme průběžně. Odklon od východních trhů nás nezaskočil

thumbnail

„Nikdy jsme se neomezovali jen na teritoria, na nichž jsme byli úspěšní, ale průběžně jsme rozvíjeli naše obchodní aktivity všude po světě. Hledání nových příležitostí je nikdy nekončící proces, který firmám umožňuje překonat změny probíhající na dynamickém světovém trhu. Proto nás významně neovlivnily ani sankce, které Evropská unie uvalila na Rusko a Bělorusko,“ říká generální ředitel PBS Velká Bíteš Milan Macholán.

Štítky Strojírenství, Inovace, Nové technologie, Export, KB

číst celý článek

Jan Janota: Naše speciální stroje spolehlivě slouží po celém světě. V Mexiku vyrábí díly pro Teslu a Ford

thumbnail

Nuda v Brně? Posuďte sami. Brněnská firma GF Machinery vyváží 70 % své produkce a na globálním trhu soupeří s předními výrobci speciálních strojů a linek na zpracování technických vláken a pro automobilový průmysl. Každý její výrobek je jednoúčelový originál, vyvinutý a instalovaný u zákazníka na zakázku. Od objednávky do předání zakázky uplyne běžně 6 až 10 měsíců. Jak firma vyrovnává své cash-flow? „K překlenutí této doby využíváme M-záruku Národní rozvojové banky,“ říká Jan Janota, jednatel firmy.

Štítky Strojírenství, Inovace, Podpora exportu, NRB

číst celý článek

Josef a Jan Látovi: Data jsou náš denní chleba

thumbnail

S nástupem Průmyslu 4.0 se převažujícím tématem v mediálním prostoru stala robotizace. „Ale pro průmyslové podniky představují roboty jen jakousi konfekci, podmínku nutnou, kterou si pořídí, aby zefektivnily výrobu, snížily objem namáhavé práce a zajistily co největší bezpečnost pracovníků. Průmysl 4.0 a jeho přínos pro konkurenceschopnost spatřujeme v automatizaci a digitalizaci, práci s daty pro včasné rozhodování,“ shodují se bratři Látové, spolumajitelé rodinné akciové společnosti BENEŠ a LÁT. Tedy obchodní ředitel a ryzí strojař Josef a nositel titulu Manažer roku 2021, CFO a ekonom Jan.

Štítky Inovace, digitalizace, slévárenství, Strojírenství, Rodinná firma, Export

číst celý článek

Tomáš Slavík: Zárukami EGAP jsme uklidnili bankovní domy i obchodní partnery

thumbnail

Horizontální obráběcí stroje dodává brněnský výrobce Fermat do desítek zemí po celém světě. Patří mezi světovou špičku v oboru a především díky skvělému poměru kvality a ceny svého produktu získává další spokojené klienty. Nové zakázky přitom podepisoval i v lockdownu, v době plné nejistoty a obav. Nejen o rizicích a zárukách EGAP Covid Plus hovořil finanční ředitel společnosti Fermat Machinery Tomáš Slavík.

Štítky EGAP, Strojírenství, Inovace

číst celý článek
1 2 3 4 8 11 14

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.