Články se štítkem: Výzkum

Orna Berry: Česko se musí zaměřit na efektivitu výzkumu a vývoje

thumbnail

„V oblasti financování výzkumu a vývoje má nejvyšší prioritu efektivní řízení vědecko-výzkumných organizací a účelné využití veřejných zdrojů,“ říká Orna Berry, která je v tomto směru jednou z největších světových autorit. V Pozici vedoucí průmyslového výzkumu a vývoje stála v Izraeli u zrodu startupového systému. Nyní je kromě jiného členkou Mezinárodního poradního orgánu Rady vlády ČR pro výzkum, vývoj a inovace a v exkluzivním rozhovoru pro TRADE NEWS se podělila o své zkušenosti a tipy, jak Česko může zefektivnit svůj aplikovaný výzkum a jeho transfer do praxe.

Štítky Izrael, Věda, Výzkum, Inovace

číst celý článek

Petr Konvalinka: Usnadňujeme firmám cestu k inovacím

thumbnail

Technologická agentura ČR slaví deset let. Za tu dobu již pomohla realizovat více než 2400 inovativních projektů, do nichž se zapojily stovky českých firem a výzkumných organizací se státní podporou ve výši zhruba 22,2 miliardy korun. O aktivitách státní instituce podporující aplikovaný výzkum a inovace hovoříme s jejím předsedou Petrem Konvalinkou.

Štítky Inovace, Věda, Výzkum

číst celý článek

Cílíme jen na unikátní aplikaceProto nepotřebujeme ani prodejní síť

thumbnail

Málokdo z nezasvěcených by asi hledal v srdci Českého ráje v Turnově ryze českou firmu, která je světovým lídrem ve vývoji, výrobě a zpracování syntetických krystalů se zaměřením na specializované aplikace pro vědu a high-tech průmysl. „Mezi naše zákazníky patří téměř výhradně přední společnosti ve vyspělých zemích Evropy, Spojených státech, Japonsku, Jižní Koreji, v poslední době i Číně a Izraeli,“ říká majitel a jednatel turnovské společnosti Crytur Jindřich Houžvička.

Štítky Věda, Výzkum, Inovace, Hightech

číst celý článek

Martin Wichterle: Jsem hrdý na své jméno, ale renomé jsme si museli vybudovat

thumbnail

„Vlastní výzkum a vývoj je drahý, ale je to jediná cesta, jak obstát v konkurenci,“ říká Martin Wichterle, majitel společnosti Wikov Industry, která se ve výrobě průmyslových převodovek zařadila mezi světovou špičku. „V našem portfoliu představují asi 95 procent. Zhruba polovinu dodáváme pro větrnou energetiku a druhou polovinu do oblasti těžby ropy a plynu, vodních elektráren a lodí. A téměř veškerá produkce jde na export,“ dodává.

Štítky Energetika, Strojírenství, Výzkum, Vývoj, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.