Články se štítkem: Velká Británie

Matt Field: Opustit EU pro Británii nikdy neznamenalo opustit Evropu

thumbnail

Do českého prostoru vstoupil opravdu nepřehlédnutelně díky kampani #jsemtunovej, která měla velký ohlas jak u širší, tak odborné veřejnosti. I když v době, kdy spolu hovoříme, u nás velvyslanec Spojeného království v České republice Matt Field stále není ještě ani rok, už tu „úplně novej“ není. Jak na něj zatím Česko působí, jak ze své pozice pomáhá rozvíjet obchodní vztahy mezi českými a britskými podniky a jaká je a bude spolupráce mezi našimi zeměmi v dnešní postbrexitové době? Povídali jsme si pro TRADE NEWS.

Štítky Velká Británie

číst celý článek

Jiří Rak: Brexit vnesl nejistotu, ale naši exportéři se v ní neztratili

thumbnail

Obchod s Británií je po brexitu obtížnější, zejména administrativně. Ale zároveň země za Lamanšským kanálem představuje obrovský trh a pro Česko je aktuálně sedmým největším exportním partnerem. Jak čeští exportéři zvládli větší administrativní zátěž a co změny vnesly do činnosti pracovníků londýnské zahraniční kanceláře CzechTrade, na to jsme se zeptali jejího ředitele Jiřího Raka.

Štítky Velká Británie, Irsko

číst celý článek

James Smith: Situace v Británii je teď pro firmy jasnější a přehlednější

thumbnail

Když jsme spolu mluvili naposledy začátkem roku 2020, zdál se být brexit největším hybatelem a problémem evropské ekonomiky. Do pár týdnů ho vystřídal covid, a na brexit jako by se trochu zapomnělo. Jaké jsou vyhlídky současné britské ekonomiky a co to znamená pro české firmy, o tom jsme s odstupem necelých čtyř let hovořili s britským ekonomem Jamesem Smithem.

Štítky Velká Británie

číst celý článek

Petr Kaluža: České pivo je světový pojem. A střední pivovary drží jeho vlajku

thumbnail

V náchodském pivovaru PRIMÁTOR vaří pivo nepřetržitě již 151 let. Jako středně velký pivovar patří mezi rodinné stříbro naší republiky s robustním portfoliem, jak říká jeho ředitel a zkušený vystudovaný sládek Petr Kaluža: „V našem pivovaru jsme nevsadili jenom na tradiční český ležák, ale přinášíme svým zákazníkům i spoustu jiných chuťových zážitků. V Bavorsku jsme vyhráli s naším pšeničným pivem a v Londýně se stoutem. Ctíme tradiční postupy různých pivních stylů a své pivo s úspěchem prodáváme na trzích celého světa.“

Štítky Velká Británie, Německo, Export, KB

číst celý článek

Londýnský dril nás katapultoval do globálního byznysu

thumbnail

I když ze všech start-upů uspěje jen malá část, těch českých není vůbec málo. Jenže paradoxně se o nich ví víc v zahraničí než doma. Mezi ty, které si proklestily cestu do české špičky přes úspěchy v globální konkurenci, patří jeden z předních poskytovatelů služeb v oblasti kyberbezpečnosti, společnost TeskaLabs.

Štítky Velká Británie, Kybernetická bezpečnost, digitalizace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.