Články se štítkem: Zdravotnická technika

Povýšenost se v obchodě nevyplácíZ Thajska si domů vozím pozitivní energii

thumbnail

Když jste hodně dobří, nevyplatí se nosit nos nahoru. A v Asii to platí dvojnásob. „Do Linetu jsem nastoupil jako manažer pro Asii právě v době, kdy začal náš klíčový konkurent, americký Hill-Rom, ustupovat ze svých pozic. Měl pocit uspokojení a neporazitelnosti, podcenil dobře fungující poprodejní servis a ztratil respekt vůči lokálním partnerům, což vyústilo v zásadní změnu jeho distribuční politiky,“ vzpomíná na rok 2015 regionální manažer pro jihovýchodní Asii a Pacifik společnosti Linet Jiří Mlch.

Štítky Thajsko, jihovýchodní Asie, Zdravotnická technika, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Karel Fiedler: Vynalézavost máme v genech

thumbnail

„Předností našich techniků vždycky byla dlouholetá zkušenost a vynalézavost, jež u nich po čtyřiceti letech fungování socialistické ekonomiky západní konkurence nepředpokládala. Někdy svým spolupracovníkům říkám, že talent pro vývoj a konstrukci jsou také duševním dědictvím vyplývajícím z historie firmy, která sahá až do roku 1958. Zdravotnická zařízení tvoří sice jen zhruba třetinu našeho výrobního portfolia, ale jako žádané výrobky pro koncové zákazníky představují zajímavou část naší ekonomiky,“ poznamenává většinový vlastník a spoluzakladatel společnosti TSE Karel Fiedler. Do závodu Tesly Karlín, předchůdce TSE, nastoupil hned po vysoké škole v roce 1966.

Štítky Zdravotnická technika, Věda a výzkum

číst celý článek

Česká zdravotnická technika dobývá nová teritoria

thumbnail

Čeští výrobci zdravotnické techniky úspěšně pronikají na zahraniční trhy. Jen státní úvěrová pojišťovna EGAP za posledních pět let pojistila obchodní případy za více než 7,5 miliardy korun. Jde především o kompletní výstavbu nemocnic a poliklinik. EGAP pojistí každý rok export do zhruba čtyř desítek zemí světa. V posledních letech se může pochlubit tím, že se v jeho portfoliu každoročně objeví tři nová teritoria. „V uplynulých dvou letech to byly například Gabon, Ghana, Laos, Kolumbie nebo Papua-Nová Guinea,“ vysvětluje generální ředitel EGAP Jan Procházka. Ve všech těchto zemích české společnosti získaly kontrakty na výstavbu a vybavení nemocnic a poliklinik. V průměru se na jedné takové zakázce podílí v pozici subdodavatele 25 českých firem.

Štítky EGAP, Zdravotnická technika, Laos, Gabon, Ghana

číst celý článek

Obchod v Indii za šest měsíců

thumbnail

Kvalifikovaný poradce při nákupu investičních kovů. Tak zná Safinu z médií široká veřejnost. Česká společnost s více než stopadesátiletou tradicí však patří již patnáct let také mezi exportéry úspěšně expandující do Evropy, Ameriky a Asie. Například v Indii už několik let úspěšně působí v oblasti platinových výrobků především pro výrobu tepelných snímačů.

Štítky Indie, Podpora exportu, Zdravotnická technika

číst celý článek

Pomáháme realizovat lékařské sny

thumbnail

Na stránkách TRADE NEWS často a rádi píšeme o jedinečných produktech našich firem, které nemají ve světě konkurenci. Proto jsme se vydali do Nového Města na Moravě, konkrétně do akciové společnosti Medin, která je úspěšným pokračovatelem už bezmála sedmdesátileté tradice značky Chirana. Právě zde se totiž proměnila v život myšlenka účinně léčit zlomeninu patní kosti a přitom co nejméně poškodit měkké tkáně, kterou vývojáři Medinu ruku v ruce s drážďanskými a pardubickými lékaři uvedli před čtyřmi lety v život. Vznikl jedinečný patní hřeb C-Nail, který se osvědčil už při téměř 500 operacích v Česku i v zahraničí a právem přinesl Medinu prvenství v kategorii Inovativní firma v soutěži Česká inovace 2013.

Štítky Inovace, Zdravotnická technika

číst celý článek

Jiří Sobek: V Turecku jsme jedni z nejdražších, a přesto naše prodeje rostou

thumbnail

Turečtí obchodníci jsou známí tím, že smlouvají o každou liru. A ani rychle rostoucí ekonomika na tom nic nezměnila. Jestli však předpokládáte, že jediná možnost, jak u nich obstát, je nabízet levné zboží, jste na omylu. Levného zboží mají v Turecku dost. Se zkušenostmi z oboru zdravotnické techniky se s námi podělil Jiří Sobek, oblastní obchodní manažer Borcad cz, který má ve fryčovické firmě na starosti téměř dvacítku evropských trhů.

Štítky Turecko, Zdravotnická technika

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.