Články se štítkem: Zdravotnictví

Úspěšný stomatolog zítřka: Totální digitalizace s ručením omezeným a pacient v roli klienta

thumbnail

Nejnovější technologie medicínu bezesporu (z)mění, lidský faktor ale bude vládnout dál. Lékaři a podnikatelé v oboru se totiž musí řídit fundamenty trhu; pracují nicméně s klientem, který má strach a je třeba mu pomoci, což vyžaduje notnou dávku člověčenství. Stávající i budoucí výzvy tohoto hybridního modelu diskutovali v rámci projektu Alter Eko emeritní rektor VŠE Richard Hindls a vedoucí lékař a odborný garant soukromé stomatologické kliniky DCM, první Český zubař, který přednášel na Harvardově univerzitě, Radek Mounajjed. Otázky pokládal Richard Hindls.

Štítky Zdravotnictví, digitalizace

číst celý článek

Biotech (z)mění zdravotnictvíPersonifikace léčby se stane standardem

thumbnail

Biotechnologie jsou vynášeny do nebes i zatracovány. Příznivci sektoru sázejí na to, že nabídne léky na nevyléčitelné choroby a zabrání další degradaci životního prostředí; kritici varují, že podobně jako Frankenstein vyprodukuje monstrum, které nás nakonec zničí. Obě strany mince v rámci cyklu Alter Eko diskutovali ekonom PPF banky Luboš Mokráš a portfolio manažer fondu Top Stocks ze skupiny Erste Ján Hájek.

Štítky Biotechnologie, Zdravotnictví

číst celý článek

Klidné moře nedělá dobré námořníky

thumbnail

„Pro schopné lidi není hranic,“ říkal Karel Raška, zakladatel moderní československé epidemiologie a jeden z nejvýznamnějších epidemiologů 20. století, který zanechal nesmazatelnou stopu jak v dějinách lékařství, tak na africkém kontinentu. Významně se podílel na vymýcení pravých neštovic, které si v historii vyžádaly stovky milionů obětí. Byla to právě Afrika, kde se v roce 1978 nacházela poslední ohniska viru.

Štítky Ekonomická diplomacie, Afrika, Zdravotnictví

číst celý článek

Děláme to, čemu věříme

thumbnail

Oční mikrochirurg Michal Janek stál v devadesátých letech u zrodu moderní oční chirurgie v České republice. Jako jeden z prvních začal odstraňovat šedý zákal ambulantním způsobem a dnes už se počet jím provedených operací blíží ke třiceti tisícům. „Kolikrát jsme se doma místo večerníčku dívali na operace mého otce,“ vzpomíná jeho syn Adam. „Natáčel si je na sále a připravoval z nich přednášky. Zůstalo to ve mně, protože ačkoli jsem nejdříve vystudoval Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity, pustil jsem se do studia podnikové ekonomiky a zdravotnického managementu a dnes už jsem pátým rokem v Očním centru Praha (OCP) i se svou manželkou Andreou, která je oční lékařka,“ usmívá se ředitel OCP Adam Janek.

Štítky Rodinná firma, Zdravotnictví, Inovace

číst celý článek

Využijte trend modernizace tureckého zdravotnictví

thumbnail

Turecko je atraktivní zemí pro mnoho zahraničních nadnárodních subjektů aktivních v jednotlivých subsektorech zdravotnictví, a to díky své výhodné geografické poloze, relativně dobře vzdělané pracovní síle, enormně rychlému demografickému vývoji (je odhadováno, že v roce 2023 populace země dosáhne 100 milionů obyvatel), rostoucí ekonomice a celkově bohatnoucí společnosti.

Štítky Turecko, Zdravotnictví, Farmaceutický průmysl

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.