Články se štítkem: Zemědělství

Angola: Perla v koruně bývalého portugalského impéria zvedá hlavu

thumbnail

Když se Angola před patnácti lety vymotala z bludného kruhu občanských válek, začala se zvolna stabilizovat a intenzivněji využívat především svého velkého přírodního bohatství. Jedna z největších zemí na černém kontinentu přitahuje již po staletí pozornost díky svému strategickému geopolitickému umístění a obchodním příležitostem. Současná politika vlády směrem k diverzifikaci ekonomiky a snížení závislosti na těžbě ropy podporuje nové investiční projekty, na které je možné navázat kvalitní české produkty včetně know-how.

Štítky Angola, Energetika, Zemědělství, Potravinářství, Nerostný průmysl

číst celý článek

Zemí jako Kuba je na zeměkouli máloNebojte se zariskovat

thumbnail

„Kuba je stále nedotčený trh se spoustou příležitostí, navíc jde o bezpečnou zemi,“ říká Ladislav Starka, majoritní vlastník firmy Simplex CZ, která s ostrovní zemí obchoduje už téměř patnáct let. V roce 2005 získala registraci k založení pobočky od Obchodní komory Kuby, čímž se jí dveře na tento trh otevřely dokořán. Z Karibiku dováží do Česka doutníky a kubánské rumy, opačným směrem míří především potravinářské suroviny – obilí, chmel, slad a sušené mléko.

Štítky Kuba, Zemědělství, Potravinářství

číst celý článek

Rodinná farma je náš život a splněný sen

thumbnail

Vítěz soutěže Farma roku 2016 – Farma u lesa rodiny Šonkových ze Sudoměřic u Bechyně – se pyšní dlouhou selskou tradicí. Rod Šonků totiž v druhé polovině 16. století pozval z Uher Petr Vok, aby pozvedli selský a myslivecký stav tehdy chudého Bechyňska. Současnému hospodáři Jiřímu Šonkovi a jeho rodině se podařilo propojit původní hospodářskou usedlost, kde vzniklo pěkné stylové ubytování, s novou částí farmy, v níž provozuje širokou škálu činností. Ta zahrnuje výkrm brojlerů ve čtyřech moderních halách, chov masného skotu plemene aberdeen angus a obhospodařování stovky hektarů trvalých travních porostů v režimu ekologického zemědělství. A nesmíme zapomenout na chov koní a provoz jezdeckého areálu, který je doménou manželky hospodáře Hany.

Štítky Zemědělství, Rodinné farmy

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Chile, Peru a Argentině

Příležitosti pro české firmy v Chile Automobilový průmysl a kolejová doprava V zájmu reaktivace ekonomiky a modernizace infrastruktury bude vláda ze státních prostředků investovat 4,2 mld. USD do dopravní infrastruktury. Tento krok navazuje na záměr státního rozpočtu z roku 2015, ve kterém se…

Štítky Chile, Peru, Argentina, Doprava, Zemědělství, Těžební průmysl, Energetika, Vodohospodářství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.