thumbnail

Bijan Sabet: Čeští podnikatelé objevují Kalifornii

Bijan Sabet nastoupil na post velvyslance Spojených států amerických v Praze zhruba před rokem – své pověřovací listiny předal v únoru 2023. Potomek přistěhovalců, bývalý top manažer v oblasti technologií a rizikový investor přináší do své diplomatické mise bohaté zkušenosti z byznysu a rozvoje podnikání. Proslavil se jako spoluzakladatel a jeden z lídrů investiční společnosti Spark Capital, jejímž prostřednictvím pomohl vyrůst mnoha technologickým start-upům v obří nadnárodní korporace. Jeho jméno je spojeno se značkami jako Twitter, Slack nebo Discord. V souladu se zaměřením tohoto TRADE NEWS jsme s ním hovořili převážně o Kalifornii, kde působil v technologickém odvětví a jako investor dvacet let, z toho deset přímo v Silicon Valley.

Štítky Rozhovory, Exportní šance, Kalifornie, USA

číst celý článek

Jaroslav Olša, Jr.: Brzy bude o Kalifornii ještě větší zájem. Kdo dřív přijde, získá výhodu

thumbnail

Našeho generálního konzula v Los Angeles Jaroslava Olšu jsem poznala před pár měsíci. Tehdy mi volal, že by s redakcí TRADE NEWS rádi připravili kalifornské číslo, jestli mám do toho chuť – a přiznám se, že mě tím trochu zaskočil. Už jsme měli v hledáčku pro rok 2024 jiná teritoria, a věnovat celé číslo pouze jednomu americkému státu? Když jsem mu však naslouchala a začala se na Kalifornii víc soustředit, zjistila jsem, že je to krásná výzva. A tak jsme se do toho společně pustili. Protože „Amerika“ není jedna, je jich hned několik. A Kalifornie je prostě svá a stojí za to.

Štítky Rozhovory, Exportní šance, Kalifornie, MZV

číst celý článek

České stopy v amerických filmech aneb Proč má Hollywood rád Česko

thumbnail

Architekt, krejčová, IT specialista, kovotepec, umělecký truhlář, sklář nebo výtvarnice kostýmů. Ale také cukrářka, elektrikář, tlumočnice, pilot, restaurátorka nebo kameník. Tato na první pohled nesourodá skupina vysoce specializovaných profesí má společného jmenovatele. Filmový průmysl. „Tyto a mnoho dalších oborů, ve kterých jsou Češi experty v globální konkurenci, fungují jako dodavatelé audiovizuálnímu průmyslu. Jsou jedním z důvodů, proč se k nám hollywoodští producenti rádi vracejí,“ říká ředitelka Státního fondu kinematografie Helena Bezděk Fraňková.

Štítky audiovizuální průmysl, Hollywood, USA

číst celý článek

V Česku máme světové šampiony na deskové hry! Po úspěších v Německu okouzlili (nejen) Ameriku

thumbnail

„My, deskovkáři, jsme srdcaři. Rádi si hrajeme a rádi spolu sedíme u jednoho stolu – a ta celková nálada se odráží i v byznysu. Je v něm obrovská konkurence, ročně se objeví na trhu až tři tisíce nových her. Ale na rozdíl od těch počítačových to není masovka. Úspěšná hra se vyrábí v nákladu přibližně dvaceti tisíc kusů. Když ale máte štěstí a přijdete s něčím úžasným, pak tyto počty neplatí. Naší zatím nejúspěšnější hry Codenames (Krycí jména) jsme prodali už čtrnáct milionů v pětačtyřiceti jazycích. Z toho víc než polovinu, tedy přes sedm milionů, v USA.“ Povídáme si s Petrem Murmakem, zakladatelem a spolumajitelem společnosti Czech Games Edition (CGE), v jejich sídle na pražském Černém Mostě, obklopeni – jak jinak než hrami.

Štítky Kreativní průmysl, USA, Kalifornie, Německo

číst celý článek

Česko-kalifornská obchodní komora bude pomáhat českým podnikatelům na západním pobřeží USA

thumbnail

Země EU obchodně zastoupené v Kalifornii jsou si vědomy toho, že jde o pátou nejsilnější ekonomiku na světě, mají proto rozvinuty různé formy pomoci podnikatelům, které jim pomáhají uplatnit se na zdejším trhu, získat informace, kontakty a partnery. K tomu je vytvořena Asociace amerických evropských obchodních komor a obchodních asociací (AAECCBA) se sídlem v San Francisku. S českým generálním konzulátem v Los Angeles spolupracujeme již delší dobu zejména v podnikatelské agendě a úvaha o založení komory spojující zdejší a české firmy vznikla právě tam.

Štítky Exportní šance, Z praxe, Kalifornie, Podpora exportu, MZV

číst celý článek

Když si kousneš do jablka aneb Všechno jde, pokud máš vůli a chuť jít za svým cílem!

thumbnail

Až budu mít příležitost cestovat jen tak po Kalifornii, rád bych zajel do městečka Los Altos v Sanfranciském zálivu na západním okraji Silicon Valley a navštívil na první pohled docela nenápadný dům, v němž prožil své dětství Steve Jobs. Dům, kde v roce 1976 s kamarádem Stevem Wozniakem založili v garáži legendární společnost Apple. Dnes už je to místo historickou památkou, ovšem ne tak Jobsova poselství a vize. Ty rezonují dál.

Štítky Z praxe, Management, Strategie, Silicon Valley, OCP

číst celý článek

David Formánek: Banka musí být pro své klienty korábem, který ustojí i plavbu na rozbouřeném moři

thumbnail

Podle ekonomů Komerční banky (KB) má tuzemská ekonomika z pohledu své výkonnosti to nejhorší za sebou a po loňském poklesu si letos polepší. Růst to ovšem bude hodně mírný a patrnější až ve druhé polovině roku. „I tak se ukázalo, že ekonomika naší země je robustní, a když se na ni budeme dívat jako na celek, představuje velkou loď, která i na rozbouřeném moři dokáže držet směr. Jsem rád, že stabilita a síla naší banky této skutečnosti napomáhá,“ říká David Formánek, člen představenstva KB zodpovědný za korporátní a investiční bankovnictví.

Štítky Rozhovory, Finance, Ekonomika, ESG, KB

číst celý článek

Rudolf Bochenek: Zisk podnikatele potěší, ale vnímáme i svou zodpovědnost k zaměstnancům a regionu

thumbnail

„V letech 2014 a 2015 jsem si splnil sen, když jsem do teprve se rodící skupiny získal krásné české firmy se silnými, tradičními značkami a vymazlenými, zajímavými produkty pro koncové zákazníky, bolatické společnosti Lanex a Conrop a Singing Rock z Poniklé. Poté jsem se rozhodl soustředit se na posilování jednotlivých segmentů a postupně rozšiřovat plastikařinu, jejíž základ u nás položila moje první firma PF Plasty z Chuchelné, a strojařinu, v té době zastoupenou společnostmi Spojmont Ostrava a Lucco z Velkých Albrechtic,“ popisuje Rudolf Bochenek, výhradní majitel holdingu BR Group. V době, kdy přibývá českých podnikatelů, kteří zvažují přesun svých firem do zemí s příznivějšími podmínkami pro podnikání a nižšími náklady na energie, pokračuje ostravský podnikatel v uskutečňování své akviziční strategie ve výrobním sektoru na tuzemském trhu.

číst celý článek

Reference aneb osobnosti o TRADE NEWS

Fotka Ivan Jukl

Ivan Jukl

„TRADE NEWS se už dlouho drží na špičce”

„TRADE NEWS mi velmi autenticky připomíná pionýrské doby propagace malých a středních českých podniků, které jako potenciální i stávající exportéři byly dost dlouho našimi institucemi přehlíženy. Často tyto podniky ani nestály o finanční podporu, ale o kvalitní služby zástupců státu doma i v zahraničí a také o aktuální a nezávislé informace z trhů. A… Více »

Fotka Adam Janek

Adam Janek

„Díky TRADE NEWS oslovujeme i naše zahraniční klienty”

„S vydavatelstvím ANTECOM spolupracuji již několik let a stále častěji využívám magazín TRADE NEWS, který si ve svém oboru získal pevné a prioritní postavení. TRADE NEWS zahrnuje jak kvalitní printovou verzi, tak online verzi včetně anglických mutací. Svým zásahem zdaleka překračuje hranice České republiky a pomáhá českým firmám zviditelnit se na… Více »

Fotka Jana Přikrylová

Jana Přikrylová

„Otevíráme dveře k mezinárodní spolupráci”

„Když pracujete v obchodní diplomacii, hledáte cesty, jak ‚otevírat dveře‘, organizujete prezentace našich firem na veletrzích a zabýváte se mnoha obory, od nových technologií přes zelenou ekonomiku až k oblastem vědy, výzkumu a vzdělávání. To vyžaduje schopnost poukázat na význam jak Kalifornie a západního pobřeží Spojených států, tak zejména České… Více »

Fotka Otto Daněk

Otto Daněk

„Časopis TRADE NEWS překračuje hranice naší vlasti”

„Časopis TRADE NEWS patří mezi špičkové produkty na informačním poli v oblasti obchodu. Jeho nesmírnou výhodou je, že vychází i v elektronické podobě a v anglické mutaci, čímž významně překračuje hranice naší vlasti a umožňuje šířit povědomí o českých firmách i daleko za jejími hranicemi. Za svoji osobu bych chtěl z celého srdce upřímně poděkovat celému… Více »

Fotka Cyril Svozil

Cyril Svozil

„Poctivá novinařina stále existuje”

„Ocenil jsem příjemný a profesionálně vedený rozhovor, jehož cílem bylo proniknout do projednávané problematiky z různých úhlů pohledu. V současné dynamické době bylo pro mě milým zjištěním, že se v médiích stále ještě najdou profesionálové s odpovědností a respektem k faktům. Jsem rád, že stále existuje poctivá novinařina.“ Cyril Svozil je CEO Fenix… Více »

Fotka Silvestr Tkáč

Silvestr Tkáč

„TRADE NEWS odhaluje příležitosti”

„Magazín TRADE NEWS nabízí čtenářům zajímavá témata nejen pro podnikatele a exportéry. Oceňuji flexibilitu a vynikající komunikaci při přípravě článku a věřím, že prezentace více ‚exotických trhů‘ a inovativních oborů přinese nové možnosti pro rozvoj obchodních vztahů, v našem případě mezi ČR a západoafrickými zeměmi v dnešním rychle se vyvíjejícím… Více »

Fotka Bernard Bauer

Bernard Bauer

„TRADE NEWS má přidanou hodnotu”

„Můj rozhovor pro TRADE NEWS byl veden velmi profesionálně a flexibilně, což ostatně odpovídá také samotnému charakteru časopisu. Výsledky práce pak mluví samy za sebe. Platí to i pro výsledky našeho hospodářství, ať už se bavíme o česko-německých vztazích nebo o vztazích v byznysu obecně. Jako ČNOPK dnes společně s podniky intenzivně pracujeme na… Více »

Fotka Farashima Aini Mohd Ali

Farashima Aini Mohd Ali

„TRADE NEWS posiluje spolupráci mezi zeměmi”

„Mám velkou radost, že obchodní vztahy mezi Malajsií a Českem v poslední dekádě stabilně rostou. Věřím, že i díky rozhovoru pro přední český magazín o obchodu a exportu TRADE NEWS dále posílíme spolupráci mezi našimi zeměmi, a to ať už jde o digitální sektor, maloobchod, letecký průmysl či cestovní ruch. Děkujeme redakci TRADE NEWS za vstřícný a… Více »

Fotka Lukáš Opatrný

Lukáš Opatrný

„TRADE NEWS inspiruje”

„Oceňuji, jak TRADE NEWS inspiruje a motivuje české firmy k zahraniční expanzi. Při spolupráci s Bavorskem se soustředíme na inovativní obory a rozvoj česko-bavorského pohraničí například prostřednictvím tzv. chytrých technologií. Jsem rád, že TRADE NEWS přináší čtenářům tato i další relevantní témata, která pomáhají při rozhodování o exportních… Více »

Fotka Robert Šimek

Robert Šimek

„TRADE NEWS doporučuji”

„Ve firmě Retex jsme hrdí na to, že jsme se stali předním hráčem v našem odvětví. Děkujeme redakci časopisu TRADE NEWS, které se v článku výborně podařilo vystihnout naši dlouhodobou strategii a představit jedinečná technologická řešení, díky nimž nás vyhledávají klienti z celého světa. Při své práci vždy sázíme na schopný a motivovaný tým našich… Více »

Fotka Jan Janota

Jan Janota

„Profesionalita redakce mě mile překvapila”

„Článek v TRADE NEWS byl domluven přes naši financující banku a nejdříve jsem si myslel, že půjde hlavně o propagaci jejího produktu. Byl jsem mile překvapen přístupem a profesionalitou redakce, kdy jsme se velmi rychle dohodli, že článek vlastně může být marketingovým nástrojem s podrobným představením naší firmy. Výsledkem bylo informačně hodnotné… Více »

Fotka Andrea Horníčková

Andrea Horníčková

„TRADE NEWS mi pomáhá při studiu. Preferuji kvalitní print”

„Studuji obor mezinárodní vztahy a diplomacie na University College Prague. V bakalářské práci se zaměřuji na ekonomickou diplomacii ve vztahu ČR a Francie. Při práci mi s orientováním ve studované problematice velmi pomohly články o česko-francouzském exportu v TRADE NEWS. Tento magazín je pro mne přínosný nejen při studiu, ale ráda si ho přečtu i po… Více »

Fotka Michal Fišer

Michal Fišer

„Rozhovor v TRADE NEWS má nadstandardní informační hodnotu”

„Když o vás (myšleno o vaší firmě a jejích aktivitách) chce někdo napsat a popsat, co a jak vlastně vyrábíte, s kým obchodujete, jak se vám vůbec v současných podmínkách podniká a daří, je to samo o sobě velmi užitečná věc. A nejen z pohledu marketingu. Když si navíc uvědomíte, jakou vzácností se stává normální ekonomická žurnalistika bez nánosu… Více »

Fotka Egemen Bagis

Egemen Bagis

„Děkuji za velmi silný článek”

„Chci TRADE NEWS poděkovat za velmi silný článek, který redakce zpracovala za účelem zintenzivnění bilaterálních obchodních vztahů mezi Českem a Tureckem. Vydavatelům také děkuji za to, že v překladu do češtiny zachovali kontext mého sdělení. Od prvního dne svého působení v Praze ve funkci velvyslance Turecka věnuji spolu se všemi zúčastněnými stranami… Více »

Fotka Daniel Dlabaja

Daniel Dlabaja

„Spolupráce s TRADE NEWS byla radost”

„Velice milý, ochotný a profesionální přístup. Radost s takovými lidmi spolupracovat. Náš PR článek jsme vyhráli v soutěži, které je TRADE NEWS partnerem. Bylo nám velkým potěšením, že jsme mohli rozšířit povědomí o naší značce právě skrze tento časopis. Velice hezky graficky i obsahově zpracovaný a vždy tak zajímavé čtení. Doufám, že budeme mít ještě… Více »

Fotka Hana Hubáčková

Hana Hubáčková

„Zaměřme se společně na italské regiony”

„Itálie patří mezi naše nejvýznamnější partnery. Obchodní výměna dosahuje každý rok rekordních hodnot, ale stále zbývá prostor pro růst, stále zbývají sektory, kde můžeme naši spolupráci dále rozvíjet. Bylo mi potěšením informovat čtenáře TRADE NEWS o našich bilaterálních aktivitách odehrávajících se během předsednictví ČR v radě Evropské unie.” Hana… Více »

Fotka Miroslav Scheiner

Miroslav Scheiner

„Na TRADE NEWS je spolehnutí”

„Spolupráce je radost, když máte na druhé straně partnera, s nímž se dokážete dohodnout během pár minut, vše řečené pro něj platí, můžete se opřít o jeho odbornost a který i v případě problému projeví pochopení a investuje energii do hledání nových cest k dosažení společného cíle. A přesně taková je moje již několikaletá zkušenost s redakcí TRADE NEWS.… Více »

Fotka Jaromír Tomšů

Jaromír Tomšů

„Firemní prezentace v TRADE NEWS je pro nás skvělou příležitostí”

„Kdo z nás by nechtěl být alespoň jednou za čas v dobré společnosti, z níž hned na první pohled vyzařuje profesionalita, serióznost a příjemná atmosféra. Nám, tj. malé rodinné firmě SATTURN HOLEŠOV, se to díky červnovému vydání magazínu TRADE NEWS podařilo. Toto číslo bylo věnováno Latinské Americe a jednou z vybraných zemí byla i Chile, kterou naše… Více »

Fotka Josef Hlobil

Josef Hlobil

„Oceňuji přístup redakce”

„Velmi pozitivně bych chtěl ocenit efektivní a kolegiální spolupráci s týmem TRADE NEWS. Naše komunikace se po celou dobu odvíjela v přátelské a velmi dělné atmosféře. Oceňuji zájem o tak vzdálenou destinaci, jakou je pro české podnikatele Chile, a snahu magazínu přiblížit našim firmám aktuální podnikatelské, sociální a politické prostředí v této zemi.… Více »

Fotka Alexandru Codreanu

Alexandru Codreanu

„Rád jsem čtenářům TRADE NEWS představil Moldavsko”

„Bylo mi potěšením poskytnout rozhovor časopisu TRADE NEWS. Českým čtenářům jsem tak mohl představit výhody hospodářské spolupráce s naší zemí, zejména poté, co vstoupila v platnost asociační dohoda mezi EU a Moldavskem, jejíž součástí je i hluboká a komplexní zóna volného obchodu. Jsem velmi rád za příležitost zvýšit povědomí o obchodním a investičním… Více »

Fotka Leonora Rueda

Leonora Rueda

„Děkuji TRADE NEWS za podporu vztahů mezi našimi zeměmi”

„Mnohokrát děkuji TRADE NEWS za šíření povědomí o úzkých vazbách mezi Mexikem a Českou republikou, které letos slaví 100. výročí od svého navázání. Shoda hodnot, vzájemná práce pro demokracii a blahobyt našich národů vyžaduje posílení oboustranných ekonomických, obchodních a investičních vztahů, k plnému využití jejich potenciálu. Přeji hodně úspěchů… Více »

Fotka Richard Uhlíř

Richard Uhlíř

„Na náš článek v TRADE NEWS máme pozitivní ohlasy”

„V dubnovém vydání časopisu TRADE NEWS 2/2022 byl publikovaný článek o naší společnosti Imedex. Jednalo se vůbec o první takový PR článek o naší společnosti a jsme mile překvapeni, jaký pozitivní ohlas vzbudil a stále vzbuzuje. Skvělé je, že se nejedná jen o tištěnou verzi časopisu, ale že článek byl publikovaný i elektronicky. Naši zahraniční partneři… Více »

Fotka Ondřej Běhan

Ondřej Běhan

„TRADE NEWS využívám při studiu mezinárodních vztahů”

„V létě 2021 jsem měl možnost se jako aktivní člen účastnit pracovní mise AMSP ČR ve středozápadní rovníkové Africe ve státech Togo a Středoafrická republika, kde daná mise lobbovala a připravovala půdu pro české firmy a projekty, zejména ve spolupráci s ČEB a EGAP. Cesta byla velmi přínosná, ale vyžadovala důkladnou přípravu. V přípravě na tuto cestu i… Více »

Fotka Lubomír Dvořák

Lubomír Dvořák

„TRADE NEWS je cenným zdrojem informací”

„Magazín TRADE NEWS vnímám jako velice cenný zdroj informací i inspirace. Oceňuji zejména pestrost a kvalitu témat, kterými se zabývá.“ Lubomír Dvořák, MBA, je majitelem společnosti Dvořák svahové sekačky Více »

Fotka Soňa Gullová

Soňa Gullová

„TRADE NEWS doporučuji svým studentům”

„Časopis TRADE NEWS využívám ve své práci vysokoškolské učitelky zejména v předmětu mezinárodní obchodní jednání. Doporučuji jej studentům v rámci jejich přípravy na budoucí povolání. Studenti mezinárodních vztahů, budoucí diplomaté a manažeři by měli vědět, kde najít kvalitně zpracované, aktuální, fundované informace a inspiraci nejen pro své seminární,… Více »

Fotka Otomar Sláma

Otomar Sláma

„Spolupráce s TRADE NEWS byla příjemnou zkušeností”

„Rozhovor pro TRADE NEWS byl příjemnou zkušeností. Blízké mi bylo jak téma rozhovoru, tak samotný průběh příprav. Konečný výsledek se velmi zdařil. Věřím, že si naše sdělení najde své čtenáře, rozšíří jim povědomí, a že se tak otevřou nové obchodní příležitosti nejen pro CUIP.“ Mgr. Otomar Sláma, MBA, MPA, je ředitelem Charles University Innovations… Více »

Fotka Josef Jíša

Josef Jíša

„TRADE NEWS je tak trochu pohlazení po duši”

„V dnešní uspěchané době plné chaotických změn a negativních zpráv se najednou objeví na stole nový výtisk TRADE NEWS, a to je malý zázrak. Je to jako pohlazení, že stále existují perspektivní směry v podnikání, které mohou pomoci k rozvoji technické nebo obchodní spolupráce, a to v mnoha podobách. Navíc zde mnohé čtenáře jistě potěší, že jsou ještě někde… Více »

Fotka Anna Azari

Anna Azari

„Ze vzájemné spolupráce malých a středních firem můžeme oboustranně těžit”

„Vztahy mezi Izraelem a Českou republikou jsou skvělé. Jsou jedním z důvodů, proč jsem si pro svůj velvyslanecký post vybrala právě Česko – chtěla jsem je zažít na vlastní kůži. Můj cíl je proto nejen je na této úrovni udržet, ale pomoci je ještě posílit. Vzájemná spolupráce malých a středních firem je rozhodně něco, z čeho můžeme oboustranně těžit.… Více »

Fotka Hanane Saadi

Hanane Saadi

„Velmi oceňuji profesionální přístup TRADE NEWS”

„Bylo mi velkým potěšením přijmout pozvání na rozhovor s Danielem Libertinem pro prestižní magazín TRADE NEWS. Doufám, že můj příspěvek do prosincového vydání v roce 2021 pomůže dalšímu rozvoji spolupráce mezi Marokem a Českem na ekonomické a obchodní úrovni. Velmi oceňuji profesionální přístup, pozornost a odbornost, s jakou TRADE NEWS představil Marocké… Více »

Fotka Zbyněk Hrkal

Zbyněk Hrkal

„TRADE NEWS je důkazem, že zdravý rozum ještě funguje”

„TRADE NEWS je v dnešní době ‒ mediálně zaměřené na negativní zprávy ‒ milým překvapením, důkazem, že zdravý rozum ještě funguje. Proto jsem se velmi rád se čtenáři podělil o své pozitivní zkušenosti se zvládáním sucha na Blízkém východě, kde voda představuje nesmírně perspektivní trh v oblasti podnikání.“ Doc. RNDr. Zbyněk Hrkal, Ph.D., pracuje ve… Více »

Fotka Jaroslav Besperát

Jaroslav Besperát

„Oceňuji vysokou profesionalitu a kvalitu”

„TRADE NEWS je důvěryhodný zdroj informací a inspirace pro podnikání, titul s velmi atraktivním a přínosným obsahem. Oceňuji vysokou profesionalitu redakčního týmu, kvalitu zpracování, výběr zvolených témat. Podle mého názoru časopis, jakých je dnes málo.“ Ing. Jaroslav Besperát je předseda představenstva České podnikatelské pojišťovny, a.s., Vienna… Více »

Fotka Kenssy D. Ekaningsih

Kenssy D. Ekaningsih

„Rozhovor pro TRADE NEWS jsem uvítala”

„Jsem velmi ráda, že můžu být u toho, když se vzájemným vztahům mezi Indonésií a Českou republikou tolik daří. Rozhovor pro prestižní český magazín o obchodu a exportu TRADE NEWS jsem uvítala. Věřím, že otevřel nové pohledy a přinesl nové informace a znalosti těm českým firmám, které chtějí začít podnikat nebo rozšířit své stávající podnikání na trzích… Více »

Fotka Rastislav Káčer

Rastislav Káčer

„TRADE NEWS je na profesionálnej úrovni”

„TRADE NEWS pravidelne a na veľmi profesionálnej úrovni prináša kvalitné informácie zo sveta medzinárodného biznisu. Inšpiratívne rozhovory, cenné informácie, zaujímavé osobnosti – všetko je spracované na profesionálnej úrovni.“ Rastislav Káčer je slovenským velvyslancem v ČR od léta 2020. Byl velvyslancem SR v Maďarsku a ve Spojených státech a styčným… Více »

Fotka Vladimír Nodžák

Vladimír Nodžák

„TRADE NEWS je médium světového formátu”

„Časopis TRADE NEWS nevyniká pouze kvalitním a informativním obsahem s poutavou grafikou ze všech byznysových koutů světa, ale zároveň je s redakcí i velmi příjemná spolupráce. Jejich profesionální přístup a dedikace cílená na hodnotné a poutavě podané informace z TRADE NEWS dělá médium světového formátu.“ Vladimír Nodžák působil v technologické… Více »

Fotka Miklós Boros

Miklós Boros

„Jsem rád za příležitost podpořit česko-maďarské vztahy”

„Jsem velmi rád, že jsem mohl svým rozhovorem pro TRADE NEWS přispět k dalšímu rozvoji velmi intenzivních česko-maďarských vztahů. Je nesmírně důležité, aby české firmy měly na paměti široké možnosti kooperace s maďarskými partnery. Naše země jsou si kulturně i historicky velmi blízké a věřím, že TRADE NEWS pomůže zintenzivnit spolupráci například na… Více »

Fotka Michael Zalis

Michael Zalis

„Spolupráci s TRADE NEWS mohu doporučit”

„Spolupráce s časopisem TRADE NEWS byla velmi příjemná a profesionální včetně redakční podpory. Vřele ji doporučuji všem, kteří o tom uvažují.“ Dr. Michael Zalis je intervenčním radiologem v Massachusetts General Hospital, nemocnici, která je hodnocena jako jedna z nejlepších v USA, a zároveň konzultantem společnosti Boston Scientific zaměřující se na… Více »

Fotka Rashmi Jolly

Rashmi Jolly

„TRADE NEWS více zviditelnilo Indii českým firmám”

„Rok 2021 připadá na 100. výročí indicko-českých vztahů a pro mě je velkou ctí, že vztahy mezi našimi zeměmi a národy můžu ze své pozice pomáhat dál rozvíjet. Jsem velmi ráda, že se indicko-českým vztahům dostává čím dál většího mediálního pokrytí, na čemž má v Česku zásluhu také TRADE NEWS. Za deset let ve funkci konzulky se mi podařilo zorganizovat… Více »

Fotka Petr Konštacký

Petr Konštacký

„TRADE NEWS – ucelený pohled na věc”

 „Profesionalita, pozitivní přístup a odborné informace napříč různými odvětvími. Takto vidím základní pilíře spolupráce s TRADE NEWS. Jsem rád, že jsme se mohli podělit o naše zkušenosti s indickým trhem a zároveň se také s tímto trhem seznámit z jiné perspektivy. Zajímavé příspěvky v magazínu přinášejí pohled na praxi a strategii jiných společností, což… Více »

Fotka Tomáš Rousek

Tomáš Rousek

„Časopis již léta vystihuje moje přesvědčení o tom, na čem je postaven obchod”

„Čtu rád dvouměsíčník TRADE NEWS, a pokud mám tu možnost a čest, čas od času do něj i rád přispěji. Je to periodikum, kde se snoubí poctivé novinářské řemeslo a osobní přístup k tématům. Víte, pro mě obchod nejsou bilance a statistiky, ale hlavně a především setkávání lidí, kteří se shodli, že si chtějí něco prodat a koupit. A ať už jsou to rozhovory s… Více »

Fotka Pavel Milata

Pavel Milata

„TRADE NEWS – dva v jednom”

„Magazín o obchodu a exportu TRADE NEWS je pro mě spojením příjemné spolupráce a profesionálního obsahu.“ Pavel Milata, marketingový ředitel, Beznoska, s.r.o. Více »

Fotka Pushpak Prakash

Pushpak Prakash

„Oceňuji TRADE NEWS jako přední český magazín, který pomáhá firmám”

„Pro každého podnikatele, a tím spíše z menší firmy, je opravdu velká čest, když jeho podnikatelský příběh otiskne přední magazín jako TRADE NEWS. Z pohledu indického podnikatele jsem moc rád, že jsem na těchto stránkách mohl hovořit o příležitostech a příbězích úspěchu v rámci indicko-českých vztahů. Doufám, že to českým firmám pomůže při plánování, na… Více »

Fotka Rahul Karur

Rahul Karur

„TRADE NEWS je vynikající průvodce pro české firmy”

„Indické číslo magazínu TRADE NEWS je vynikající průvodce pro české firmy. Články jsou informativní a pro čtenáře užitečné. Jsem rád, že jsem do něj mohl přispět článkem z indické perspektivy, i díky tomu, že spolupracuji s řadou českých společností, které v Indii začaly působit. Děkuji týmu TRADE NEWS za podporu, překlad a grafické řešení. Zvláštní… Více »

Fotka Libor Musil

Libor Musil

„Díky TRADE NEWS se otevřela opona investování v Indii”

„Díky poslednímu vydání TRADE NEWS se pro firmy otevřela opona investování v Indii, zemi s obrovským a perspektivním trhem. Daří se nám tam vybudovat dobré zázemí pro příchozí firmy a snad i příběh naší společnosti pro ně bude inspirací a poučením. Těšíme se na setkávání s dalšími Čechy obchodně dobývajícími tuto krásnou zemi.” Ing. Libor Musil,… Více »

Fotka Ilja Mazánek

Ilja Mazánek

„Rovnováha mezi obsahem a formou. To je TRADE NEWS”

„Již staří Řekové poukazovali na nutnost, aby konečné dílo bylo v rovnováze mezi obsahem a formou. Toto lze jednoznačně tvrdit o magazínu TRADE NEWS. Články jsou velmi dobře odborně koncipovány a přibližují čtenářům a odborné veřejnosti problematiku jak z teoretického pohledu, tak i z pohledu obchodně-ekonomické praxe. Neméně důležitým aspektem je… Více »

Fotka Miloš Olík

Miloš Olík

„TRADE NEWS jako cenný zdroj informací”

„Jako pro předsedu Mezinárodní obchodní komory i jako advokáta zaměřujícího se na mezinárodní trhy je pro mě důležité mít ty nejaktuálnější informace z jednotlivých trhů ve světě. V tomto ohledu je TRADE NEWS nenahraditelným zdrojem.“ JUDr. Ing. Miloš Olík, Ph.D., LL.M., FCIArb, je předsedou Mezinárodní obchodní komory v České republice a partner AK… Více »

Fotka Barbora Šumová

Barbora Šumová

„Nejen profesionální, ale i příjemné”

„Spolupráce s TRADE NEWS byla nejen profesionální, ale také příjemná. Zpracování článků s výstižným kontextem proběhlo nad mé očekávání. Jako zastupitelé začínajícího malého podniku jsme vděčni za kvalitní partnerství v podobě TRADE NEWS, které nám bude informacemi týkajícími se obchodu a exportu jistě prospěšné i v budoucnu. Přeji redakci další… Více »

Fotka David Karabec

David Karabec

„Vždy se těšíme na nové číslo!”

„V naší rodinné firmě jsme nadšenými čtenáři časopisu TRADE NEWS. Přináší nám mnoho zajímavých informací nejen ze světa obchodu, ale i z oblasti vědy, výzkumu a inovací, digitalizace, nových technologií nebo práva, vše se zaměřením na potřeby malých a středních podniků. Časopis je zpracován velmi kvalitně nejen po obsahové stránce, ale i z hlediska… Více »

Fotka Enkhtuya Batkhuu

Enkhtuya Batkhuu

„Ocenila jsem serióznost a kvalitu TRADE NEWS”

„S časopisem TRADE NEWS jsem se setkala během své poslední pracovní návštěvy České republiky. Překvapil mě vysokou profesionální úrovní, a to jak tištěné, tak elektronické verze. Svým obsahem i zpracováním včetně designu je srovnatelný s podobně zaměřenými časopisy ve světě. Publikované informace a pohledy jsou podle mého názoru velmi přínosné jak pro… Více »

Fotka Jan Šebesta

Jan Šebesta

„TRADE NEWS a jeho redaktoři jsou solidní”

„Můžu za sebe potvrdit, že s TRADE NEWS bylo profesionální a milé spolupracovat. Navíc mě příjemně překvapil široký záběr témat, který z TRADE NEWS činí atraktivní čtení i pro čtenáře mimo průmyslové obory. Zpracování informací a grafiky jsou přehledné a nápadité. Přeji redakci dostatek inspirace, a aby si magazín i nadále udržel vysokou úroveň.“ Ing.… Více »

Fotka Jana Slováková

Jana Slováková

„TRADE NEWS mě inspiruje”

„Děkuji TRADE NEWS za to, že je. Považuji ho za jeden z nejlepších časopisů zaměřených na export. Publikuje zajímavé a věcné články, které nabízejí kvalitní informace a nadhled. Ráda se inspiruji zkušenostmi a příběhy, které přináší. Profesionální zpracování časopisu na vás dýchne už z titulní stránky, a to nejen z pohledu grafického, ale zejména… Více »

Fotka Miroslav Hošek

Miroslav Hošek

„TRADE NEWS má srovnatelnou úroveň jako podobně zaměřené tituly v USA”

„Pracuji dlouhodobě v zahraničí a TRADE NEWS jsem až do začátku letošního roku neznal. Velmi příjemně mě překvapil vysokou profesionální úrovní. Designem, kvalitou fotografií, papíru, tisku i kvalitou obsahu a on-line verze je na srovnatelné úrovni s podobně zaměřenými odbornými tituly v USA. Jsem přesvědčen, že jeho distribuční platforma i byznys model… Více »

Fotka Karel Machotka

Karel Machotka

„TRADE NEWS čtu rád”

„TRADE NEWS čtu rád zejména ze dvou důvodů. Prvním je jeho obsah, který poskytuje fakta o daných trzích bez politického nebo jinak tendenčně zabarveného podtextu. Obsahově se dozvím, co potřebuji, a mohu se na publikované údaje spolehnout. Druhým důvodem je pak přehlednost časopisu. Řazení článků a jejich členění umožňuje rychlou orientaci. Nemusím… Více »

Fotka Daniel Meron

Daniel Meron

„Cením si informací v TRADE NEWS”

„S velkou radostí jsem přijal informaci o tom, že v redakci TRADE NEWS plánují vydat číslo zaměřené na Izrael. Je velmi důležité, aby se české podniky dozvěděly o širokých možnostech spolupráce s partnery na izraelské straně. Máme si toho navzájem opravdu mnoho co nabídnout – zkušenosti, know-how a nápady, které nás mohou posunout dál. Jsem opravdu rád,… Více »

Fotka Jiří Jirásek

Jiří Jirásek

„Jsem rád, že máme v TRADE NEWS partnera”

„Časopis TRADE NEWS čtu se zájmem již řadu let. Oceňuji především kvalitu zpracovaných informací, které podnikatelskému sektoru přináší. A vzhledem k tomu, že jsme bankou, která se dlouhodobě zaměřuje na podporu malých a středních podniků, jsem velmi rád, že máme v časopise TRADE NEWS partnera, prostřednictvím něhož můžeme naší cílové skupině předávat… Více »

Fotka Helena Kohoutová

Helena Kohoutová

„TRADE NEWS je součástí mého profesního života”

„TRADE NEWS se pro mne stal neodmyslitelnou součástí profesního života. Magazín vnímám jako spolehlivého partnera, skvělého rádce i pomocníka, který svými radami a zkušenostmi pomáhá českým firmám udržet krok s těmi nejlepšími. Děkuji celému týmu TRADE NEWS za jeho velmi profesionální a kvalitní přístup k práci, díky němuž jsou články přehledné, s jasným… Více »

Fotka Roger Tooze

Roger Tooze

„TRADE NEWS je pro české malé a střední firmy nezbytný partner”

„Současná rychlost technologických změn spojená s rostoucí nejistotou v rámci globalizačních, geopolitických a geoekonomických procesů vede k tomu, že schopnost adaptovat se, která je českým malým a středním podnikům vlastní, je dnes často důležitější než pouhá velikost. Taková úspěšná adaptace a schopnost co nejlépe těchto změn využít však závisí na… Více »

Fotka Petr Rožek

Petr Rožek

„Čtěte TRADE NEWS!”

„Čtěte TRADE NEWS! Jsou dostatečně hutné, přesto velmi čtivé a vždy mají co říct k aktuálním tématům. Po přečtení budete v obraze a připraveni k argumentaci o závažných momentech byznysu v dnešním světě.“ Petr Rožek je výkonným ředitelem Svazu spedice a logistiky ČR. Více »

Fotka Tomáš Nebáznivý

Tomáš Nebáznivý

„Díky za to, že v TRADE NEWS mají své místo i start-upy”

„Start-upy jsou nedílnou součástí inovačního ekosystému, bez kterého bychom se v dnešní době neobešli. Už se nejedná pouze o bezobsažný buzzword, ale z části start-upů se stávají postupem času lídři trhu nebo úzce spolupracují s předními světovými společnostmi, kde pomáhají díky inovacím vytvářet nové produkty a být svým způsobem punk. Oceňujeme, že… Více »

Fotka Philippe Gugler

Philippe Gugler

„TRADE NEWS dává firmám do rukou tipy, jak uspět”

„Jelikož smyslem mojí práce je pomáhat firmám zvyšovat jejich konkurenceschopnost, je skvělé, že existuje magazín jako TRADE NEWS, který jim nabízí různé inovativní tipy a triky. Díky nim se mohou podniky rychle adaptovat na neustále se měnící tržní podmínky a držet krok s nejnovějšími trendy. Takovým výrazným trendem je třeba sdílená ekonomika, a proto… Více »

Fotka František Masopust

František Masopust

„Bez informací se byznys dělat nedá”

„Rád bych touto cestou poděkoval všem v TRADE NEWS za mimořádně záslužnou práci. Atraktivní formou podané profesionálně vysoce kvalitní informace – to je každé číslo časopisu. Nemohu opomenout jeden detail – když dnes někdo dokáže věnovat tak rozsáhlou pozornost citlivému tématu, jakým je v České republice Rusko, zaslouží si (alespoň ode mne) plné… Více »

Fotka Mario Caetano

Mario Caetano

„České firmy musí být v zahraničním obchodu odvážnější. TRADE NEWS jim pomáhá”

„Na TRADE NEWS oceňuji především to, že je každé číslo zaměřené na konkrétní geografickou oblast a upozorňuje nejen na ekonomická, ale i na velmi důležitá kulturní specifika každého regionu, často prostřednictvím svědectví expertů z těchto zemí, českých odborníků, kteří v dané oblasti žili, a na příkladech firem, které tam mají zkušenosti s obchodováním.… Více »

Fotka Lukáš Nezdařil

Lukáš Nezdařil

„TRADE NEWS odkrývá firmám nové obzory”

„Magazín o obchodu a exportu TRADE NEWS rozšiřuje firmám obzory a otevírá nové příležitosti. Oceňujeme výbornou profesionální spolupráci a přejeme mnoho povedených vydání. Na každé z nich se těšíme.“ Ing. Lukáš Nezdařil je marketingový specialista rodinné strojírenské firmy TDZ Turn. Více »

Fotka Michal Rajchl

Michal Rajchl

„TRADE NEWS vyniká pestrostí úhlů pohledu”

„TRADE NEWS mě zaujal na první pohled kvalitou tisku a grafického zpracování. Co je ale mnohem důležitější, zaujal mě i na pohled druhý, a to svým obsahem. Pestrost článků, a především pestrost různých úhlů pohledu na dané téma, není v podobných časopisech běžná. Oceňuji, že články o jednotlivých zemích přinášejí užitečné informace, které vycházejí z… Více »

Fotka Benjamin Žiga

Benjamin Žiga

„TRADE NEWS je jedním z instrumentů ekonomické diplomacie”

„TRADE NEWS poskytuje nejen důležité informace o zahraničních trzích a možnostech exportu, ale zároveň se jedná o vizuálně velice atraktivní magazín, který najde své místo v kanceláři každého exportéra. Pro obchodní rady TRADE NEWS představuje velice kvalitní platformu, která umožňuje přiblížit trendy a oborové příležitosti v teritoriích působnosti a… Více »

Fotka Renata Zeithammerová

Renata Zeithammerová

„V TRADE NEWS získávám důležité informace pro svou práci”

„Pro mou práci v oddělení exportního financování jsou detailní informace o zemích, kam míří naše aktivity, nezbytné. Pomáhají lépe se orientovat v novém prostředí nejen nám, ale i našim klientům, kteří se rozhodli expandovat. TRADE NEWS je právě tím zdrojem, kde je možné tyto důležité údaje získat. Krásnou grafiku a zajímavé články doplňují statistické… Více »

Fotka Petr Zelík

Petr Zelík

„TRADE NEWS usiluje o rovnováhu”

„Vysoká česká hospodářská politika dlouhodobě upřednostňuje spíše zájmy velkých firem a jejich jasně viditelné projekty, které jsou pro voliče dobře uchopitelné. Časopis TRADE NEWS podporuje malé a střední podniky, a to nanejvýš profesionálním způsobem. Uhlazený spisovný jazyk, skvělá grafika a podložené hodnotné informace z něj dělají magazín evropského… Více »

Fotka Jan Vejmelka

Jan Vejmelka

„Spolupráce s redakcí byla velmi příjemná”

„Pokud chcete získat aktuální informace o Kolumbii, Ekvádoru a zemích Střední Ameriky včetně obchodní perspektivy v kostce, je pro vás první letošní číslo TRADE NEWS nepostradatelným pomocníkem. Musím ocenit skvělou až analytickou práci redakce i pěknou grafiku. A navíc spolupráce s ní byla velice příjemnou záležitostí. Osobně mám radost, že jsme jako… Více »

Fotka Milan Jakobec

Milan Jakobec

„TRADE NEWS je čtivý a má šmrnc”

„Díky letošnímu číslu TRADE NEWS věnovanému Kolumbii, Ekvádoru a zemím Střední Ameriky jsem s radostí konstatoval, že obchodní periodikum může být nejen daty a statistikami vybavenou inspirací k obchodní expanzi, ale i zajímavým čtením pro neobchodní komunitu. Nelze než pochválit vysokou kvalitu článků, grafickou úpravu a reprezentativní ‚šmrnc‘ časopisu,… Více »

Fotka Barbora Hartmannová

Barbora Hartmannová

„TRADE NEWS ukazuje, jak se dá dělat kvalitní časopis”

„TRADE NEWS je jedním z velmi mála českých časopisů, které nejsou plné negativních zpráv, politických šarvátek nebo nedůležitých informací. Velmi mě na něm baví chytré a hodnotné informace, přehlednost a celkové zaměření na úspěšné firmy, lidi, příběhy a země, které třeba ne vždy jsou ‚v kurzu’. Autoři TRADE NEWS velmi citlivým a zároveň profesionálním… Více »

Fotka Ivana Nová

Ivana Nová

„TRADE NEWS přispívá k diverzifikaci českého exportu”

„Úspěch českých firem na zahraničních trzích je dán především jejich konkurenceschopností, flexibilitou, dynamikou rozvoje a inovačním potenciálem. Pro spolupráci se zahraničím je důležitá i schopnost navazovat kontakty, budovat dlouhodobé vztahy a partnerství, a to nejde bez informací – informací získaných ve správném čase, rozsahu, kvalitě. A tady má… Více »

Fotka Viktor Korček

Viktor Korček

„České firmy by se měly v boji na zahraničních trzích podporovat”

„Časopis TRADE NEWS je výborný projekt, z kterého mohou čerpat všichni dopředu hledící podnikatelé a manažeři. Všechny trhy se velice rychle mění a firmy musí být flexibilní. Málo probádané regiony mimo Evropu a Severní Ameriku, jako jsou Afrika a Jižní Amerika, potřebují aktuální reálnou analýzu a sdílené zkušenosti. České firmy by si měly mnohem více… Více »

Fotka Hermann Simon

Hermann Simon

„TRADE NEWS je kvalitní platformou výměny zkušeností”

„Mám tu možnost časopis TRADE NEWS sledovat od jeho vzniku, jelikož jsem poskytl rozhovor už do jeho prvního vydání v roce 2012 na téma exportních šampionů. A mám upřímnou radost, že se vydavatelům podařilo nejen udržet na trhu, ale kvalitu časopisu ještě zvýšit, a to jak po obsahové, tak grafické stránce. Je skvělé, že malé a střední podniky v Česku… Více »

Fotka Gabriela Kostková

Gabriela Kostková

„TRADE NEWS je skvělý zdroj informací nejen pro malé a střední podniky”

„Som pravidelným čitateľom TRADE NEWS od jeho prvého čísla a aj po piatich rokoch môžem konštatovať, že ma tento magazín neprestáva baviť. Titul najlepšieho B2B časopisu v republike mu patrí právom; bol a je jednoducho dobrý a svoju kvalitu si drží stále. V kompaktnom balení sa mi každé dva mesiace dostáva do ruky nová dávka pútavo spracovaných tém,… Více »

Fotka Jan Slovák

Jan Slovák

„TRADE NEWS pomáhá firmám”

„První slovo, které mě napadá v souvislosti s časopisem TRADE NEWS, je PROFESIONALITA. Časopis působí velmi profesionálním dojmem po formální i obsahové stránce. Dobře vypadá, a co se týká obsahu, tak jako jeden z mála přináší skutečně seriózní a použitelné informace s cílem českým firmám reálně pomáhat. V tomto ohledu dle mého názoru velmi dobře… Více »

Fotka Tomáš Jan Podivínský

Tomáš Jan Podivínský

„Získejte informační náskok”

„Díky kompaktnosti a zdařilé grafice se magazínu TRADE NEWS podařilo najít optimální formu pro zprostředkování novinek, příležitostí a trendů v zahraničním obchodě a podnikání. Právě tento ,informační náskok‘ čtenářů TRADE NEWS je z pohledu dynamicky se rozvíjejícího německého trhu velmi důležitý.“ Tomáš Jan Podivínský je velvyslancem ČR ve Spolkové… Více »

Fotka Pavla Břečková

Pavla Břečková

„TRADE NEWS čtu ráda”

„TRADE NEWS čtu ráda nejen pro jeho informační hodnotu, ale považuji ho za zvláště zdařilý hned z několika důvodů: přináší fakta, dbá na aktuálnost, není tendenční, inspiruje opravdovými příběhy a je zkrátka profesionální. Za užitečné považuji jasné zaměření na určitou zemi či teritorium, což pak dovoluje neklouzat jen po povrchu, ale jít do hloubky, a… Více »

Fotka Hana Hikelová

Hana Hikelová

„TRADE NEWS je skvělý zdroj informací nejen pro malé a střední podniky”

„Komplexní informace, skvělá grafika, přehlednost a výborný výběr témat – to je pro mě magazín TRADE NEWS. I když se podpoře exportu věnuje v poslední době řada periodik, v každém čísle TRADE NEWS najdu něco nového. I proto je to jeden z mála magazínů, které si poslední tři roky archivuji. Tým lidí kolem Jany Jenšíkové má můj velký respekt – dát… Více »

Fotka Josef Opatrný

Josef Opatrný

„TRADE NEWS je objektivní zdroj informací pro malé a střední podniky”

„Po téměř celou druhou polovinu dvacátého století znamenal výraz ‚podnik‘ zejména v souvislosti se zahraničním obchodem velkou organizaci. Byla zapomenuta praxe cest zástupců malých firem – sklářských, textilních či strojírenských – nabízejících daleko v Asii či v Americe výrobky, které se zde často uchytily a úspěšně prodávaly. Změny na konci minulého… Více »

Fotka Šárka Stegbauerová

Šárka Stegbauerová

„TRADE NEWS přispívá ke zkvalitňování vztahů i na mezinárodní úrovni”

„TRADE NEWS nabízí profesionální zpravodajství o zemích celého světa se zvláštním zřetelem k českým exportérům a investorům. Jako obchodní komora tento skvělý servis velmi oceňujeme a vítáme. Znalosti a informace z teritorií jsou klíčové pro rozvoj vzájemné obchodní výměny a nepostradatelné pro podnikatelské subjekty na obou stranách. Aktivní informační… Více »

Fotka Petr Kvapil

Petr Kvapil

„TRADE NEWS je kvalitní čtení”

„Časopis TRADE NEWS podle mého názoru dokazuje, že jej připravují lidé, které jejich práce baví. Kvalitní zpracování a grafická úprava, zajímavé články. Domnívám se, že časopis obdobného formátu a zaměření na trhu není. Zaujme nepochybně nejen české exportéry a podnikatele, jimž je především určen. Každé jeho vydání je svým atraktivním a čtivým obsahem… Více »

Fotka Marie Košťálová

Marie Košťálová

„TRADE NEWS je seriózní, ale není nudný.”

„Když někdo něco dělá se zaujetím, tvořivou myslí a zájmem o věc, je to znát i na výsledku. A to je i případ magazínu pro exportéry TRADE NEWS. Témata jsou zajímavá, obsah inspirující, grafika nápaditá. Ráda potvrzuji, že TRADE NEWS je seriózní, ale není nudný. Každé vydání obsahuje informace, analýzy, trendy, které jsou užitečné pro podnikatele a… Více »

Fotka Jitka Haubová

Jitka Haubová

„V TRADE NEWS si každý najde něco.”

„Úspěšný obchodní vztah je vždy o důvěře a dlouhodobém partnerství. Velmi si vážím takového vztahu s tvůrci TRADE NEWS a speciálně s Janou Jenšíkovou. Myslím si, že barevná témata a mnohotvárný život malých a středních podniků je v magazínu velmi dobře vystižen. Věřím, že i pestrá paleta čtenářů si vždy najde zajímavé téma, tak jako já.“ Ing. Jitka… Více »

Fotka Jan Březina

Jan Březina

„TRADE NEWS mne nikdy nezklamal.”

„V současné záplavě tištěných periodik s odbornou tematikou je TRADE NEWS příjemnou změnou, na kterou si vždy rád udělám čas. Přehledně rozšíří základní orientaci v problematice zahraničního obchodování a ve zvycích jednotlivých destinací a k tomu všemu naprosto výjimečná grafická úprava, která nabídne aktuality a zajímavosti ze světa podnikání tou… Více »

Fotka Vladimír Bärtl

Vladimír Bärtl

„TRADE NEWS je magazín s perfektním obsahem.”

„TRADE NEWS je magazín nejen s perfektní grafikou, ale hlavně s perfektním obsahem. Poskytuje užitečné informace ze zahraničních trhů, sdílí zkušenosti nejlepších podnikatelů, informuje o vývojových trendech, což jsou všechno oblasti zajímavé nejen pro malé a střední podnikatele, jimž je tento časopis určen. Těší mě, že k obsahové kvalitě časopisu… Více »

Fotka Adam Janek

Adam Janek

„TRADE NEWS nezklame.”

„Časopis TRADE NEWS nikdy nezklame – vždy přináší velmi zajímavá témata, která jsou zpracována stručně a jasně, a přesto do hloubky. V žádném jiném médiu jsem doposud nezaznamenal snahu jít přímo k meritu věci a přinášet výhradně pravdivé a důvěryhodné informace. Zároveň nemohu nezmínit profesionalitu redakčního týmu, který časopis TRADE NEWS vytváří – a… Více »

Fotka Petr Smrž

Petr Smrž

„Pomocník nejen malým firmám.”

„TRADE NEWS je schopen identifikovat zajímavé projekty a pomáhat i malým firmám. Příjemně mě překvapilo profesionální jednání, rychlé pochopení problematiky a schopnost identifikovat klíčové vlastnosti našeho produktu.“ Ing. Petr Smrž je majitel a jednatel společnosti Kinex Measuring. Více »

Fotka Jiří Kuliš

Jiří Kuliš

„TRADE NEWS se narodil na MSV.”

„Magazín TRADE NEWS a brněnské Výstaviště, konkrétně Mezinárodní strojírenský veletrh, mají společného víc než jen téma v aktuálním vydání tohoto periodika. TRADE NEWS totiž spatřil světlo světa poprvé v roce 2012 právě na MSV a od té doby je číslo věnované strojírenství s naším největším strojírenským svátkem spojeno pupeční šňůrou. Každý rok lze vidět,… Více »

Fotka Jaroslav Doleček

Jaroslav Doleček

„Spolupráce s TRADE NEWS byla skutečným potěšením.”

„Bylo mi skutečným potěšením podílet se s redakcí TRADE NEWS na dubnovém vydání magazínu věnovaném Myanmaru/Barmě. Čeho si nejvíce cením, je fakt, že TRADE NEWS zavede svoje čtenáře i do tak vzdálených exotických trhů, jako je ten barmský. Pevně věřím, že pozitivní ohlasy široké čtenářské obce TRADE NEWS budou nejen příslibem naší další úspěšné… Více »

Fotka Petr Križan

Petr Križan

„TRADE NEWS rád čtu a rád s ním profesně spolupracuji.”

„TRADE NEWS otevírá dveře do exportního světa. Tento dvouměsíčník mi vždy přinese zajímavé informace o možnostech a specifikách podnikání nejen v různých odvětvích, ale také na různých kontinentech. A nejen proto patří mezi mé oblíbené tituly, které rád čtu a se kterými rád profesně spolupracuji.“ Ing. Petr Križan je ředitelem odboru mezinárodní… Více »

Fotka Libor Sedláček

Libor Sedláček

„TRADE NEWS je pro mě zjevení.”

„TRADE NEWS je pro mě zjevení. Nebo existuje i jiný časopis, který se věnuje zahraničí, a zároveň se v něm toho dozvíme tolik o nás Češích? Naprosto mě nadchlo číslo věnované Indii. Tolik odlišná kultura i podnikatelské prostředí se člověku otevře na úrovni konkrétních příběhů sveřepých českých podnikatelů, kteří chytili příležitost za pačesy a… Více »

Fotka Boris Láník

Boris Láník

„Nadšení redakčního týmu nás dostalo.”

„S časopisem TRADE NEWS jsme se setkali náhodou při tvorbě čísla Indie v bodě zlomu a byli jsme příjemně překvapeni jak obsahovou i grafickou kvalitou starších čísel, tak zapálením redakčního týmu při přípravě aktuálního. Po zhlédnutí indického čísla jsme přesvědčeni, že se jedná o prestižní magazín přinášející zajímavé, objektivní a autentické články… Více »

Fotka Vít Gilánik

Vít Gilánik

„S TRADE NEWS se neztratíte.”

„Časopis TRADE NEWS se věnuje tématům, o která se jiní nezajímají. Přináší světlo do oblastí, které mohou otevřít oči řadě českých podnikatelů a obohatit je o nové příležitosti. S tímto časopisem získáte široký přehled a zůstanete v aktuálních trendech.“ Vít Gilánik vede skupinu nezávislých konzultantů a specialistů působících na poli česko-asijského… Více »

Fotka Lukáš Kurilla

Lukáš Kurilla

„TRADE NEWS prináša radosť a poučenie.”

„V dnešnom svete informácií, blogov a internetu vytvárajú knihy a časopisy vzácny filter. TRADE NEWS naviac prináša čitateľovi radosť z vizuálneho pôžitku a poučenie. Zanietená a často až detektívna práca redakcie čitateľovi prostredníctvom článkov a rozhovorov podáva pravdivý a ľudský pohľad na súčasné dianie v domácom ako aj v zahraničnom kontexte.… Více »

Fotka Barbora Hanousková

Barbora Hanousková

„TRADE NEWS jde do hloubky.”

„V časopise TRADE NEWS vždy najdu zajímavé téma zpracované do hloubky. Nejde jen o povrchní PR články, kterých je mnoho jiných časopisů plných, nebo kopírování trendů a názorů, které najdete paralelně v mnoha dalších médiích. TRADE NEWS nabízí široké rešerše přinášející vhled do tématu a umožňující udělat si ucelenou představu a vybudovat názor na věc,… Více »

Fotka Petr Nesvadba

Petr Nesvadba

„Vážím si redaktorské profesionality a cti.”

„Nejsem podnikatel ani finančník, ale učitel. Vždycky jsem byl přesvědčen, že smysl mojí profese je v zásadě dvojí: předávat (pokud možno nejnovější) informace a motivovat. Proto mne nesmírně potěšilo, když jsem objevil časopis TRADE NEWS, který usiluje o totéž. Velice si vážím redaktorské profesionality, s níž je tento list vytvářen, a skutečnosti, že… Více »

Fotka Ivana Bozděchová

Ivana Bozděchová

„Magazín TRADE NEWS moudře překračuje své obzory.”

„Dostane-li se magazín TRADE NEWS do ruky člověku tak obchodem, podnikáním či živnostmi všech rozměrů nedotčenému jako bytostně humanitně a lingvisticky orientovanému pedagogovi mého ražení a zaujme-li jej, ba přímo nadchne, znamená to, že sympaticky (a moudře) překračuje své obzory, že je přitažlivý, kvalitní a výjimečný. Na první i hlubší pohled… Více »

Fotka Martin Tlapa

Martin Tlapa

„TRADE NEWS je důležitou platformou pro diskuzi s podnikateli.”

„Magazín TRADE NEWS vnímám nejen jako kvalitního pomocníka českých malých a středních podniků při hledání exportních příležitostí na zahraničních trzích, ale také jako důležitou platformu pro diskuzi s podnikatelskou veřejností.“ Ing. Martin Tlapa, MBA, je náměstkem ministra zahraničních věcí pro řízení sekce mimoevropských zemí, ekonomické a… Více »

Fotka Naděžda Petrů

Naděžda Petrů

„TRADE NEWS je zdrojem informací pro naše studenty.”

„Magazín TRADE NEWS rozšiřuje obzory i studentům Vysoké školy finanční a správní při přípravě na řešení různorodých problematik podnikové praxe. Cílem předmětu Management napříč kulturami je seznámit posluchače s nástroji řízení expanze firmy na zahraniční trhy, se zvyky a obchodními tradicemi různých kultur. Studenti v TRADE NEWS nacházejí inspiraci pro… Více »

Fotka Pavel Hrnčíř

Pavel Hrnčíř

„TRADE NEWS pomáhá posouvat ke konkrétním řešením.”

„Časopis TRADE NEWS přináší atraktivní články, které mají nejen informativně-poučný charakter s vysokou přidanou hodnotou, ale pomáhají čtenáře posunout v analýze jejich představ o příležitostech ve sledovaném teritoriu či obchodním segmentu ke konkrétním řešením a strategiím. Za inspirativní pokládám vydávání tematických čísel, která umožňují nahlížet… Více »

Fotka Eva Svobodová

Eva Svobodová

„Mám radost, že TRADE NEWS jde na dračku!”

„Na našem malém českém dvorku se můžeme setkat s celou řadou B2B časopisů, více či méně kvalitních, ale jedno se musí nechat: na každé akci, kde se TRADE NEWS objeví, sleduji, jak mizí ze stojanů. Nejen že láká podnikatele vždy atraktivní titulní stranou, ale těší mne, když pak vidím, jak si v něm lidé čtou, ne jen listují. To potvrzuje velmi citlivý a… Více »

Fotka Martin Tvarůžek

Martin Tvarůžek

„Oceňuji neutuchající entuziasmus redakce.”

„TRADE NEWS je skvělým zdrojem novinek a trendů v oblasti malého a středního podnikání u nás i ve světě. Poutavou formou přináší a zpřístupňuje informace od špičkových odborníků, informuje o úspěšných projektech a je inspirativním zdrojem pro všechny, kteří chtějí své podnikání neustále posouvat kupředu. Není nic cennějšího než zkušenosti a díky TRADE… Více »

Fotka Richard Hindls

Richard Hindls

„TRADE NEWS přináší kvalitu a nadhled.”

„Hospodářský svět se neobejde bez kvalitních informací. Ale informace samotné ještě zdaleka nevytváří kulturu podnikání, kulturu obchodních vztahů, kulturu tohoto dnešního hospodářského světa. Tu dotváří až přítomnost jistého nadhledu a širšího vnímání světa hospodářství. A právě takováto sdělení a nadhled vnáší do tohoto světa svou odborností TRADE NEWS… Více »

Fotka Johanna Pauly

Johanna Pauly

„TRADE NEWS je radost vzít do ruky.”

„Setkání s kvalitním zdrojem informací je vždy nejen přínosné, ale i osvěžující. Právě takovou prvotřídní kvalitu představuje TRADE NEWS, které je radost vzít do ruky a ponořit se do jeho obsahu. Přitahuje nejen svým pěkným grafickým zpracováním, ale především zajímavě strukturovanými autorskými články a rozhovory, zaměřenými na jednotlivé země a oblasti… Více »

Fotka Sylva Daníčková

Sylva Daníčková

„TRADE NEWS je oknem do světa obchodu a podnikání.”

„Ačkoli svět obchodu a podnikání není světem mně vlastním, jen zpovzdálí ho sleduji a málo o něm vím, zjistila jsem nad TRADE NEWS s údivem, že je osídlen lidmi, s nimiž bychom rychle našli společnou řeč a s nimiž bych si rozuměla v mnoha otázkách lidského bytí ve 21. století stejně, jako si rozumím s přáteli ze světa umění nebo vědy. TRADE NEWS pro… Více »

Fotka Vladimír Zábrodský

Vladimír Zábrodský

„TRADE NEWS nám ukazuje, že máme být na co hrdí.”

„Ačkoli už je to letos přesně půl století, co žiji s rodinou ve Švédsku, stále mi v žilách koluje česká krev. Znovu jsem to cítil v nedávných dnech mistrovství světa v ledním hokeji při každém setkání s přáteli i hokejovými fanoušky. A snad nejvíc se mi rozbušilo srdce, když jsem mohl vstoupit na led až ke stropu vyprodané pražské haly a ta se rozbouřila… Více »

Fotka Milan Ráž

Milan Ráž

„Díky TRADE NEWS nám tzv. neujede vlak.”

„V českém prostředí patří TRADE NEWS k nejkvalitnějším odborným magazínům, které znám. Vedle perfektní grafiky, která je základem každého vydání, jsou v magazínu cenné hlavně informace. Velmi citlivý je i výběr autorů a zdrojů. Pro exportéry a podnikatele je určitě užitečné sdílení zkušeností úspěšných firem, čemuž je také věnován velký prostor. Časopis… Více »

Fotka Lucie Spáčilová

Lucie Spáčilová

„TRADE NEWS si necháte, protože se k němu vrátíte.”

„TRADE NEWS je pro mě kombinací hodnotných informací, zajímavostí, úspěšných příběhů a navíc krásných fotografií. Velmi oceňuji vyladěnou míru odbornosti a lidskosti, se kterou jsou příspěvky napsány. Je to přesně ten typ časopisu, který si necháte, protože jste si jisti, že se k němu ještě vrátíte. Pro české podnikatele je to výborná možnost získat… Více »

Fotka Michal Kozar

Michal Kozar

„V každém čísle nacházím inspiraci, užitečné kontakty a rady.”

„TRADE NEWS patří mezi mé oblíbené magazíny. V každém čísle nacházím inspiraci, užitečné kontakty a rady. Vřele ho doporučuji každému, kdo je jakýmkoli způsobem spojen s mezinárodním obchodem či podnikáním obecně. Kromě obsahové stránky oceňuji rovněž grafické zpracování. Přeji TRADE NEWS, aby si takto vysoký standard udržel a měl i nadále spoustu… Více »

Fotka Zuzana Pittnerová

Zuzana Pittnerová

„Užitečné je sdílení best practice.”

„Díky časopisu TRADE NEWS mají malé a střední firmy skvělý nástroj, jak včas identifikovat důležité zahraniční či globální trendy, najít nové obchodní příležitosti, poučit se či se inspirovat případy úspěšných exportních firem i dozvědět se mnoho nového ze zahraničních trhů. Jako pravidelná čtenářka jsem vděčným příznivcem tohoto časopisu; jako autorka… Více »

Fotka Jaroslav Kurfürst

Jaroslav Kurfürst

„Trade News je National Geographic pro malé a střední podnikatele.”

„TRADE NEWS přináší inspiraci i poučení a čeští podnikatelé a živnostníci by si jej neměli nechat ujít. Věnuje se aktuálním tématům i zamyšlení nad příležitostmi pro český byznys ve světě. Obsahovou bohatost zvýrazňuje vynikající grafika, díky níž bych Trade News přirovnal k National Geographic pro malé a střední podnikatele, kteří mají zájem o… Více »

Fotka Jan Krčmář

Jan Krčmář

„TRADE NEWS efektivně oslovuje podnikatele.”

„TRADE NEWS je pro nás velice efektivním nástrojem, jak oslovit podnikatele v České republice. Díky spolupráci s redaktory víme, že jejich redakční standard je na vysoké úrovni, což je v dnešní mediální realitě čím dál tím důležitějším faktorem. Je vidět, že si redakce vybírá témata na základě toho, že jsou zajímavá pro čtenáře, a nikoli na základě toho,… Více »

Fotka Jan Vícha

Jan Vícha

„TRADE NEWS dobíjí baterky.”

„Magazín TRADE NEWS se mi dostal poprvé do rukou před dvěma lety a od té doby se těším na každé další číslo. Ačkoli jsem jako všichni majitelé fungujících firem velmi vytížený, kvalitní a inspirativní informace si rád přečtu. Aby měl totiž podnikatel sílu ustát i chvíle zlé, musí mít nejen vizi, ale také příklady, že to jde. A právě v tom TRADE NEWS… Více »

Fotka Šárka Ponroy Vamberová

Šárka Ponroy Vamberová

„TRADE NEWS fandím, protože čerpá informace přímo od zdroje a rozšiřuje obzory.”

„S časopisem, který hledá nová témata a nové příležitosti pro své čtenáře – podnikatele a exportéry – s takovým nasazením a profesionalitou, jako je TRADE NEWS, je radost spolupracovat a napsat pro něj příspěvek. Jsem ráda, že jsme společnými silami představili českým exportérům nejvzdálenější trhy, Austrálii a Nový Zéland, které jsou jinak na okraji… Více »

Fotka Jana Chvalkovská

Jana Chvalkovská

„TRADE NEWS je zpracován s nadšením a erudicí, což je kombinace na českém trhu velmi nezvyklá.”

„TRADE NEWS je kvalitní časopis s vyváženým mixem informací o exportérech a pro exportéry. Je zpracován s nadšením a erudicí, což je kombinace na českém trhu velmi nezvyklá. Oceňuji, že je nezávislý na jakékoliv veřejné instituci, což umožňuje jeho redakci řídit se při výběru témat pouze tím, co vidí jako přínosné pro své čtenáře ‒ a to je na obsahu… Více »

Fotka Jan Filák

Jan Filák

„Kvalita a profesionální přístup redakce si mě získaly.”

„S časopisem TRADE NEWS jsem se seznámil před více než rokem a půl, když k nám zavolala jeho redaktorka a požádala o návštěvu v naší přerovské firmě. Poprvé jsem odmítl, protože jsem měl do té doby s návštěvami redaktorů špatné zkušenosti, ale redakce TRADE NEWS byla vytrvalá. Nakonec si mě kvalita média a hlavně profesionální přístup redakčního týmu… Více »

Fotka Libor Musil

Libor Musil

„TRADE NEWS pro nás dělá „díru do světa“.”

„Naše firma má produkty, o které je v zahraničí zájem. Těžko se však shání v Česku lidé, kteří chtějí dělat v exportu. Obchodníci a manažeři, kteří chtějí pracovat na cestách a část života strávit v zahraničí. Lidé schopní rychle se přizpůsobit jinému národu, pochopit potřeby cizích obchodních partnerů. Z vysokých škol nám stále ještě chodí absolventi,… Více »

Fotka Ing. Rudolf Hykl, MPP

Ing. Rudolf Hykl, MPP

„TRADE NEWS je vysoce povolaným prostředkem pro komunikaci s českou podnikatelskou sférou.”

„Velmi si cením skutečnosti, že redakce TRADE NEWS připravila obsažný materiál o jihovýchodní Asii, a o Malajsii zvláště. Zvyšování povědomí o příležitostech v tomto rychle se rozvíjejícím regionu nemůže zastupitelský úřad obsáhnout sám bez pomoci odborných publikací. Magazín TRADE NEWS je přitom díky svému zaměření a nákladu vysoce povolaným prostředkem… Více »

Fotka PhDr. Tomáš Petrů, Ph.D.

PhDr. Tomáš Petrů, Ph.D.

„Jen tak dál!”

„Velmi si cením faktu, že redakce prakticky celé listopadové vydání TRADE NEWS věnovala jihovýchodní Asii, najmě pak Malajsii a Indonésii, které, jak správně vystihla, jsou dosud neobjevenými poklady. Celé číslo je kvalitní nejen obsahem, ale i pěkně zpracované po grafické stránce. Klobouk dolů a jen tak dál! Těším se na další vydání.“ PhDr. Tomáš… Více »

Fotka Jiří Adam

Jiří Adam

„TRADE NEWS čtu pravidelně, protože mě obohacuje.”

„Časopis TRADE NEWS čtu se zájmem již druhým rokem a vždy se těším na nové číslo, které souborně představuje mnoho zajímavých informací, přehledně strukturovaných v kvalitně zpracované grafické podobě. Pro mne je časopis navíc jedním z důležitých zdrojů mezioborového přehledu, který ke své práci potřebuji. Poděkování patří celému týmu redakce… Více »

Fotka prof. MUDr. Eva Syková, Ph.D., DrSc., FCMA

prof. MUDr. Eva Syková, Ph.D., DrSc., FCMA

„TRADE NEWS je kvalitní čtení.”

„Časopis TRADE NEWS sleduji od jeho začátků. Laťku kvality informací i zpracování si nastavil hodně vysoko a od té doby ji vlastně neustále posouvá výš. I když zápasím s nedostatkem času a kromě odborných publikací si velmi pečlivě vybírám, co si přečtu, na TRADE NEWS se snažím najít čas. Pomáhá mi udržet přehled o tom, kam se ubírá český průmysl a české… Více »

Fotka Ing. Jan Grznár

Ing. Jan Grznár

„TRADE NEWS určuje směr a vyzdvihuje výjimečné lidi.”

„I v době internetové mají dobré časopisy své nezastupitelné místo. A TRADE NEWS k nim právem patří. Zejména proto, že pomáhá třídit informace, ukazovat směry či vyzvihovat výjimečné lidi. Jsem přesvědčen, že tohle internet neumí na jediném místě a ke všemu s odborným nebo teritoriálním zaměřením. Jako první čtu rozhovory, které jsou pro mne zdrojem… Více »

Fotka Ing. Jiří Oslizlo

Ing. Jiří Oslizlo

„TRADE NEWS mne inspiruje.”

„Časopis TRADE NEWS se mi dostal poprvé do rukou až v souvislosti s rozhovorem o naší společnosti. Do té doby jsem čerpal inspiraci spíše v zahraničních periodikách. Byl jsem však velmi mile překvapen celkovou úrovní tohoto magazínu. Kdybych měl definovat, co mě přimělo se vrátit i k četbě dalších vydání, tak je to jednoznačně inspirace podnikatelskými… Více »

Fotka Ing. Jiří Kopic

Ing. Jiří Kopic

„TRADE NEWS je zdroj seriózních informací.”

„Vážení kolegové obchodníci, věřte jenom seriózním informacím. Jestli uvěříte informacím nahodilých cestovatelů, kteří po jedné krátké (často jenom turistické) návštěvě ve vzdáleném teritoriu vystupují coby experti a znalci, jste na špatné cestě. Pouze informace ověřené vedou k cíli. A domnívám se, že TRADE NEWS je zdroj, který vám k úspěchům může pomoci… Více »

Fotka Marek Novák

Marek Novák

„TRADE NEWS – pro ty, kteří chtějí držet krok s dobou.”

„Během minulých let jsem se dostal do kontaktu s širokým okruhem médií, ale od prvního kontaktu s TRADE NEWS jsem cítil, že tato spolupráce bude v něčem jiná. A to se potvrdilo, naprostá profesionalita a přátelský přístup. To je jen jedna z věcí, které tento časopis posunují dál a činí ho něčím odlišným od ostatních. Problémem dnešní mladé generace… Více »

Fotka Martin Ehrenberger

Martin Ehrenberger

„TRADE NEWS nemá hluché místo.”

„TRADE NEWS přináší zajímavé a užitečné informace od první do poslední stránky. Spojení teritoriálního a odvětvového pohledu v jednom časopise, a ještě podáváno přehlednou a komplexní formou, je nesporným přínosem tohoto časopisu. Nikdo z nás dnes nemá času nazbyt, a proto je přehledné shrnutí informací z různých oblastí vysoce ceněno. Inspirací pro… Více »

Fotka Ivan Bureš

Ivan Bureš

„Podnikatelé se musí sdružovat.”

„V červenci roku 2002 vyšel se mnou rozhovor v Hospodářských novinách na téma uvedené v záhlaví této reference. Jsem velmi potěšen tím, že funguje médium, jako je TRADE NEWS, které sdružuje podnikatele do čtenářské obce, která evidentně vidí svět optimističtěji než některá denní nebo týdenní periodika, a to nejen naše… V těch se často skloňuje ve všech… Více »

Fotka Ing. Jan Kopecký, CSc.

Ing. Jan Kopecký, CSc.

„TRADE NEWS je zdrojem námětů i pro velké firmy.”

„Dovolte, abych se s vámi podělil o docela nevšední zážitek, a to v podobě časopisu, který jsem měl možnost v nedávné době nejen vidět, ale dokonce jsem se rozhodl do něj i přispět. A to proto, že je to časopis, který píše otevřeně, nevěnuje se bulváru a jeho námětům je možné věřit. TRADE NEWS je časopis opravdu nejen pro malé a střední podnikatele… Více »

Fotka MgA., Mgr. Jan Čtvrtník

MgA., Mgr. Jan Čtvrtník

„Potěšil mě zájem o průmyslový design.”

„Redaktorkám TRADE NEWS jsem poskytl už několik rozhovorů na téma průmyslového designu a brandingu a jeho implementace do struktury firem. Potěšilo mě, že stejně jako já chápou průmyslový design v celé jeho šíři a nevnímají jako většina redaktorů design pouze ‚lifestylově‘. Profesionálně vedený rozhovor se snahou dostat se k podstatě problému pak pomohl… Více »

Fotka Mgr. Michaela Božková

Mgr. Michaela Božková

„Svou objektivitou přináší TRADE NEWS nezkreslený pohled na aktuální témata.”

„Z široké palety tištěných a internetových médií si hned z několika důvodů volíme právě magazín TRADE NEWS. Je to časopis, který má smysl číst a nejen to, má smysl se k němu vracet. Vždy obsahuje cenné informace o nových trendech, hodnocení tendencí u nás a především za hranicemi České republiky. Pro malé a střední firmy doporučuji tento magazín jako… Více »

Fotka Ing. Jiří Petrák

Ing. Jiří Petrák

„TRADE NEWS pomáhá zájemcům o podnikání v zahraničí.”

„Většinu svého profesního života jsem strávil v zahraničí nebo prací do zahraničí. Z mých zkušeností mohu konstatovat, že Česká republika má výborné technické školství a naši inženýři nacházejí obyčejně velice dobré uplatnění kdekoliv. Samozřejmě neméně podstatnou podmínkou dobrého byznysu v zahraničí, mimo dobrou kvalifikaci nebo produkt, je dobré… Více »

Fotka Pavel Říha

Pavel Říha

„Přeji TRADE NEWS trvale dobrý vítr do plachet!”

„Byl jsem příjemně překvapen, když jsem měl možnost stát se alespoň na chvíli součástí pestrého proudu informací o dění na české scéně malého a středního podnikání, dodávaného čtenářům prostřednictvím magazínu TRADE NEWS. V dnešní ohlušující záplavě více či méně komerčně laděných nebo bulvárních zpráv je velmi příjemnou změnou zasednout k zajímavému… Více »

Fotka Doc. Ing. Václav Petříček, CSc.

Doc. Ing. Václav Petříček, CSc.

„Čeští podnikatelé potřebují chytrou a konkrétní nápovědu.”

„Čeští podnikatelé potřebují chytrou a konkrétní nápovědu a pomoc od státní správy. Užitek poté budou mít obě strany. V tomto směru si TRADE NEWS vede velmi dobře, neboť se jako nezávislé médium snaží propojit všechny, kdo mohou firmám nějak pomoci.“ Doc. Ing. Václav Petříček, CSc. - technický inženýr, matematik a ekonom. V letech 1967 až 1971… Více »

Fotka Václav Jungwirt

Václav Jungwirt

„TRADE NEWS zaujímá čestné místo v seznamu mé pravidelné četby.”

„Informace, inspirace a morální posila, že to, co děláte, má smysl, je důležitá vzpěra pro podnikání. Právě tyto ingredience dokáže časopis TRADE NEWS skvěle namíchat nejen díky spolupráci s Asociací malých a středních podnikatelů. TRADE NEWS je především tým lidí zapálených pro věc, kteří profesionálně mapují jednotlivé obory a na patřičné úrovni… Více »

Fotka RNDr. Jitka Kunčarová

RNDr. Jitka Kunčarová

„Díky TRADE NEWS se o našem řešení dozvěděla řada firem.”

„Spolupráce s redakcí časopisu TRADE NEWS je profesionální, pro mě příjemná a obohacující stejně jako časopis. Jsem ráda, že pozitivně laděný tištěný odborný časopis stále žije a má na mediálním trhu své místo. Oborové a regionální zaměření dvouměsíčníku mu dává užitečný rozměr, oceňuji orientaci redakce na problematiku inovativních firem, školství a… Více »

Fotka Luboš Malý

Luboš Malý

„Trade News je prestižní titul”

„Dvouměsíčník o obchodu a exportu Trade News je podle mého názoru prestižní titul s velmi zajímavým a přínosným obsahem. Proto je pro nás ctí, že se redakce zajímala o naši firmu a v rubrice Rekordy se objevil článek o tom, že největší monolitní magnet na světě najdete právě u nás v Zámrsku. Přeji tomuto časopisu a lidem kolem něho mnoho nadšených… Více »

Fotka PhDr. Michael Romancov, Ph.D.

PhDr. Michael Romancov, Ph.D.

„Trade News - špičková forma je doplněna ještě lepším obsahem”

„Časopis Trade News na první pohled zaujme tím, jak vypadá. Když ho vezmete do ruky, ihned pocítíte jeho „váhu“, což je vzhledem ke kvalitě papíru a tisku logické, ale takových publikací je u nás spousta. Na rozdíl od drtivé většiny z nich však Trade News přináší kvalitně zpracované aktuální informace, a díky tomu je jeho „váha“ informační výrazně větší… Více »

Fotka Ing. Aleš Jelínek, CFA

Ing. Aleš Jelínek, CFA

„TRADE NEWS přináší velkou dávku informací a pozitivní energie.”

„Pobývajíc několik let mimo Českou republiku, začal jsem mnohem více vnímat veškeré stopy, které my, tedy česká společnost, ve světě za našimi hranicemi nějak zanecháváme.  Myslím tím stopy všeho druhu, výkony českých sportovců i výkony českých politiků.  Časopis TRADE NEWS mi dal zcela novou představu o tom, kde všude a jak je přítomný český duch, český… Více »

Fotka Dr. Ing. Ladislav Vaculík

Dr. Ing. Ladislav Vaculík

„Zajímavé čtení spolu s dlouhodobě dobrou grafickou úpravou”

„Neustále jsme zavalováni nedobrými či horšími zprávami z různých médií a o to příjemnější je číst rozhovory s úspěšnými českými podnikateli o vzestupu jejich firem. Člověk si při čtení TRADE NEWS uvědomí, že za úspěšnou firmou nikdy nestojí žádný zázrak, ale jedině dobré nové nápady a většinou dlouholetá práce dotáhnout tyto nápady do úspěšného konce.… Více »

Fotka Prof. PhDr. Jan Keller, CSc.

Prof. PhDr. Jan Keller, CSc.

„Význam TRADE NEWS vidím v tom, že oslovuje střední vrstvy.”

„V posledních letech jsem publikoval tři knihy zabývající se problematikou středních vrstev. Domnívám se totiž, že právě zde leží klíč k hledání řešení mnoha dnešních problémů. Je historickým faktem, že vždy, když bylo drobné a střední podnikání ohroženo, ať již zásahy politickými, či ekonomickými krizemi, mělo to fatální následky pro celou společnost.… Více »

Fotka Ing. Zdeněk Zedníček

Ing. Zdeněk Zedníček

„Exportérům velmi pomáhají praktické, někdy těžce nabyté zkušenosti ostatních hráčů na trhu.”

„Chceme-li růst, musíme se pustit za hranice je motto, které určitě platí nejen pro stavaře. K růstu je však potřeba disponovat kvalitními a aktuálními informacemi, čerpat ze zkušeností ostatních firem, které se touto cestou vydaly a jsou ochotny se o své poznatky podělit. Magazín TRADE NEWS je velmi dobrým a kvalitním zdrojem těchto informací a vytváří… Více »

Fotka Daniel Urban

Daniel Urban

„Trade News mi získal nové klienty.”

„Časopis TRADE NEWS čtu pravidelně a rád. Když jsme se s vydavatelem dohodli na prezentaci společnosti Wistra CZ, nečekal jsem, že na základě článku v tomto médiu získám obratem nové prestižní klienty. Stejně jako mě překvapilo, jak profesionálně kvalitní prezentaci dala z mých útržkovitých odpovědí redakce dohromady, potěšil mě i velmi silný ohlas na… Více »

Fotka Doc. MVDr. Ladislav Steinhauser, CSc.

Doc. MVDr. Ladislav Steinhauser, CSc.

„Časopis TRADE NEWS je svěžím větrem.”

„Obstát na současném trhu není vůbec jednoduché. V žádném oboru. Všude je tlačenice dodavatelů, málokdy je slyšet optimismus. Z médií se na nás hrnou prakticky jen negativní zprávy, ty pozitivní prý nikoho nezajímají. Kdyby tomu tak opravdu bylo, tak časopis TRADE NEWS už dávno neexistuje. Je svěžím větrem, který ukazuje, že věci jdou, ale ne samy a ne… Více »

Fotka Ing. Zdeněk Chaluš, CSc.

Ing. Zdeněk Chaluš, CSc.

„Je dobře, že máme časopis, který nám pomáhá chápat nejen dopady globalizace na nás, ale i globalizaci samotnou.”

„Jít do světa je potřebné. Před několika lety jsem se proto rozhodl uplatnit své znalosti a zkušenosti v mezinárodním týmu odborníků, zabývajících se zaváděním technologií na využití alternativních zdrojů energií v rozvojových zemích. Zřetelněji jsem viděl, co to je konkurenceschopnost, jak nebezpečné je černo-bílé vidění a jak malicherné jsou spory v… Více »

Fotka Ing. Oldřich Obermaier

Ing. Oldřich Obermaier

„V TRADE NEWS čerpáme informace i inspiraci.”

„Naše skupina v současné době intenzivně hledá další odbytiště pro naše výrobky s vysokou přidanou hodnotou nejen na evropském teritoriu, ale i v relativně exotických zemích. Jako jeden z efektivních informačních zdrojů vedení společnosti a oddělení exportu často využívají také magazín TRADE NEWS. Inspiraci čerpáme jak z článků o zkušenostech úspěšných… Více »

Fotka Ing. Lumír Al-Dabagh

Ing. Lumír Al-Dabagh

„Jsem praktik a mám rád věci účelné. TRADE NEWS takové je.”

 „Jsem praktik a mám rád věci účelné. Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že dnes je informačních zdrojů víc, než dovedeme smysluplně využít. Časopis TRADE NEWS dostávám na stůl pravidelně. Jsou v něm témata, která mne osloví a také články, které přeskočím. Myslím, že to v dnešní dynamické době ani jinak nejde. Nedávno mě například zaujalo… Více »

Fotka Jana Mašínová

Jana Mašínová

„Těším se na další čísla TRADE NEWS.”

„Redakce TRADE NEWS nabídla naší firmě možnost prezentace v prosincovém čísle roku 2012. Toto číslo bylo věnováno tématu Afrika: rychle naskočte do rozjetého vlaku. Velmi rádi jsme této příležitosti využili a mohli se prostřednictvím tohoto magazínu podělit se čtenáři o naše zkušenosti a poznatky z afrického trhu. Pro malé a střední firmy, na něž je… Více »

Fotka Dr. habil. Petr Robejšek

Dr. habil. Petr Robejšek

„Nejvýkonnější bývají menší firmy.”

„Malé a střední rodinné firmy mají dobré šance obstát v ostré globální konkurenci za předpokladu, že rozeznají důležitost vzdělání, kreativity a flexibility. Magazín TRADE NEWS postavil svou koncepci právě na tomto poznatku. Snaží se analyzovat a dokumentovat silné stránky menších firem a popularizovat jejich zkušenosti. Myslím, že se mu právě díky… Více »

Fotka Bc. Liliana Berezkinová

Bc. Liliana Berezkinová

„Cenné informace a inspirace.”

„Ačkoli by se mohlo zdát, že je v České republice až nadbytek podnikatelsky zaměřených titulů, časopisu TRADE NEWS se podařilo identifikovat a zaplnit dosud nepokrytou mezeru na trhu. Jako jediný zaměřuje dostatečnou pozornost nejen etablovaným malým a středním podnikům v tradičních odvětvích, ale podle mého názoru i velmi kvalifikovaně mapuje dění v… Více »

Fotka Prof. Hermann Simon

Prof. Hermann Simon

„Časopis TRADE NEWS je jako platforma pro prezentaci českých menších a středních firem nezastupitelný.”

„Z různých zdrojů, mimo jiné i z časopisu TRADE NEWS, který pravidelně dostávám, vím, kolik českých firem je úspěšných, jak se dokázaly poprat s recesí, a naopak využít některých překážek ve svůj prospěch. Velmi mile mě to překvapuje a jsem rád, že se o nich dozvídám. Tvrdím totiž, že Česká republika má velký potenciál a svou budoucnost by měla stavět… Více »

Fotka Ing. Jan Houdek, Ph.D.

Ing. Jan Houdek, Ph.D.

„Věřím v inovativní dokonalost.”

„Časopis TRADE NEWS znám již od jeho vzniku a se zájmem čtu každé číslo. Oslovuje mne nejen svojí střízlivou, kultivovanou formou a chytrým obsahem, ale také svojí vysokou grafickou úrovní a celkově velice hodnotným dojmem. Časopis přináší pečlivě vybrané příspěvky ve velmi dobře promyšlené struktuře a jeho tematicky zaměřená vydání jsou cennými… Více »

Fotka Ing. Jiří Belinger

Ing. Jiří Belinger

„Kdo neroste, ten se pomalu ztratí z trhu.”

„Magazín TRADE NEWS se hned od začátku spolupráce s AMSP ČR vydal správnou cestou. Ukázky a rozhovory s těmi, kteří i v krizi jsou úspěšnými a přes problémy globálního světa jdou nahoru. Aby byl podnikatel schopen ustát recesi, musí mít vizi a příklady, že to jde. A právě TRADE NEWS pomáhá mnoha lidem dobít baterky, protože v dnešním světě plném… Více »

Fotka Ing. Etienne Samoura, MBA

Ing. Etienne Samoura, MBA

„Zpětná vazba mezi autory a čtenáři probíhá prakticky v reálném čase.”

„Úspěch mé práce a benefit českých malých a středních firem, pro které již léta pracuji, spočívá zejména v získávání a využívání aktuálních, kvalitních a ověřených informací. Proto je nečerpám jen z internetu, ale i z tištěných zahraničních a českých periodik. Magazín TRADE NEWS čtu pravidelně a vždy v něm nacházím mnoho inspirace. Zajímají mě jak… Více »

Fotka Ing. Vladimír Remek

Ing. Vladimír Remek

„Kvalitní zdroj informací je k nezaplacení.”

„Jak při současném působení v Evropském parlamentu v Bruselu, tak v době, kdy jsem v Ruské federaci zastupoval ČZ Strakonice a také řídil společný podnik CZ-TURBO-GAZ v Nižném Novgorodu a nakonec i hájil naše zájmy jako obchodní rada Velvyslanectví ČR v Moskvě - všude šlo hlavně o to mít potřebné informace. Teprve na jejich základě může člověk lépe… Více »

Fotka Ing. Jana Švábenská

Ing. Jana Švábenská

„Jsme partnerem pouze těch nejlepších projektů a časopis TRADE NEWS k nim patří.”

„Kdo jiný než bankéř by měl pečlivě zvážit, kam vloží své finance. Proto je naším heslem investovat pouze do těch nejlepších projektů, kde máme jistotu nejvyšší kvality a dokonalé zpětné vazby. S časopisem TRADE NEWS jsme se rozhodně nezmýlili, dá se říci, že naše očekávání dokonce předčil. Během velmi krátké doby si vydobyl vynikající renomé mezi… Více »

Fotka Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA

„Máme v rukou časopis, který tu bezesporu chyběl.”

„Měl jsem to štěstí, že jsem mohl být u zrodu TRADE NEWS, a to od prvního dne, kdy jsme s vydavatelem dospěli k závěru, že má cenu takový titul připravit. Vědomi si toho, že trh je zaplaven stovkami časopisů, z nichž se desítky z nich ve větší či menší míře zaměřují na firmy, bylo jasné, že pro úspěch musíme jít odlišnou cestou. Nejsme tak bohatí,… Více »

Exportní trhy

Evropa Rusko Asie Blízký východ Austrálie Afrika Jižní Amerika Střední Amerika Severní Amerika
ABC Magazín TRADE NEWS je zařazen do procesu
pravidelného ověřování nákladů vybraných tiskovin
Audit Bureau of Circulations (ABC ČR)

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.