Exportní šance

Příležitosti pro české firmy na Tchaj-wanu

thumbnail

Doprava a infrastruktura Tchajwanská vláda plánuje do roku 2021 řadu veřejných programu s celkovým rozpočtem 13,9 mld. amerických dolarů. Vzhledem k tomu, že místní dodavatelé zatím nejsou schopni tyto projekty např. v hromadné dopravě či vodní projekty samostatně dokončit, existují zde…

Štítky Tchajwan

číst celý článek

Rusko: Stálice v hledáčku českých firem

thumbnail

V letošním roce oslavuje Česká republika mnoho výročí. Jedním z nich je i 25 let od navázání diplomatických vztahů mezi Českou republikou a Ruskou federací. Oficiální styky s Československem však sahají až k 5. červnu 1922, kdy byla podepsána smlouva mezi RSFSR a ČSR o zřízení zastupitelství obou států v Praze a Moskvě.

Štítky Rusko

číst celý článek

České firmy posilují především v ruských regionech

thumbnail

Z 83 subjektů Ruské federace produkuje více než polovinu celkového HDP deset federálních subjektů, mezi nimiž jsou zejména regiony s největší těžbou nerostných surovin, rozvinutá průmyslová centra a velká města federálního významu (Moskva a Sankt-Petěrburg). HDP na obyvatele například v Něneckém autonomním okruhu převyšuje dvanáctkrát ruský průměr, na druhé straně 22 ruských federálních subjektů nedosahuje ani 50 % průměru.

Štítky Rusko

číst celý článek

Rusko buduje moderní agrární sektorNabídněme zemědělské stroje a technologie

thumbnail

Ruský zemědělský sektor prochází v posledních letech dramatickým vývojem. Ještě v roce 2014 byla země pátým největším dovozcem potravin na světě a rozvoj domácího zemědělství nebyl prioritou. Ruské vedení si však dlouhodobě uvědomovalo, že taková situace není pro stát s více než 140 miliony obyvatel příliš výhodná a strategická. V roce 2010 přišlo s tzv. doktrínou potravinové bezpečnosti, ve které se mimo jiné zavázalo dosáhnout 80 až 95% soběstačnosti v produkci základních druhů potravin, jako je například maso, mléko nebo brambory. Reálným impulzem, který odstartoval rozvoj zemědělství, ale bylo až ruské potravinové embargo.

Štítky Rusko

číst celý článek

Jižní Kavkaz se modernizuje. Buďte u toho také

thumbnail

Region jižního Kavkazu je v poslední době velmi zajímavým trhem pro české exportéry. Řada z nich zde již úspěšně podniká, ať se jedná o investice, zakázky v oblasti rozvoje a budování infrastruktury, dodávky pro průmysl i prodej spotřebitelských produktů. České firmy zde vlastní a provozují elektrárny, staví nemocnice, dodávají dopravní prostředky, medicínskou techniku, sklo i sanitární keramiku. Setkáte se zde s datovými zařízeními vyrobenými v České republice i s místním pivem vyráběným v pivovaru postaveném českou firmou. Zkrátka, naše firmy tady mají velmi dobrou pověst danou zkušeností s československými výrobky a posílenou nedávno úspěšně realizovanými obchody a investičními projekty.

Štítky Ázerbajdžán, Gruzie

číst celý článek
1 22 43 45 46 47 48 49 50 51 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.