Z praxe

Martina Brázdilová: Své lidi umíme ocenit

thumbnail

„I když naši pracovníci v žertu přirovnávají náročnost výběrového řízení do firmy k testování pracovníků pro NASA, oceňují jeho přednosti. Úspěšné absolvování tohoto procesu totiž skutečně vypovídá o odborných i mentálních předpokladech uchazečů o práci,“ přibližuje propracovaný výběr zájemců o pozice v opakovaně oceňované české rodinné firmě ZLKL Loštice vedoucí oddělení personalistiky Martina Brázdilová.

Štítky Personalistika, Performia

číst celý článek

Když si kousneš do jablka aneb Všechno jde, pokud máš vůli a chuť jít za svým cílem!

thumbnail

Až budu mít příležitost cestovat jen tak po Kalifornii, rád bych zajel do městečka Los Altos v Sanfranciském zálivu na západním okraji Silicon Valley a navštívil na první pohled docela nenápadný dům, v němž prožil své dětství Steve Jobs. Dům, kde v roce 1976 s kamarádem Stevem Wozniakem založili v garáži legendární společnost Apple. Dnes už je to místo historickou památkou, ovšem ne tak Jobsova poselství a vize. Ty rezonují dál.

Štítky Z praxe, Management, Strategie, Silicon Valley, OCP

číst celý článek

Martina Pěčková: Anonymita globálního obchodu člověka demotivujePotřebuje vidět výsledky své práce na vlastní oči

thumbnail

„Nejdůležitější je umět naslouchat,“ říká výkonná ředitelka české velkoobchodní společnosti EURO NÁŘADÍ Martina Pěčková. „Velmi mi záleží na tom, aby náš kolektiv, který tvoří navzdory často náročné manuální práci nejen muži, ale také ženy, dosahoval dobrých ekonomických výsledků, ale zároveň v něm panovaly harmonické mezilidské vztahy.“

Štítky Profiliga firem, Z praxe, Velkoobchod, Personalistika

číst celý článek

Známe nové držitele cen za kvalitu a inovace

thumbnail

Ocenění Ambasador kvality ČR v podnikatelském sektoru získala společnost Drylock Technologies, ve veřejném sektoru si titul odnáší Magistrát města Plzně. V národním kole Mezinárodní ceny inovací Quality Innovation Award byly oceněny projekty ze strojírenství, gastronomie nebo environmentu, projekty již realizované i ty, které mají potenciál teprve se uplatnit. Ceny vyhlašované Českou společností pro jakost byly předány na listopadové konferenci Dny kvality. Všem vítězům gratulujeme!

Štítky Kvalita

číst celý článek

Digitální tranzice v mezinárodním obchodu Bruselský žargon, nebo reálné proměny?

thumbnail

Pojem „digitální tranzice“ slýcháme od politických špiček v posledních letech často. Ale co si pod tímto spojením představit v oblasti obchodu? Jde jen o teoretický koncept, či se pod něj schovají konkrétní kroky? A jaké kroky to jsou? To vše najdete v následujícím článku, který se věnuje oblasti digitálního obchodu, tedy obchodu, který je umožněn využitím elektronických prostředků, a vysvětluje, jak na tento trend reaguje Evropská unie.

Štítky digitalizace

číst celý článek
1 2 3 4 5 10 14 18

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.