Profiliga firem

Radovan Mucha: Větší síla s vlastní značkouSpojení s francouzskou skupinou nám otevřelo nové možnosti

thumbnail

Akvizice je proces především strategického rázu, ale její úspěch závisí na řadě faktorů, jako je přizpůsobení se novým korporátním procesům, zvládnutí přerodu z rodinné firmy do globálně řízené společnosti i akceptace nové firemní kultury. Důležité je také vnést jistotu a stabilizaci zaměstnancům, kteří jsou klíčovým aktivem. „Proces převzetí naší společnosti francouzskou skupinou Legrand trval rok a půl. Považuji ho za velmi náročný a jsem za sebe i všechny naše pracovníky rád, že se nám tento strategický projekt daří naplňovat,“ svěřuje se v rozhovoru finanční ředitel přerovské společnosti EMOS spol. s r.o. Radovan Mucha.

Štítky Profiliga firem

číst celý článek

Jan Bednář: I s pěti sty zaměstnanci můžete ve firmě zachovat rodinnou atmosféruOsobní vztahy v našem byznysu nic nenahradí

thumbnail

Když vypukla válka na Ukrajině, představovaly tržby firmy z Ruska a Ukrajiny zhruba třicet procent. „Díky vysoké teritoriální diverzifikaci našich exportních trhů a nasazení pracovníků, zejména obchodníků a distributorů, se nám podařilo nejen objednanou techniku prodat jinam, ale dokonce jsme v posledních dvou velmi komplikovaných letech rostli každý rok o více než třicet procent,“ říká obchodní ředitel rodinné společnosti BEDNAR FMT Jan Bednář.

Štítky Rodinná firma, Strojírenství

číst celý článek

České konvektomaty si podmanily také Francii

thumbnail

Retigo je jednou z těch českých firem, které „z garáže“ za třicet let vyrostly do miliardového obratu. Hned s prvním výrobkem předběhla pětice kamarádů z Tesly v Rožnově pod Radhoštěm dobu. „Již rok před založením společnosti jsme vyvinuli a u mě v garáži zkonstruovali počítačem řízený parní konvektomat Digital 611, z jehož prodeje jsme financovali další vývoj a výrobu,“ vzpomíná Jiří Zátopek, jeden z pěti majitelů společnosti s výhradně českou vlastnickou strukturou.

Štítky Strojírenství, Nové technologie

číst celý článek

Martina Brázdilová: Své lidi umíme ocenit

thumbnail

„I když naši pracovníci v žertu přirovnávají náročnost výběrového řízení do firmy k testování pracovníků pro NASA, oceňují jeho přednosti. Úspěšné absolvování tohoto procesu totiž skutečně vypovídá o odborných i mentálních předpokladech uchazečů o práci,“ přibližuje propracovaný výběr zájemců o pozice v opakovaně oceňované české rodinné firmě ZLKL Loštice vedoucí oddělení personalistiky Martina Brázdilová.

Štítky Personalistika, Performia

číst celý článek

Jak Češi exportují (nejen) do Francie svou lásku ke sportu

thumbnail

Slyšeli jste už o Gymnathlonu? Jde o hravý sportovní program pro děti reflektující lásku jeho zakladatelů ke sportu. Nabízí pohybové aktivity v podobě kurzů řízených školenými trenéry, v nichž jde hlavně o to, aby si děti sport zamilovaly. „Jde nám o to, představit dětem sport jako zábavu a hravou aktivitu, nikoliv jako náročný dril. Chceme, aby každý Gymnathlon trénink byl silným emočním prožitkem, kdy děti zapomenou na okolní svět. Aby odcházely a znovu přicházely nadšené a radostné. Chceme, aby Gymnathlon byl jedním z prvních krůčků na cestě k celoživotní lásce ke sportu,“ říkají Jan Březina a Martin Jahoda, kteří společnost Gymnathlon před pěti lety založili. V době, kdy děti tráví čím dál tím víc času doma před obrazovkami nebo s telefonem, je to bezesporu bohulibá myšlenka.

Štítky Služby, Sport

číst celý článek

Rudolf Bochenek: Zisk podnikatele potěší, ale vnímáme i svou zodpovědnost k zaměstnancům a regionu

thumbnail

„V letech 2014 a 2015 jsem si splnil sen, když jsem do teprve se rodící skupiny získal krásné české firmy se silnými, tradičními značkami a vymazlenými, zajímavými produkty pro koncové zákazníky, bolatické společnosti Lanex a Conrop a Singing Rock z Poniklé. Poté jsem se rozhodl soustředit se na posilování jednotlivých segmentů a postupně rozšiřovat plastikařinu, jejíž základ u nás položila moje první firma PF Plasty z Chuchelné, a strojařinu, v té době zastoupenou společnostmi Spojmont Ostrava a Lucco z Velkých Albrechtic,“ popisuje Rudolf Bochenek, výhradní majitel holdingu BR Group. V době, kdy přibývá českých podnikatelů, kteří zvažují přesun svých firem do zemí s příznivějšími podmínkami pro podnikání a nižšími náklady na energie, pokračuje ostravský podnikatel v uskutečňování své akviziční strategie ve výrobním sektoru na tuzemském trhu.

číst celý článek
1 2 3 4 13 24 36 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.