Články se štítkem: Rodinná firma

Jan Bednář: I s pěti sty zaměstnanci můžete ve firmě zachovat rodinnou atmosféruOsobní vztahy v našem byznysu nic nenahradí

thumbnail

Když vypukla válka na Ukrajině, představovaly tržby firmy z Ruska a Ukrajiny zhruba třicet procent. „Díky vysoké teritoriální diverzifikaci našich exportních trhů a nasazení pracovníků, zejména obchodníků a distributorů, se nám podařilo nejen objednanou techniku prodat jinam, ale dokonce jsme v posledních dvou velmi komplikovaných letech rostli každý rok o více než třicet procent,“ říká obchodní ředitel rodinné společnosti BEDNAR FMT Jan Bednář.

Štítky Rodinná firma, Strojírenství

číst celý článek

Josef a Jan Látovi: Data jsou náš denní chleba

thumbnail

S nástupem Průmyslu 4.0 se převažujícím tématem v mediálním prostoru stala robotizace. „Ale pro průmyslové podniky představují roboty jen jakousi konfekci, podmínku nutnou, kterou si pořídí, aby zefektivnily výrobu, snížily objem namáhavé práce a zajistily co největší bezpečnost pracovníků. Průmysl 4.0 a jeho přínos pro konkurenceschopnost spatřujeme v automatizaci a digitalizaci, práci s daty pro včasné rozhodování,“ shodují se bratři Látové, spolumajitelé rodinné akciové společnosti BENEŠ a LÁT. Tedy obchodní ředitel a ryzí strojař Josef a nositel titulu Manažer roku 2021, CFO a ekonom Jan.

Štítky Inovace, digitalizace, slévárenství, Strojírenství, Rodinná firma, Export

číst celý článek

Retap vítězí inovacemiOd krbových kamen k nanočističkám

thumbnail

Všechno začalo v malé dílně takřka „na koleně“ a bez kapitálu zkraje devadesátých let. Retap jako rodinná firma podnikal nejprve v kovovýrobě, po zhruba deseti letech začal vyrábět vlastní kachle a kachlová kamna a před sedmi lety pustil vedle toho na tuzemský i zahraniční trh také své unikátní nanočističky vzduchu. Loni zvítězil v soutěži Rodinná firma roku v kategorii Malá firma.

Štítky Rodinná firma, Inovace, Environment

číst celý článek

Manželé Florovi: Svou práci prostě milujeme

thumbnail

Když v chladném podnebí severní Moravy začnete provozovat rodinné zahradnictví a dokážete v tom uspět, znamená to jediné – jste skvělý zahradník i podnikatel zároveň. „Náš obor jde rychle dopředu a je třeba držet krok. Do budoucna máme velké plány, k jejichž naplnění jsme již vykročili první investicí,“ říkají Pavel a Pavlína Florovi, majitelé rodinné firmy, která nese jejich jméno. A hned dodávají, že nabídka ze strany NRB byla natolik jedinečná a změny cen energií natolik prudké, že potřebné technologie zakoupili ještě dřív, než původně plánovali.

Štítky Rodinná firma, NRB

číst celý článek

Láska k řemeslu, služba zákazníkům a odvaha hledat nová řešeníUž třicet let

thumbnail

Na letošním mezinárodním veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET byla na brněnském výstavišti k vidění i na první pohled zcela obyčejná Škoda Kodiaq. Až když jste otevřeli její dveře, všimli jste si, že na rozdíl od dveří sériového vozu mají vyšší hmotnost. A tak bylo jasné, že na přehlídku toho nejlepšího v oboru tento exponát právem patří, neboť se jedná o velmi diskrétně balisticky chráněný automobil. „Právě o to nám šlo, aby si nikdo hned nevšiml, že se kolem něj pohybuje vozidlo s balistickou ochranou,“ potvrzuje Josef Jíša, majitel rodinné společnosti JÍŠA, která se na vývoji automobilu podílela společně s izraelským partnerem Plasan Re’em.

Štítky Rodinná firma, automotive, obranný průmysl, řemeslo

číst celý článek

Převálcují nové technologie poctivé řemeslo?Ani náhodou, dokazují ve Fre-ko servisu

thumbnail

Ať velké či malé podnikání, obojí se těžko obejde bez automobilů. Co s tím, když produkce aut v souvislosti s nedostatkem čipů vázne? Sdružení automobilového průmyslu v polovině září oznámilo, že kvůli nedostatku čipů celková výroba osobních aut v Česku v červenci a srpnu meziročně klesla o 39 procent. Za celý letošek bude zhruba o 140 tisíc vozů nižší. V důsledku toho se zvedá poptávka po spolehlivých ojetých autech, a tedy i jejich cena. Nehledě na ni jdou nyní kvalitní „ojetiny“ na dračku.

Štítky Rodinná firma, automotive

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.