Země Afriky v obrazu anamorfních map

Publikováno

Nejchudší světadíl se stává stále oblíbenějším obchodním partnerem pro zbytek světa. Přispívá sice ke globálnímu HDP pouhými třemi procenty, ale po řadu let vykazuje solidní zhruba pětiprocentní přírůstek, a to i přes politické napětí v důležitých státech, jako jsou Egypt nebo Libye. Afrika těží z příhodné polohy nedaleko bohaté Evropy a dynamicky se rozvíjející Asie, když především Čína a i Indie projevují značný apetit nejen obchodovat, ale i investovat. Blízká budoucnost kontinentu s miliardou obyvatel vypadá povzbudivě i díky dosud nevyužitému potenciálu relativně velmi mladé populace.

Hlavní hospodářské odvětví Afriky představuje dobývání surovin, především paliv. Proto jsme se v nabídce anamorfních map zaměřili na komodity související s těžbou a energetikou.

Anamorfní mapa - Hrubý domácí produkt / Počet obyvatel

Anamorfní mapa - Import strojů pro těžbu rud a nerostů

Anamorfní mapa - Import transformátorů, statických měničů a induktorů

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 6 / 2014 na straně 26.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.