Soutěž Nastartujte se 2023 pro začínající podnikatele zná své vítěze

Publikováno

Praha, 10. listopadu 2023 – 11. ročník grantového programu Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) pro začínající podnikatele s názvem Nastartujte se zná své vítěze. Porota vyhodnotila jako nejlepší projekt FlockLock – chytré obojky pro krávy a koně. Vítězové převzali své ceny na galavečeru Dne podnikatelů České republiky 9. 11. 2023 organizovaném AMSP ČR. TRADE NEWS je od začátku projektu mediálním partnerem.

„Jde o grantový program, který má za cíl podporovat lidi s dobrým nápadem a vizí bez ohledu na věk, podnikatelskou minulost či zkušenosti. Pro začínající podnikatele je i projekt Svou cestou, který nabízí aktivity právě jim,“ vysvětluje Eva Svobodová, generální ředitelka AMSP ČR.

Porota soutěže byla složena ze zástupců partnerských subjektů, kterými byly Komerční banka, AMSP ČR, Performia, spol. s r.o., portál Webmium a portál iPodnikatel.cz.

Porotkyně a porotce zaujal tento popis vítězného projektu FLOCKLOCK – Posuňme zemědělství do 21. století. FlockLock vyrábí chytré obojky pro krávy a koně, které chovatelům usnadňují správu jejich stád, a tím jim šetří peníze, čas a nervy. Je projektem čtyř kamarádů, kteří si dali za cíl zmodernizovat zemědělství a přiblížit ho mladé generaci, která ho v současné době z velké části přehlíží a raději si vybírá jiné obory.

Druhou příčku obsadil projekt WHEELFEET, což jsou první kolečkové elektrické brusle na světě. Použití je velice jednoduché, na ovladači si vyberete jednu ze čtyř rychlostí, a poté už jen posunete tlačítko palcem nahoru (rozjezd) nebo dolů (brzda), stejně jako u např. el. skateboardu.

Třetí skončil projekt LUNAMIES, Česká designová značka přinášející jedinečný zážitek v podobě hravých světelných girland nejen pro děti. Lunamies® Hang out together. Jejich malí i velcí zákazníci si spolu s autorkami projektu vytvářejí jedinečnou designovou dekoraci do dětského pokoje, na narozeninovou oslavu nebo jako hravé pozadí pro rodinné focení.

Veřejnost také hlasovala v Plakátov Ceně veřejnosti. Plakátov se stal partnerem právě pro tuto cenu. Vítězem Plakátov Ceny veřejnosti 2023 se stal projekt Cvičky onlajn, taneční a fitness online program pro ženy. Cílem projektu bylo vytvořit program, ve kterém nezáleží na věku, konfekční velikosti, ani úrovni fyzické kondice. Postavit program, který podpoří radost z pohybu a pomůže ženám vybudovat si k pohybu pozitivní vztah.

Hodnota všech cen v soutěži Nastartujte se převyšuje 1.000.000,- Kč.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.