Články z regionu: Jižní Amerika

thumbnail Brazílie thumbnail Argentina thumbnail Chile thumbnail Peru thumbnail Kolumbie thumbnail Venezuela thumbnail Bolívie thumbnail Paraguay thumbnail Kuba thumbnail Mexiko thumbnail Ekvádor

Jiří Jílek: Kdo zvládne logistiku, získá nové trhy

thumbnail

Jen přímý vývoz ČR do Latinské Ameriky dosahuje již 40 miliard korun. „Pandemie odhalila v globálních dodavatelských řetězcích slabiny, jichž mohou české firmy využít i ve vzdálených mimoevropských teritoriích,“ říká Jiří Jílek, ředitel regionálního centra pro Latinskou Ameriku agentury CzechTrade a zahraniční kanceláře v Chile. Probírali jsme s ním šance českých firem v iberoamerickém regionu.

Štítky Latinská Amerika, Chile, CzechTrade

číst celý článek

Patricio Utreras: Chile je připraveno stát se novým strategickým partnerem Česka

thumbnail

Velvyslanec Chile Patricio Utreras vidí Česko a Chile jako „stejně smýšlející země“, tedy země, které sdílejí širokou škálu hodnot, zásad a zájmů v otázkách, jako je dodržování mezinárodního práva nebo ochrana životního prostředí, a v neposlední řadě i pohled na volný obchod a investice. „Jsem také přesvědčen, že v tomto období krize vyvolané ruskou invazí na Ukrajinu je důležitější než kdy předtím, aby naše dvě země své už tak velmi dobré bilaterální vztahy ještě posílily a dodaly jim strategický přesah,” dodal.

Štítky Chile

číst celý článek

Jairo Pinilla Gutiérrez: Největším rizikem v Kolumbii je, že když ji zažijete na vlastní kůži, nebude se vám třeba chtít vracet do Evropy

thumbnail

Shodou okolností žil zakladatel a majitel kolumbijské a dnes už i chilské pobočky Performia Jairo Pinilla Gutiérrez, rodák z Bucaramangy, téměř dvacet let na Slovensku a Evropu dobře zná. V čem se podle něj život Jihoameričanů a Evropanů nejvíc liší? „Na rozdíl od vás si ho umíme mnohem víc užívat,“ usmál se – a tak začalo naše povídání.

Štítky Chile, Kolumbie

číst celý článek

Bohumír Janský: Pomáhat se vyplatíVšem a všude

thumbnail

Světová mapa obchodních příležitostí se rychle mění a stále více českých firem hledá uplatnění pro svou produkci i na vzdálenějších teritoriích. Svým dobrým jménem tam pro ně vytváří startovací pozici také naše věda. S profesorem Bohumírem Janským, objevitelem pramenů Amazonky, jsme si povídali o dopadech změn klimatu nejen na obyvatele Latinské Ameriky, připravovaných rozvojových projektech českých hydrologů a geologů a historii a současnosti českého byznysu na latinskoamerických trzích.

Štítky Environment, Peru, Latinská Amerika

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Chile

thumbnail

Energetika Do roku 2050 plánuje Chile dosáhnout za spoluúčasti zahraničních firem úplné uhlíkové neutrality. Díky příhodným podnebným podmínkám má obrovský potenciál pro rozvoj obnovitelné energie, především solární a větrné. Nová legislativa podporuje investice do výroby energie z OZE. Větší role…

Štítky Chile

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.