Články se štítkem: Latinská Amerika

Zlin znovu dobývá „Latinku“

thumbnail

Slávu českého leteckého průmyslu šířil v Latinské Americe Jan Antonín Baťa už ve třicátých letech minulého století. Zdálo by se tedy, že s takovou referencí v kapse není dnes žádný kumšt prodávat na tomto kontinentu sportovní letadla. Sama tradice ale ještě nikoho ve hře světové konkurence neudržela. A v tomto případě nechybělo málo a bylo by po ní.

Štítky Latinská Amerika, Letecký průmysl, KB, Baťa

číst celý článek

Mezi sopečnými krátery a minovými poli

thumbnail

„Znovuobjevení kaňonu Somoto na severu Nikaraguy bylo vlastně jen vedlejším produktem aktivit týmu České geologické služby (ČGS). Během letošního roku by mělo UNESCO rozhodnout, zda bude unikátní lokalita zařazena do globální sítě jeho geoparků,“ říká Tomáš Hroch, vedoucí odboru regionální geologie sedimentárních formací ČGS a účastník řady zahraničních projektů.

Štítky Latinská Amerika, ČRA

číst celý článek

České průtokoměry dobývají Latinskou Ameriku

thumbnail

Česká exportní banka se podílí na financování exportu elektromagnetických průtokoměrů. Spolupracuje totiž se společností Arkon Flow Systems, která tuto měřicí a regulační techniku vyváží do více než dvacítky zemí světa, mimo jiné i do Chile, Mexika, Kataru nebo Bahrajnu. Díky finanční podpoře ČEB dokázala již uskutečnit obchody za půl milionu eur.

Štítky Latinská Amerika, ČEB

číst celý článek

Turbíny z Blanska pohání voda latinskoamerických řek

thumbnail

Latinská Amerika má obrovský potenciál pro hydroenergetiku. Avšak vítězství ve složitých a zdlouhavých výběrových řízeních vyžaduje hodně energie a trpělivosti. Komu se to podaří, sbírá referenční body do dalších projektů. Na zkušenosti s místní realitou jsme se zajeli zeptat do společnosti ČKD Blansko Holding, která tam sklízí úspěchy v tandemu se svou ruskou mateřskou společností TYAZHMASH.

Štítky Energetika, Latinská Amerika

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.