Články se štítkem: Maroko

Od „Zeleného Maroka“ k „Zelené generaci 2030”

thumbnail

Aby mohla jedna z obchodně nejzajímavějších a nejstabilnějších ekonomik na severu Afriky naplnit své ambiciózní plány, musí se především zbavit více než devadesátiprocentní závislosti na importu energetických surovin a energie. Pro naše firmy se tak otevírají velké příležitosti, jak monarchii pomoci její strategii naplnit.

Štítky Maroko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Maroku

thumbnail

Doprava a infrastruktura Příležitostí pro české firmy může být plán na rozvoj sítě městské hromadné dopravy v Casablance, Tangeru, Marrákeši a Fesu, Rabat-Salé (tramvaje a autobusy). Správa marockých železnic modernizuje vlakové soupravy. Další možnosti představují dodávky signalizačních rada pro…

Štítky Maroko

číst celý článek

Hanane Saadi: Maroko je křižovatka kultur a obchodní hub pro 21. století

thumbnail

Tanger Med, obří přístav s bezcelní a logistickou zónou na severu Maroka, by mohl být symbolem vzestupu země v posledních letech. Tento největší přístav v Africe a zároveň v celém Středozemním moři ročně odbaví na 6 milionů přepravních kontejnerů a slouží jako přestupní stanice pro zboží z Ameriky, Afriky a Evropy. Maroko se tak z ekonomiky, jejímž hlavním vývozním artiklem byla hnojiva, postupně stalo centrálou automobilového či leteckého průmyslu. „Dokonce se říká, že na každém vyrobeném boeingu či airbusu najdete alespoň tři součástky, které byly vyrobeny v Maroku,“ směje se Hanane Saadi, marocká velvyslankyně v České republice, s kterou jsme hovořili v její pražské rezidenci.

Štítky Maroko

číst celý článek

Tamer El-Sibai: Maroko mi přirostlo k srdci

thumbnail

Díky své strategické poloze je Marocké království označováno za jednu z bran do Afriky. Toho využívá řada evropských firem, které tam přesunuly výrobu nebo založily pobočky. „Maroko by chtělo tuto pozici v budoucnosti ještě více posílit a stát se významnou destinací pro byznys a investice,” říká Tamer El-Sibai, ředitel CzechTrade Maroko v rozhovoru pro TRADE NEWS.

Štítky Maroko

číst celý článek

Maroko: Tak trochu jiná Afrika

thumbnail

Maroko je takobá Arabsko-Evropská, politicky a ekonomicky poměrně stabilní Afrika. Díky geografické blízkosti Evropy si uchovává se starým kontinentem silné vazby. Svou polohou představuje bránu do subsaharské Afriky, především jejích frankofonních zemí.

Štítky Afrika, Maroko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Maroku

thumbnail

Energetika Maroko výhledově usiluje o dosažení energetické soběstačnosti, prozatím na úrovni 42 % v horizontu roku 2025, resp. 57 % do roku 2040, a to rovným dílem ze solárních, větrných a vodních elektráren. Vládní program počítá například s výstavbou pěti solárních elektráren o úhrnném výkonu…

Štítky Maroko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.