Články autora: Bronislav Číž

Okamžité platbyPro placení ve dne i v noci

Na jaře jsme v této rubrice avizovali, že Komerční banka plánuje testovat okamžité platby v polovině roku 2019, aby je klientům nabídla na konci prázdnin. Svůj závazek jsme splnili a jsme rádi, že jsme se k této službě připojili v polovině srpna. Netrpělivě očekáváme další banky, které se připojí do konce letošního nebo na začátku příštího roku, aby tyto platby měly pro klienty co nejširší využití.

Štítky KB

číst celý článek

Nechte placení svých závazků klidně na poslední chvíli

Před nedávnem jsme ve finančním rádci psali o tom, že okamžité platby nejsou hudbou vzdálené budoucnosti. A skutečně. První banky je již začaly svým klientům nabízet. A to jak pro zadávání plateb do jiných bank, tak i při jejich přijímání. Do té doby, než se ale zapojí další banky a klienti si na tuto novou službu zvyknou, oblíbí si ji a budou ji běžně využívat, je důležité umět připsat platby do jiných bank co nejdříve i jiným způsobem.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Okamžité platby nejsou vzdálenou hudbou budoucnosti

Naše společnost byla založena v roce 2013 a od té doby se dynamicky vyvíjí. Od počátku ale máme jasnou vizi – poskytovat profesionální služby v oblasti audiovizuální techniky a prostorové akustiky. Stejně tak jako dodržujeme termíny a rozpočty projektů pro naše klienty podle toho, jak je naceníme a naplánujeme, tak považujeme za samozřejmost, že hradíme naše závazky vůči dodavatelům i zaměstnancům včas. Někdy ale nastanou i situace, kdy potřebujeme zaplatit na poslední chvíli. Nabízí Komerční banka nějakou možnost zaplatit ještě v den zadání příkazu? Ing. Petr Vlček, ředitel společnosti AVT Group a.s.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek

Jak nastavit platby před koncem roku

Naše projekční kancelář zahájila svou činnost již v roce 1992. Od té doby byly kanceláří zpracovány stovky projektů menších či větších staveb, od rodinných domků až po obytné, administrativní nebo průmyslové komplexy. Připravujeme projekty nosných konstrukcí pro všechny stupně přípravy stavby. Své závazky hradíme včas a i na konci roku chceme dostát svému slovu. Vzhledem k hektické době a množství státních svátků nevíme, do kdy máme platby poslat. Můžete nám poradit, do kdy je třeba platby zadat prostřednictvím služeb přímého bankovnictví KB, aby byly částky připsány na účty našich obchodních partnerů ještě v letošním roce?

Štítky KB

číst celý článek

SEPA inkaso pomáhá v řízení cash flow

Naše rodinná firma se zabývá výrobou kvalitních teplovzdušných a pyrolytických kamen s jedinečnou technologií zplynování dřeva. Protože se jedná o kvalitní výrobky, je po nich poptávka i v zahraničí – převážně na Slovensku a v Německu. Právě u nových a neprověřených zahraničních obchodních partnerů, ale i těch s vysokou obrátkou zboží, bychom si rádi pohlídali cash flow (převážně v eurech) za dodávané výrobky. Někteří zahraniční obchodní partneři dokonce vyžadovali, abychom platby inkasovali v eurech. Existuje nějaký nástroj, který by nám k tomu dopomohl?

Štítky Finanční služby, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.