Články autora: Věra Vortelová

Rudolf Bochenek: Zisk podnikatele potěší, ale vnímáme i svou zodpovědnost k zaměstnancům a regionu

thumbnail

„V letech 2014 a 2015 jsem si splnil sen, když jsem do teprve se rodící skupiny získal krásné české firmy se silnými, tradičními značkami a vymazlenými, zajímavými produkty pro koncové zákazníky, bolatické společnosti Lanex a Conrop a Singing Rock z Poniklé. Poté jsem se rozhodl soustředit se na posilování jednotlivých segmentů a postupně rozšiřovat plastikařinu, jejíž základ u nás položila moje první firma PF Plasty z Chuchelné, a strojařinu, v té době zastoupenou společnostmi Spojmont Ostrava a Lucco z Velkých Albrechtic,“ popisuje Rudolf Bochenek, výhradní majitel holdingu BR Group. V době, kdy přibývá českých podnikatelů, kteří zvažují přesun svých firem do zemí s příznivějšími podmínkami pro podnikání a nižšími náklady na energie, pokračuje ostravský podnikatel v uskutečňování své akviziční strategie ve výrobním sektoru na tuzemském trhu.

číst celý článek

Martina Pěčková: Anonymita globálního obchodu člověka demotivujePotřebuje vidět výsledky své práce na vlastní oči

thumbnail

„Nejdůležitější je umět naslouchat,“ říká výkonná ředitelka české velkoobchodní společnosti EURO NÁŘADÍ Martina Pěčková. „Velmi mi záleží na tom, aby náš kolektiv, který tvoří navzdory často náročné manuální práci nejen muži, ale také ženy, dosahoval dobrých ekonomických výsledků, ale zároveň v něm panovaly harmonické mezilidské vztahy.“

Štítky Profiliga firem, Z praxe, Velkoobchod, Personalistika

číst celý článek

Ilja Mazánek st.: V Africe přeje štěstí odvážným Chceme být inspirací váhajícím

thumbnail

„Africká a asijská teritoria jsou sice od Česka vzdálená a pro naše exportéry nesou řadu rizik. Firmy by si však měly uvědomit, že ten, kdo zdravě nezariskuje a jen pasivně čeká na šťastnou náhodu, nemusí se taky dočkat,“ říká Ilja Mazánek st., předseda zahraniční sekce Hospodářské komory ČR a obchodní ředitel společnosti Transcon Electronic Systems, světového lídra v oblasti výroby letištních technologií a dodavatele unikátního konceptu modulárních letišť.

Štítky Afrika, Senegal, Inovace, Nové technologie, KB

číst celý článek

Cyril Svozil: Snažíme se být vždy o krok napřed (nejen) v technologiíchProto jsme úspěšní

thumbnail

„Cenový šok před dvěma lety se dal čekat a překvapil nás jen svou silou. Postupný trend ve zdražování energií, který vyvrcholil energetickou krizí, jsme zaregistrovali již kolem roku 2014. Proto jsme se před sedmi lety rozhodli investovat do vlastního vývoje bateriových úložišť. Tento systém nám později pomohl vyřešit cenovou explozi energií i v naší firmě,“ vysvětluje Cyril Svozil st., zakladatel a ředitel holdingu Fenix Group, který již třiatřicet let vyrábí a exportuje elektrické sálavé topné systémy do sedmdesáti zemí čtyř kontinentů.

Štítky Energetika, Nové technologie, Inovace

číst celý článek

Petr Havlík: Odvaha, vynalézavost a šikovnost našich lidí. To je největší kapitál

thumbnail

Navzdory všeobecné skepsi má Česko štěstí: stále relativně vysoké procento schopných a podnikavých lidí. Nejen na nejmodernější technické vybavení, ale i na inovativní systém výběru pracovníků již léta sází společnost Tiyo, jedna z největších akreditovaných laboratoří v ČR zaměřených nejen na automobilový průmysl.

Štítky Inovace, Dopravní prostředky, Personalistika

číst celý článek
1 2 3 4 10 18 27 35

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.