Exportní šance

Kosovo: Nejmladší evropská země má velké plány

thumbnail

Kosovo je stát s přibližně 1,8 milionu obyvatel, který od vyhlášení nezávislosti na Srbsku v roce 2008 bojuje o uznání existence v mezinárodním prostředí. Normalizace vztahů se Srbskem je jednou z hlavních podmínek pro jeho integraci do EU, která by mu mohla přinést velký rozkvět. Kosovo je z regionu západního Balkánu nejchudší, HDP na obyvatele dosahuje hodnoty 4 tisíc dolarů, tedy přibližně pouhé šestiny hodnoty tohoto ukazatele v ČR. Ekonomika však dlouhodobě pozvolna roste, a to dokonce rychleji, než se předpokládalo.

Štítky Kosovo

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Srbsku

Energetika a těžba Sektory energetiky a těžby se po letech stagnace a opomíjených investic pozvolna modernizují. České firmy se podílejí na subdodávkách při odsiřovaní uhelných bloků, modernizaci těžby či dodávkách pásových dopravníků a staví malé vodní elektrárny. V Srbsku je možné navázat…

Štítky Srbsko

číst celý článek

Jan Antonín Baťa o exportu

thumbnail

Kdo chce dělat export, musí chtít pochopit, že je třeba, aby opravdu a s veškerým svým úsilím chtěl dělat export. Bez tohoto odhodlání je škoda o něco se pokoušet. Export je velice těžká věc, vyžadující porozumění.

Štítky Baťa, Legendy

číst celý článek
1 22 24 25 26 27 28 29 30 43 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.