Kazachstán

Z Frýdku-Místku do kazachstánské Astany

thumbnail

„Když přemýšlím o strategii naší společnosti, napadá mě, že v současné době je největším hendikepem našeho produktu jeho univerzalita. Jen odborná veřejnost si dovede představit, kolik druhů hmot organického původu dokáže naše malá továrna zpracovat,“ uvažuje nad dalším vývojem inovativní technologie PTR její spoluautor a jeden z majitelů společnosti Hedviga Group, Petr Cuber.

Štítky Energetika, Velká Británie, Kazachstán, Inovace

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Kazachstánu

thumbnail

těžební průmysl V Kazachstánu se těží uhlí, jehož celkové zásoby se odhadují na 35 mld. tun, přičemž více než 90 % z nich se nachází v severní a centrální části země. Prokázané rezervy plynu dosahují úrovně 2,5 trilionu m3 a celkové zásoby 3,3 až 3,7 trilionu m3. Prokázané zásoby ropy jsou cca 30…

Štítky Kazachstán

číst celý článek

Hedvábná stezka 21. stoletíZmění ekonomickou mapu světa?

thumbnail

Čína zažívá zlatý ekonomický věk. Její HDP od zavedení prvních ekonomických reforem v roce 1978 vzrostlo třicetinásobně a z poměrně zaostalé říše středu se během dvou generací stala největší ekonomika světa. Aby si tuto pozici světového lídra udržela i v budoucnu, oživuje bájnou Hedvábnou stezku, která ji spojovala s Evropou. Nemělo by se jednat jen o obrovské investice do dopravní infrastruktury, pozemní i námořní, ale také o uzlové průmyslové, energetické i zemědělské projekty. A co na to další země?

Štítky Kazachstán, Ázerbajdžán, Gruzie, Čína

číst celý článek

Kazachstán bude investovat a má čím platit

thumbnail

Kazachstán jako devátá největší země světa s dvanáctými největšími zásobami ropy má skutečnou ambici stát se ekonomickým lídrem v regionu a ve své popularitě přeskočit sousední Rusko, které se potýká s důsledky sankcí. A v některých ohledech už to tak je. S HDP 10 510 dolarů na hlavu je na špici zemí ze Společenství nezávislých států právě před svým největším sousedem. Země se pomalu začíná probouzet z šoku způsobeného výrazným propadem měny, který zapříčinil pokles cen ropy na konci roku 2015, a vyhlíží další investice a nákupy. A na rozdíl od dalších států bývalého sovětského bloku je má čím zaplatit. Kazachstán stojí ekonomicky pevně na svých nohou, i když s ním zmíněná devalvace zatřásla.

Štítky Kazachstán

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.