Články se štítkem: Evropa

O budoucnosti Evropy tady a teď

thumbnail

Bez nadsázky žijeme v době, kdy se láme chleba. Evropa přijímá klíčová rozhodnutí, která ovlivní směřování evropského průmyslu na dlouhá desetiletí dopředu. V Evropském parlamentu si to uvědomujeme, je to cítit na každém kroku, mluví se o tom na jednáních a přihlíží se k tomu v hlasování. V sázce je mnoho a jedna chyba nebo zaváhání může udělat za dalším osudem sjednoceného kontinentu tlustou čáru.

Štítky Evropa, EP

číst celý článek

Praha centrem malých a středních podnikůPropojila podnikatele a politiky

thumbnail

Na tři listopadové dny se Praha stala dějištěm nejvýznamnější mezinárodní konference, která se zaměřuje na malé a střední podniky. Tradičně se jí účastní jejich zástupci společně s úředníky, kteří spravují pravidla pro podnikání. Letos poprvé na ni přijeli i politici. Měla jsem tu čest vést delegaci pěti poslanců Evropského parlamentu z parlamentní frakce evropských liberálů Renew Europe. SME Assembly se tak stalo jedinečnou příležitostí, jak propojit svět podnikatelů a politiků. Je to důležitý krok ke kultivaci podnikatelského prostředí, který nejde udělat bez vzájemného dialogu.

Štítky Evropa, MSP, EP

číst celý článek

Evropa v obrazu anamorfních mapZdroj: ANTECOM

Po Oceánii je Evropa druhým nejmenším světadílem a po Asii druhým nejhustěji osídleným. Počtem obyvatel se řadí na třetí místo, když každý desátý obyvatel planety je Evropanem. Na celosvětovém HDP se starý kontinent podílí téměř čtvrtinou. Ve dvacítce nejbohatších zemí planety se 15 nachází v…

Štítky Evropa, Strojírenství

číst celý článek

Hrozí Evropě osud Kodaku?Německo se drží od propadliště dějin dál

thumbnail

„Svět zažívá revoluční změny, které by v případě kolapsu EU ustálo z evropských zemí pouze Německo. Ani to ale není bez chyby, spíše jde o jednookého krále v říši slepců,“ říká Jean-Pierre Lehmann, profesor mezinárodní politické ekonomie vyučující na prestižním International Institute for Management Development. Výhodou Německa je podle něj otevřenost, tedy vlastnost, která bude rozhodovat o vítězích a poražených.

Štítky Německo, Evropa, Nové technologie, Trendy

číst celý článek

Střed starého kontinentu v obrazu anamorfních map

Pojem střední Evropa překvapivě není příliš starý. Prvně byl užit na vídeňském mírovém kongresu. Ovšem vlivem dělení Evropy na západ a východ prakticky zmizel. Střední Evropa se na dlouhou dobu stala pouhým západním okrajem východní Evropy nebo východním okrajem Evropy západní. V poslední době se…

Štítky Evropa

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.