Články se štítkem: Exportní šance

Silicon Valley prochází transformacíPro české start-upy je však stále relevantní

thumbnail

Ač je ekonomika Kalifornie velmi diverzifikovaná, její světový význam definuje zejména několik lokalizovaných sektorů. Tak jako je Los Angeles neodmyslitelně spjato s kreativním průmyslem, který zaměstnává 12 % místní pracovní síly, sever Kalifornie definují technologie. Ty tvoří pětinu celkové ekonomické hodnoty vyprodukované ve státě. V absolutních číslech jde o částku 520 miliard dolarů, která představuje více než čtvrtinu veškeré technologické produkce v USA. Zejména oblast Sanfranciského zálivu je světově proslulá jako globální centrum inovací i domov největšího startupového ekosystému světa – Silicon Valley.

Štítky Exportní šance, Kalifornie, Silicon Valley, Startupy

číst celý článek

Neúspěch? Jede se dál! Je to jen další příležitost

thumbnail

Kaliforňany nespojuje původ, ale hlavně sdílené hodnoty a postoje. Základním znakem zdejší obchodní kultury je snaha o jednoduchost a přímost. Při jednáních používejte stručné a jasné formulace. Udržujte přímý oční kontakt, vzbuzujete tak důvěru. A můžete mluvit i o svém neúspěchu, vaše šance na dobrý výsledek obchodu tím neutrpí.

Štítky Exportní šance, Kalifornie, Obchodní etika

číst celý článek

Belgie je bránou do světa

thumbnail

Kolébka průmyslové revoluce a strategická křižovatka umístěná mezi velkými hráči – Francií a Nizozemskem, Německem a Británií. To je Belgie. Kromě toho, že se zde setkává sever a jih Evropy, je díky svým přístavům také významnou bránou, skrze níž oběma směry proudí zboží mezi Evropou a zbytkem světa. Právě unikátní poloha vedla k umístění evropských a euroatlantických institucí právě v Belgii.

Štítky Belgie, Exportní šance

číst celý článek

Evropská móda je v Číně „in“

thumbnail

Čína je již od roku 1994 největším exportérem textilu a oděvů na světě, přičemž poslední statistiky z roku 2010 ukazují, že zaujímá 40 % celosvětových exportů. Jedná se však převážně o laciné a méně kvalitní produkty. Naopak na globálním trhu s cenově i kvalitativně vyššími produkty jsou jednoznačně silnější členské státy EU. Evropské malé a střední podniky mohou proto využít při vstupu na čínský trh jasné převahy díky inovativnímu designu, kvalitě a aplikaci nejnovějších technologií.

Štítky Čína, Exportní šance

číst celý článek

Čína – Rudá chiméra střízlivým pohledem

thumbnail

Globální vesnice přiblížila kdysi zcela tajemnou Čínu západnímu světu na vzdálenost jednoho kliknutí myši. Čína je nyní blíže než kdy jindy - přesných informací o jejím hospodářství, ekonomice a politice je plný internet. Přesto Evropany nefascinuje o nic méně než v romantických dobách dobrodružných cest Marka Pola.

Štítky Čína, Exportní šance

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.