Články se štítkem: Finance

David Formánek: Banka musí být pro své klienty korábem, který ustojí i plavbu na rozbouřeném moři

thumbnail

Podle ekonomů Komerční banky (KB) má tuzemská ekonomika z pohledu své výkonnosti to nejhorší za sebou a po loňském poklesu si letos polepší. Růst to ovšem bude hodně mírný a patrnější až ve druhé polovině roku. „I tak se ukázalo, že ekonomika naší země je robustní, a když se na ni budeme dívat jako na celek, představuje velkou loď, která i na rozbouřeném moři dokáže držet směr. Jsem rád, že stabilita a síla naší banky této skutečnosti napomáhá,“ říká David Formánek, člen představenstva KB zodpovědný za korporátní a investiční bankovnictví.

Štítky Rozhovory, Finance, Ekonomika, ESG, KB

číst celý článek

Výhody velkých firem i pro menší podnikatele Firemní centra Komerční banky podpoří byznys ve všech fázích podnikání

thumbnail

V každé fázi svého rozvoje stojí firmy před jinou výzvou. A banky jim v každé z nich mohou nabídnout jiný druh podpory. Proto Komerční banka před pěti lety otevřela síť takzvaných Firemních center, která podnikatelům poskytují individuální péči. Segmentová manažerka Komerční banky Zuzana Mezerová vysvětluje, proč se firmám vyplatí využívat kromě základních bankovních produktů i širokou škálu dalších služeb, jež banky nabízejí.

Štítky Finance, Služby, KB

číst celý článek

Složité žádosti o akreditivy a záruky? Jde to i jednoduše a online!

thumbnail

Každá firma, která kdy vyplňovala staré klasické papírové žádosti o bankovní záruku nebo dokumentární akreditiv, potvrdí, že to chce čas a určité zkušenosti, aby všechno „na první dobrou“ dopadlo tak, jak má. Následný telefonát z banky, že v žádosti chybí informace nezbytné pro vystavení instrumentu nebo jsou v ní logické chybky, znamená v lepším případě opravu žádosti a lehké zdržení při zpracování, v horším pak nestíhání termínů. Lze to nějak změnit? Ptáme se Tomáše Raka, vedoucího Trade Sales Komerční banky.

Štítky digitalizace, Finance, KB

číst celý článek

Nenechte své zákazníky čekat ve frontě

thumbnail

Na počátku tohoto roku jsem ve svém zápisníku psal o největším digitalizačním počinu českého bankovního sektoru, a sice o bankovní identitě, respektive službách BankID. Řada klientů svoji identitu již prostřednictvím této služby prokazuje či ji měla možnost prakticky využít při identifikaci pro elektronické podání daňového přiznání nebo při letošním sčítání lidu. Nově nyní KB otevřela BankID i pro napojení firemních klientů.

Štítky Finance, ICT, KB

číst celý článek

Kde získat finance nejen na inovaceBanka pomůže najít i vhodné projekty

Naše společnost se zabývá povrchovými úpravami odlitků zejména pro německé slévárny. V rámci dlouhodobé snahy o maximální efektivitu zvažujeme investice do inovací ve výrobním procesu, pořízení pokročilých výrobních technologií a také další snižování energetické náročnosti našeho provozu včetně technologických linek. Jaké existují v tomto směru dotační nebo jiné podpory? Může nám banka pomoci vybrat a nadefinovat vhodné projekty z našeho plánu investic a obnovy majetku? Mgr. Olga Kupec, Ph.D., majitelka a jednatelka společnosti Abydos, s.r.o.

Štítky KB, Finance, Inovace

číst celý článek

Michel Macagno: Rusku zvenčí neporozumíteMusíte se tam vydat

thumbnail

O Rusku jsme si povídali s Francouzem Michelem Macagno, který strávil šest let na pozici ředitele korporátního bankovnictví v Rosbank. Za tu dobu poznal nejen Moskvu, ale projezdil zemi křížem krážem. Protože, jak zdůrazňuje, pokud tam chcete udělat obchod, musíte se za svými klienty vydat třeba tisíce kilometrů daleko. Dnes působí v Komerční bance v Praze. Zodpovídá za oblast globálního transakčního bankovnictví skupiny Société Générale v regionu střední a východní Evropy a Ruské federace.

Štítky Rusko, Finance, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.