Články autora: Věra Vortelová

Trendy přejí jednoduchosti a intuitivnosti

thumbnail

Jestliže musel výrobce elektronických kontrolních systémů pro energetiku ComAp před skoro čtvrtstoletím vzdorovat konkurenci desítek firem, nyní se spolu se dvěma dalšími producenty řídicích jednotek dieselových, plynových nebo dvoupalivových a dalších druhů generátorů drží na špičce.

Štítky Inovace

číst celý článek

Japonci jsou vysazeni na kvalitu

thumbnail

„Singapur je povrchní, vysoce konzumní prostředí a ne vše, co vypadá lákavě, taky dobře funguje. Kdežto v Japonsku, když nějaký produkt vyhlíží dobře, tak i výborně funguje. Právě preciznost, smysl pro detail a poctivost pomohly Japoncům vytáhnout válkou zničenou zemi mezi světovou ekonomickou špičku,“ zdůraznil v nedávném rozhovoru pro TRADE NEWS Vladimír Šebian z ComAp Singapur odlišnosti zemí, které běžný Evropan ani nepostřehne.

Štítky Japonsko, Singapur

číst celý článek

Korejci jsou vstřícní, ale korejské si chrání

thumbnail

Na jihokorejské Hankuk University of Foreign Studies se vyučuje pětačtyřicet cizích jazyků a jedním z nich je čeština. „Ze 150 absolventů bakalářského studia bohemistiky se bude v budoucnu tímto oborem zabývat tak nanejvýš pět procent, ale seznámí se s českým světem, jeho historií a kulturou. Své znalosti mohou využít i při svých obchodních aktivitách,“ říká Ivana Bozděchová. Nedávno jsme využili vzácné příležitosti, abychom si s ní popovídali o jejím dvouapůlletém angažmá profesorky na této respektované vysoké škole.

Štítky Jižní Korea

číst celý článek

Československo jako inspirace aneb Když o nás psal světový tisk s obdivem

thumbnail

Svět nás obdivoval a zároveň trochu nechápal, jak se mohlo ve stalinském Československu zrodit něco tak úžasného. Překvapení z naší expozice na Expu 58 mělo spíš ideologický než racionální základ. Země se sice již deset let nacházela za „železnou oponou“, ale na přípravách akce se podíleli odborníci, kteří vyrostli a vystudovali za první republiky, a ta přála rozvoji vědecké, technické a umělecké invence.

Štítky Belgie, Výstavnictví, Design

číst celý článek

Zkusit vzdálené trhy se vyplatí

thumbnail

„Cílení vývozu je do značné míry předurčeno již naším sortimentem. Potenciální i reálná poptávka po našich vysoce kvalitních biologicky odbouratelných olejích, které svou funkčností v mnoha ohledech předčí konvenční (minerální) oleje, se odvíjí především od vyspělosti ekonomiky a zájmu chránit životní prostředí. Proto jsme zamířili na Nový Zéland a do Austrálie,“ vysvětluje Michal Kadlec, který českou společnost Biona Jersín přivedl až na jižní polokouli.

Štítky Austrálie, Nový Zéland, Environment

číst celý článek
1 10 19 24 25 26 27 28 29 30 36

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.