Články autora: Věra Vortelová

Kdo myslí jen na peníze, snadno se spálí

thumbnail

V Číně jsem si hledal partnera od roku 2002. Věřím ve vlastní úsudek. Stále jsem si ověřoval, zda protistrana sleduje stejný cíl. Když začala moc tlačit na peníze, ucouvl jsem. Nejdříve musíte mít vizi, jasno, čeho chcete dosáhnout, záměr rozpracovat a systematicky implementovat,“ říká generální ředitel a majitel Brano Group, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Pavel Jiříček.

Štítky Čína, Strojírenství

číst celý článek

Jak se podniká inovativním firmám v Česku

„Mít jedinečný produkt ještě neznamená záruku odbytu. Musíte ho dostat ke koncovému zákazníkovi a přesvědčit ho, že má výrobek žádat po svém distributorovi. Trh s hnojivy ovládají velcí producenti s tradiční chemií a dostat se do sítě je pro malého výrobce velmi tvrdý oříšek,“ říká Lubomír, Rákos, jednatel a ředitel firmy Amagro, která se svým projektem Ligno AKTIVÁTOR obsadila v roce 2010 první místo v Grantovém programu pro členy AMSP ČR.

číst celý článek

Milan Zelený: Chybí nám vlastní, nezávislá vrstva národních kapitalistů

thumbnail

V současném období transformace a cyklické krize dopřávají představitelé firem, finančního sektoru i veřejnost stále víc sluchu alternativním názorům. O tom, jaké je postavení České republiky v provázané globální ekonomice, kde udělala v minulosti chyby a jak je lze napravit, jsme hovořili s jedním z nejcitovanějších českých ekonomů, profesorem Milanem Zeleným.

číst celý článek
1 10 19 27 33 34 35 36

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.