Exportní šance

Otevření Číny (ne)zahýbe globální ekonomikou.Buďte připraveni!

thumbnail

Čína trpěla bezmála tři roky kvůli politice nulové tolerance vůči covidu. Její náhlé otevření komplikují rychle rostoucí počty nakažených a globální makroekonomické prostředí. I proto bude napříště přístup k evropskému byznysu vstřícnější, řekla v lednové debatě na platformě Alter Eko konzultantka poradenské společnosti Alternative Perspectives Lu AiFeng. O čem dále mluvila?

Štítky Čína

číst celý článek

Emirátský lehký bitevník B-250 má podvozky z ČeskaŠance na dodávky se rýsují i pro další tuzemské firmy

thumbnail

Lehký bojový letoun B-250 emirátského Calidusu dostal zelenou u armády Spojených arabských emirátů. Domácí reference firmě otvírá cestu k dalším zákazníkům v regionu. Při přistání se „dvěstěpadesátky“ opírají o podvozky z dílny české společnosti Charvát AXL, která je rovněž zapojená do vývoje jejich výkonnějších nástupců s označením B-350. Calidus přitom hlásí velký zájem o posílení české stopy v dodavatelském řetězci. Během podzimní proexportní incomingové mise do ČR se emirátskému podniku představilo přes třicet českých leteckých a obranných výrobců.

Štítky SAE, Letecký průmysl

číst celý článek

Šejk-zakladatel33 let v čele SAE

thumbnail

Pokud se někoho obeznámeného s poměry ve Spojených arabských emirátech zeptáte, koho považuje za nejvýznamnější místní osobnost, jako první ho napadne šejk Zájid bin Sultán Ál Nahján. Dlouholetý vládce Abú Dhabí, první prezident Spojených arabských emirátů a jeden z jejich zakladatelů.

Štítky SAE, Legendy

číst celý článek

Katar: Malá země velkého bohatství

thumbnail

Z hlediska geografické rozlohy, počtu obyvatel a nominálního HDP Katar nepatří k nejvýznamnějším hráčům regionu Perského zálivu. Na první pohled by se mohlo zdát, že ho zastiňují velké sousední ekonomiky jako Saúdská Arábie, Írán či Spojené arabské emiráty. Katarci jsou však bezesporu sebevědomý a vynalézavý národ, který v mnohém dokáže překvapit. V posledních měsících tato země upoutává pozornost světa především v souvislosti s dlouhodobým zajištěním energetické bezpečnosti v Evropě a také s pořádáním mistrovství světa ve fotbale. Zároveň však pro nás může být zajímavým alternativním trhem, ať už v tradičních průmyslových odvětvích nebo v high-tech.

Štítky Energetika, MPO, Katar

číst celý článek

Arab dělá obchod „přes člověka“, a ne „přes firmu“

thumbnail

Arabský svět, tak jak ho popisoval dodnes světovou akademickou obcí uznávaný katolický kněz, arabista a rakousko-uherský špion Alois Musil, rodák z moravského Rychtářova, prokázal během minulého století nespornou schopnost sladit tradici s adaptabilitou. Na Blízkém východě a v severní Africe proto dnes spatřujeme společenství, která se naučila důmyslně „vyzobávat“ přínosy života moderní společnosti a zároveň lpět na svých tradicích a stylu života.

Štítky Obchodní etika, Arábie

číst celý článek
1 7 8 9 10 11 12 13 22 43 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.