Články se štítkem: CzechInvest

Patrik Reichl: Česko má obrovský kreativní potenciálJeho úspěch se rodí v obcích a regionech

thumbnail

Představitelé tuzemských firem, s nimiž v rámci přípravy TRADE NEWS často hovoříme, si občas mezi řádky povzdechnou, že najít ve státní správě srdcaře zapáleného pro podporu podnikání, který má navíc kontakt s realitou, není úplně samozřejmé. Generální ředitel CzechInvestu Patrik Reichl by se jim nejspíš líbil. Je to praktik, který mluví i jedná přímo, a podle jeho slov ho prostě baví, že může pomáhat lidem. „Máme krásnou práci. Pomáháme podnikatelům, aby rostli, ale některým také, aby přežili nelehké období. To mě hřeje u srdce.“

Štítky CzechInvest, Investice, Startupy, MSP

číst celý článek

Jak žijí německé start-upyAktuální trendy a možnosti podpory

thumbnail

Digitální transformace a podpora start-upů představují – společně s odvrácením klimatické hrozby – jedno z hlavních témat německé hospodářské politiky a společenského rozvoje. Podpora nových nápadů a jejich uvádění na trh přitahuje velkou mediální pozornost a finanční zdroje nejen soukromých investorů, ale i veřejných rozpočtů.

Štítky Německo, Startupy, CzechInvest

číst celý článek

Spojujeme + Podporujeme + InovujemeTo je CzechInvest. V době krize to dokázal

thumbnail

Největší státem pořádaný hackathon v dějinách České republiky, více než dvě stovky vzájemně propojených firem, přes 15 tisíc zodpovězených dotazů na lince 1212 nebo zmapování českých výrobců zdravotnických a osobních ochranných prostředků včetně jejich výrobních kapacit. To jsou jen některé výsledky a úspěchy agentury CzechInvest v uplynulém období.

Štítky CzechInvest, Podnikání, Investice

číst celý článek

Do Silicon Valley jako můra za světlemDavid Miklas a Ondřej Homola radí, jak se neztratit ve startupovém světě

thumbnail

Před osmi lety využili Ondřej Homola (Corinth) a později David Miklas (DO-IT, be3D) tříměsíční program CzechInvestu CzechAccelerator. Odjeli do Silicon Valley, aby si ověřili svůj byznys. Byli jedni z prvních českých podnikatelů, které agentura CzechInvest svým novým programem podpořila. Jak přiznávají, na expanzi se příliš nepřipravili, ale chtěli mluvit s těmi nejlepšími v oboru. S pomocí mentorů a lokálních expertů si postupně nastavili strategii a cíl. Podle všeho se jim ho podařilo dosáhnout – dnes stojí za řadou úspěšných projektů například v oblasti IT a 3D tisku. Navíc se sami stali mentory CzechInvestu a své zkušenosti předávají další startupové generaci v programu CzechStarter. V rozhovoru jsme si povídali o inspiraci, chybách v podnikání i o tom, kdy se vyplatí jet do Silicon Valley.

Štítky Startupy, CzechInvest, USA

číst celý článek

Nejkreativnějším start-upem Česka se stala aplikace na Čtení pohádek Readmio

thumbnail

Soutěž Creative Business Cup 2021, v jejímž rámci představil CzechInvest ty nejlepší start-upy z oblasti kulturního a kreativního průmyslu, zná své vítěze. První místo a možnost reprezentovat Českou republiku na globálním finále online z Kodaně vyhrál start-up Readmio. Jeho mobilní aplikace doprovází čtení pohádky zvukovým podkresem, hraným automaticky na základě rozpoznání předčítaných slov, a tím oživuje rodinný zážitek. Na druhé a třetí příčce se umístily firmy s fyzickým produktem – ekologické tenisky Kave Footwear vyráběné z kávové sedliny a hodinky Leitners Watch, které propojují tradiční hodinářské řemeslo s moderními technologiemi

Štítky Startupy, Kreativní průmysl, CzechInvest

číst celý článek

CzechInvest: Jedna miliarda pro české technologické start-upy

Agentura CzechInvest letos spustí dlouho připravovaný projekt Technologická inkubace. Inspirací pro ni byl program kosmického inkubátoru ESA BIC, který v tuzemsku slaví páté narozeniny. V rámci Technologické inkubace CzechInvest podpoří v následujících sedmi letech více než 300 start-upů ze sedmi klíčových technologických oblastí, každý bude moci získat podporu až pět milionů korun. Celková alokace projektu je přitom jedna miliarda korun. Přestože projekt cílí především na podporu technologických start-upů, nabídne široké portfolio aktivit a příležitostí také pro další klíčové hráče české byznysové scény. Propojí zájmy státu, byznysu a akademické sféry.

Štítky Startupy, Investice, CzechInvest

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.