Články z regionu: Asie

thumbnail Čína thumbnail Japonsko thumbnail Vietnam thumbnail Indie thumbnail Rusko thumbnail Kazachstán thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Jižní Korea thumbnail Brunej thumbnail Singapur thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar thumbnail Severní Korea thumbnail Macao thumbnail Hongkong thumbnail Pákistán thumbnail Kazachstán thumbnail Írán thumbnail Bhútán thumbnail Tchaj-wan thumbnail Ázerbájdžán thumbnail Gruzie thumbnail Kyrgyzstán thumbnail Kambodža thumbnail Mongolsko

Čínští výrobci: Hra o přežití začala

thumbnail

Čínské svátky nového roku jsou jakýmsi mixem mezi našimi Vánocemi a Silvestrem. Nechybí rodinné shledávání a reflexe, ale oslavy nepostrádají také hlučné petardy a ohňostroje. Pro podnikatele má však tradiční závěr starého a počátek nového roku další aspekt: před odchodem na celostátní dovolenou je potřeba zaměstnancům vyplatit tučný bonus, a především shodnout se s nimi na tom, o kolik se po návratu do práce zvýší jejich mzda.

číst celý článek

Jihovýchodní tygr sází na nejvyspělejší technologie

thumbnail

Tchaj-wan je mostem mezi Východem a Západem, bránou do Číny. Patří mezi nejbohatší ekonomiky Asie, mezi nejdůležitější hráče v oblasti informačních a komunikačních technologií, řadí se mezi dvacítku největších světových exportérů a importérů. Hlavními výhodami, které jako podnikatelé oceníte, jsou demokratické zřízení (a s ním související svoboda a vláda zákona), ochrana duševního vlastnictví, tržní ekonomika (otevřený, transparentní a konkurenceschopný trh), vysoká životní úroveň, kultivovanost a čestnost obyvatel a s tím spojené seriózní jednání. Nezanedbatelnými devízami jsou i tradice soukromého podnikání s dominujícími středními a malými podniky a příznivé investiční prostředí (daňové zvýhodnění, nízká korporátní daň i DPH), eliminace minimálního kapitálu k založení s.r.o. a podpora vědy a aplikovaného výzkumu.

číst celý článek

Tchaj-wan: Úsměv, prosím

thumbnail

Tchajwanci jsou samozřejmě mentalitou Číňané, ale v obchodě, jeho profesionalizaci i v technických oborech se podle mých zkušeností posunuli o dvacet mílových kroků dál. Jakkoli Česká republika není pro Tchaj-wan klíčovým teritoriem, reálných tchajwanských investic u nás najdeme celou řadu. Ty jsou konzistentní (technicky zaměřené) a nezřídka se vážou na sebe, což je u malých zemí velice prozíravé. A oni to vědí.

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Číně a na Tchaj-wanu

Čína Letecký průmysl Čína je jedním z nejrychleji rostoucích trhů pro civilní letectví. Ve střednědobém horizontu se očekává dvouciferný růst jako v předešlých letech a růst v průměru 7 % v následujících 20 letech. V tomto období bude Čína potřebovat více než 5000 letadel, většinu z nich pro…

číst celý článek

České letectví může zabodovat i v Íránu

thumbnail

Mise leteckých výrobců do Íránu, které jsem měl příležitost se koncem srpna účastnit, byla pokračováním úspěšného modelu štíhlých oborových misí; proexportního nástroje, který naše ministerstva průmyslu a obchodu, zahraničí, zemědělství a obrany v posledních letech využívají. Tyto mise jsou zpravidla doprovázeny náměstkyní či náměstkem ministra, cestují linkovým spojem a vzhledem ke svému charakteru nejsou příliš úzkostlivě svázány pravidly protokolu. O to pružněji mohou v hostitelské zemi spojit oficiální setkání zástupců administrativy s představiteli firem.

Štítky letectví

číst celý článek
1 9 16 17 18 19 20 21 22 24 32

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.