Články se štítkem: ČMZRB

S jako sociální

thumbnail

„Sociálním podnikem jsme se oficiálně stali začátkem roku 2020, ale všeobecné principy aplikujeme úplně od začátku. Získání tohoto statusu nám otevřelo možnost čerpání většího počtu dotačních titulů pro rozvoj firmy a zlepšení sociálních podmínek našich zaměstnanců. Ke koupi provozovny, ve které naše firma sídlí, jsme například využili úvěr S-podnik Českomoravské záruční a rozvojové banky,“ říká Leoš Mallat, majitel a jednatel rodinné společnosti MASTR, která se věnuje sociálnímu podnikání v kovovýrobě.

Štítky Rodinná firma, Strojírenství, Sociální podnikání, ČMZRB

číst celý článek

Martin Kostka: Abychom uspěli, musíme se stále zdokonalovat

thumbnail

„Každá doba má svá pozitiva i negativa. Dříve jsme neměli technologie, finance, ale také nebyla taková konkurence, protože soukromé firmy v ČR teprve vznikaly a hledaly své místo na trhu. Dnes máme špičkové stroje, ale konkurence je obrovská. Vzniká velký tlak na cenu, termíny dodání i kvalitu. Abychom uspěli, musíme se zdokonalovat a průběžně investovat do nových technologií,“ shrnuje vývoj ve svém oboru Martin Kostka, jednatel moravské rodinné firmy KOPLAST, a dodává: „Naposledy jsme tak učinili za pomoci ČMZRB a jejího programu EXPANZE určeného právě pro rodinné firmy, jako jsme my.“

Štítky Inovace, Rodinná firma, ČMZRB

číst celý článek

Uskutečňujeme svůj sen – moderní wellness hotel s dokonalým servisem

thumbnail

Wellness Hotel Fénix naplno roztáhl svá křídla v prosinci minulého roku, kdy po nekompromisní generální rekonstrukci opět přivítal své hosty a prakticky ihned dosáhl plné obsazenosti. Do nejmenšího detailu promyšlený projekt se podařilo věrně zrealizovat díky úvěru od České spořitelny a produktu Expanze-záruka Českomoravské záruční a rozvojové banky. „Všechno jsme vymysleli tak, abychom uspokojili co největší zákaznické segmenty. Nemusíte cestovat až na konec světa, abyste si dobře odpočinula,“ vysvětluje Michal Medek, majitel hotelu.

Štítky ČMZRB, Hotelnictví

číst celý článek

Jeden trubkový laser nahradí celé výrobní oddělení

thumbnail

Společnost R.D.I. je ve svém oboru jedničkou na českém trhu, což bylo při rozhovoru s jejím jednatelem Miroslavem Brabcem na jeho odborném záběru patrné. V předváděcí hale, kterou firma vybudovala pro zákazníky ve své centrále v Brandýse nad Labem, jsme měli možnost si vystavené technologie pro zpracování trubek, profilů a plechů prohlédnout pěkně zblízka. V akci jsme mohli sledovat i zcela novou a v republice unikátní technologii laserového řezání, na kterou první zákazníci teprve čekají. K ní brandýské firmě pomohl program Expanze-úvěry od ČMZRB.

Štítky Strojírenství, ČMZRB

číst celý článek

Budoucností je vývoj technologií a praktické know-how

thumbnail

Příběh klatovské společnosti K&K Technology mi připomněl jiné podobné, známé u nás z devadesátých let. O tom, jak se člověk vlastním umem a pílí vypracoval a vybudoval prosperující podnik. Takovým selfmademanem je i nynější předseda představenstva, který v roce 1991 použil jako záruku pro financování svůj vlastní rodinný dům a začal podnikat jako fyzická osoba „Kutil Václav – projektová kancelář“. A dnes stojí v čele holdingu, který má aktuálně k realizaci připraveny projekty za více než 300 milionů korun, k jejichž financování využije i záruční produkty od ČMZRB.

Štítky Inovace, Nové technologie, ČMZRB

číst celý článek

Vsadili jsme na krásu a dobré jméno

thumbnail

Všechno začalo v roce 1989, kdy byl Felix Alcaide Perez v Československu na návštěvě za svým kamarádem. Zajeli se podívat i do Brna na multioborovou obchodní výstavu, kde zjistili, že v oblasti kosmetiky chybí pořádná nabídka. Doma ve Španělsku totiž jeho rodina podnikala právě v této oblasti, poskytovala výrobky a vzdělávání profesionálním kosmetičkám a kadeřnicím. A tak vznikl nápad posunout své podnikání i do Československa. Dnes firma patří i v Česku ke špičkám ve svém oboru. Za využití podpory od ČMZRB se zaměřuje také na dosažení energetických úspor.

Štítky Služby, ČMZRB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.