Články se štítkem: Indie

Společně to zvládnemePushpak Prakash je toho nejlepším důkazem

thumbnail

„V indicko-českých obchodních vztazích vidím obrovské možnosti a mnohé z nich stále nevyužité,“ říká Pushpak Prakash, majitel společnosti Pushpak Products a honorární konzul České republiky v Bengalúru. Díky své píli a cílevědomosti se postupně vypracoval téměř z ulice přes založení rodinné firmy až do dnešní pozice mezinárodně oceňovaného podnikatele a honorárního konzula. Vedle toho je členem představenstev různých oborových svazů a působí také na indickém ministerstvu pro malé a střední podniky. Je zkrátka ztělesněním toho, že nic není nemožné – a to je také jeho celoživotním krédem.

Štítky Indie

číst celý článek

Pro české firmy je v Indii nejvýhodnější otevřít pobočkuDokážeme jim s tím pomoci

thumbnail

Iniciativa Make in India a vize „Atmanirbhar Bharat“, tedy Soběstačná Indie, daly podnět k tomu, že zahraniční společnosti mají více důvodů začít v Indii vyrábět své produkty a dělat tu byznys. Náš daňový systém nabízí velmi zajímavé daňové režimy a komplexní síť daňových smluv. Pro další zvýšení dopadu těchto iniciativ přišla vláda s výhodnějším zdaněním nově založených výrobních společností, které začíná již od 17,16%.

Štítky Indie

číst celý článek

Indie nabídne spoustu obchodních šancíCovid ji však zasáhl velmi tvrdě

thumbnail

Nikdo nepochyboval o tom, že se pandemii covidu-19 Indie nevyhne. Země sousedí s Čínou a i přes přetrvávající rivalitu spolu vzájemně čile obchodují. Rychlé šíření nákazy signalizovaly i další významné faktory, jako je vysoká hustota a počet obyvatel či obliba Indů v masových shromážděních. V této souvislosti se připomínala se znepokojením tzv. španělská chřipka, na kterou v letech 1918–1919 zemřelo v Indii přibližně 18 milionů lidí, což bylo 6 % tehdejší indické populace.

Štítky Indie

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Indii

thumbnail

Strojírenství I když většina strojírenských podniků v Indii je v soukromém vlastnictví, stát si stále drží podíl v řadě významných strojírenských komplexů. Mnoho z nich bylo vybudováno ve druhé polovině 20. století a na výstavbě některých se podílelo bývalé Československo. Indie má nyní zájem o…

Štítky Indie

číst celý článek

Luboš Ulč: V Indii se zaměřte na velká města a bohatší svazové státyVyplatí se to

thumbnail

Zájem českých firem o obchodování v Indii roste spolu s růstem indické ekonomiky, kupní síly i digitální gramotnosti tamních obyvatel. Dalším faktorem je sílící urbanizace a s ní spojená zvýšená potřeba posilování infrastruktury. „Indické vládě se navíc za poslední roky podařilo výrazně zjednodušit podnikatelské prostředí,“ dodává Luboš Ulč, ředitel zahraniční kanceláře CzechTrade v Mumbaí. Povídali jsme si s ním o reálných příležitostech pro české firmy, o tom, co se v Indii za poslední roky změnilo, i o vlivu pandemie na obchodování.

Štítky Indie, CzechTrade

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.