Články se štítkem: Smart City

Hlas českých firem na Expu silně zazněl

thumbnail

Národní značka City For The Future, která aktuálně spojuje řešení padesátky českých firem z řad technologických lídrů i perspektivních inovátorů, má světu ukázat, že Češi se v tématu chytrých a udržitelných měst budoucnosti určitě neztratí. Po první pilotní prezentaci v Budapešti v září 2021 si koncept nyní odbyl svou premiéru i na globální scéně na půdě Expa v Dubaji. Tam také zamířila první letošní proexportní mise Ministerstva průmyslu a obchodu ČR vedená ministrem Jozefem Síkelou.

Štítky Expo Dubaj, Nové technologie, Smart City

číst celý článek

Smart city po brněnsku: Město, kde se dobře žije

thumbnail

„Rozhodli jsme se pro vlastní cestu, která je založena na změně přístupu města, nikoliv na technologickém plánu,“ řekl hned v úvodu našeho rozhovoru náměstek primátora města Brna Jaroslav Kacer. V roce 2014, kdy Brno založilo při městské radě komisi pro smart city, se stal jejím předsedou.

Štítky Smart City

číst celý článek

Smart city má zelenouE.ON a města společně

thumbnail

Téma smart city je velmi živé a atraktivní, ovšem protože neexistuje jednotná definice tohoto pojmu, je možné, že si každý z nás představí při jeho vyslovení něco jiného. A to je pochopitelné, protože smart city se týká mnoha aspektů života ve městě, kterým může být přisuzována různá priorita. Ve zkratce se však dá říci, že spojovacím článkem jsou moderní technologie, díky nimž se tradiční sítě stávají účinnějšími.

Štítky Smart city, EON

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.