Finance a pojištění

Z Vysokého Mýta na africký kontinentAutobusy za téměř 2,4 miliardy

thumbnail

Státní exportní pojišťovna EGAP podpořila vývoz českých autobusů z Vysokého Mýta do Afriky. Společnost Iveco Czech Republic jich dodá 400 do Pobřeží slonoviny, dalších padesát jich poputuje do africké země z mateřské společnosti Iveco France. Financování exportu zajišťuje ČSOB, zatímco EGAP poskytuje pojištění jejího bankovního úvěru. Dvouletý kontrakt do pobřeží slonoviny bude letos dokončen. Celková hodnota vývozu dosahuje téměř 2,4 miliardy korun.

Štítky Afrika, Pobřeží slonoviny, Pojištění exportu, EGAP

číst celý článek

Nízkouhlíkový úspěch Čechů v BiškekuVyřešili vytápění města, budou ohřívat i bazén

thumbnail

Moderní energetické technologie tuzemského výrobce zvítězily v konkurenci světových dodavatelů z Ruska nebo Číny. Firma Regulus dokončila modernizaci kotelny v kyrgyzské metropoli Biškek a spolu s dalšími českými výrobci tam dodá energetická a další řešení budoucího volnočasového a sportovního centra. Obě tyto české dodávky do Kyrgyzstánu v součtu za víc než milion eur financuje Česká exportní banka (ČEB).

Štítky Environment, Financování exportu, Energetika, Kyrgyzstán, ČEB

číst celý článek

Tomáš Malkus: Baví mě pomáhat živnostníkům, které mají banky za rizikové

thumbnail

Tomáš Malkus je Dr. House přes hypotéky. Umí řešit případy, nad kterými jiní lámou hůl. A navíc ho to hodně baví. Po jedenácti letech sbírání zkušeností v největší finančně poradenské společnosti Partners, kde se stal přes půjčky na bydlení absolutní jedničkou se stovkami uzavřených smluv za zhruba 2,5 miliardy korun, si vloni otevřel vlastní franšízu zaměřenou právě na hypotéky.

Štítky Partners

číst celý článek

USA jsou nejen kolébkou oboru IT, ale i Průmyslu 4.0

thumbnail

I když nápad na první programovatelný počítač se vylíhl v hlavě Angličana, tedy konkrétně anglického matematika a filozofa Charlese Babbage už v první polovině 19. století, počítačová éra odstartovala až o sto padesát let později v USA. Na svět totiž přišlo zařízení IBM PC s modelovým číslem 5150, které si mohl dovolit koupit i běžný spotřebitel. Ruku v ruce s tím se zrodil na americké půdě i internet a průmysl informačních technologií tu zapustil hluboké kořeny.

Štítky USA, Nové technologie, Dotace EU, KB

číst celý článek

Nechte placení svých závazků klidně na poslední chvíli

Před nedávnem jsme ve finančním rádci psali o tom, že okamžité platby nejsou hudbou vzdálené budoucnosti. A skutečně. První banky je již začaly svým klientům nabízet. A to jak pro zadávání plateb do jiných bank, tak i při jejich přijímání. Do té doby, než se ale zapojí další banky a klienti si na tuto novou službu zvyknou, oblíbí si ji a budou ji běžně využívat, je důležité umět připsat platby do jiných bank co nejdříve i jiným způsobem.

Štítky Nové technologie, KB

číst celý článek
1 11 19 20 21 22 23 24 25 31 41

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.