Články se štítkem: EGAP

Plány českých firem v Asii dávají smysl, nyní jednáme o jejich podpoře

thumbnail

Šest zemí za deset dní. Třicítka českých byznysmenů má za sebou nejnáročnější zahraniční misi, kterou kdy Hospodářská komora ČR co do počtu navštívených států vypravila. Účast ve velkých tendrech Škody Transportation, zakázky pro Aero Vodochody a Aircraft Industries nebo dodávky tramvají či elektrárenských zařízení – to jsou některé z obchodních příležitostí českých firem za miliardy korun, o kterých se po návratu podnikatelské mise mluví. Exportní pojišťovna EGAP se se zainteresovanými exportéry dobře zná. Jejich vývoz do zahraničí podpořila svými pojišťovacími a záručními produkty již dříve. Nyní se další spolupráci EGAPu nejen s nimi otevírají nové možnosti. Tentokrát na Filipínách, v Indonésii, Singapuru, ve Vietnamu, v Kazachstánu a Uzbekistánu. V zemích, které navštívil vládní speciál za účasti českého premiéra Petra Fialy na konci dubna.

Štítky Podpora exportu, Asie, EGAP

číst celý článek

Tomáš Slavík: Zárukami EGAP jsme uklidnili bankovní domy i obchodní partnery

thumbnail

Horizontální obráběcí stroje dodává brněnský výrobce Fermat do desítek zemí po celém světě. Patří mezi světovou špičku v oboru a především díky skvělému poměru kvality a ceny svého produktu získává další spokojené klienty. Nové zakázky přitom podepisoval i v lockdownu, v době plné nejistoty a obav. Nejen o rizicích a zárukách EGAP Covid Plus hovořil finanční ředitel společnosti Fermat Machinery Tomáš Slavík.

Štítky EGAP, Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Tři roky od pandemie: Třetina záruk Covid Plus už je splacenaFermat díky nim prodává i v Rumunsku

Při lockdownu nepřestal vyrábět a uzavíral nové smlouvy. Díky tomu výrobce horizontálních obráběcích strojů Fermat instaloval svou vrtačku například také u rumunského výrobce lodních navijáků. Brněnský producent je jednou z tuzemských firem, které využily záruky Covid Plus exportní pojišťovny EGAP. Přesně tři roky po propuknutí pandemie ukazují statistiky programu příznivá čísla. Třetina ze 102 uzavřených zaručených úvěrů je již splacena.

Štítky EGAP

číst celý článek

České tramvaje za 1,5 miliardy jezdí v RizeZakázku Škoda Group pojistil EGAP

thumbnail

Dvacet tramvajových souprav vyrobených tuzemskou skupinou Škoda už je zapojeno do provozu v Rize, hlavním městě Lotyšska. Zakázku českého výrobce za zhruba 1,5 miliardy korun pojistil EGAP. Pojišťovna nyní s firmou jedná také o pojištění vývozu náhradních dílů k dodaným tramvajím. Úvěr financující dodávku tramvají poskytla Česká spořitelna.

Štítky Lotyšsko, EGAP

číst celý článek

EGAP loni pomohl českým exportérům vyvážet do rekordních 54 zemí

thumbnail

Exportní pojišťovna EGAP v roce 2021 podpořila české exportéry a investory na dosud nejvyšším počtu zahraničních trhů. Pojistila či zaručila vývoz tuzemských firem do 54 zemí světa, a v tomto ohledu byl překonán rok 2020, kdy to bylo 47 trhů. Celkově pojišťovna loni uzavřela 251 pojistných smluv v objemu 34 miliard korun. Loňské hospodaření zakončila ziskem 442 milionů korun.

Štítky Pojištění, Export, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.