Články se štítkem: EGAP

Smykové nakladače KOVACO Electric chtějí v Americe i v Realu Madrid

thumbnail

Ve Velké Dobré u Kladna finišují poslední úpravy výrobní haly. Co nevidět zde začne produkce elektrických nakladačů, smykem ovládané stroje se zde vyrábějí jako jediné na světě poháněné výhradně elektřinou. Původně slovenský, následně slovensko-český výrobce KOVACO Electric přešel letos kompletně do českých rukou a s sebou přesouvá i celou svou výrobu. Elektrické smykače vyváží až na západní pobřeží Spojených států, nyní s pojištěním EGAP.

Štítky Strojírenství, EGAP

číst celý článek

Asijské století vs. Česko: Proč nás Německo (ne)ochrání

thumbnail

Globální ekonomika připomíná orloj, do kterého se naházela spousta písku a kamení. Pro to, aby i napříště fungovala, je třeba vyčistit americko-čínské vztahy, racionálně se postavit k environmentálním a dalším výzvám dneška a také zvládnout odchod evropské politické konstanty Angely Merkelové. Podrobnosti v kontextu českého byznysu, který na stabilitě světa bytostně závisí, diskutovali globální stratég, zakladatel platformy Alter Eko Roman Chlupatý a generální ředitel EGAPu Jan Procházka.

Štítky Asie, Německo, EGAP

číst celý článek

Jan Procházka: Globální obchod zažívá revoluciNaše firmy ji zvládají

thumbnail

Pandemie covidu-19 působí jako urychlovač nastartovaných revolučních trendů. V jejich důsledku budou výrobní řetězce zítřka kratší a role Číny ve světové ekonomice (i proto) jiná. O podrobnostech hovořil v rámci listopadového ekonomického fóra „Kostelec“ zakladatel pořadatelské konzultační společnosti Alter Eko Roman Chlupatý s generálním ředitelem Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) Janem Procházkou.

Štítky Globální obchod, EGAP

číst celý článek

Říkáme si Baťové letišť

thumbnail

„České firmy stále nedoceňují, co západní exportéři dobře vědí a běžně toho využívají. Když se nějaké společnosti podaří proniknout na zahraniční trh, přivede s sebou ze své země řadu subdodavatelů,“ říká Ilja Mazánek sr., bývalý diplomat a dnes obchodní ředitel společnosti Transcon Electronic Systems, která dokazuje, že to umíme také.

Štítky Aerospace, Afrika, Rusko, UK, KB, ČEP, EGAP

číst celý článek

Z Vysokého Mýta na africký kontinentAutobusy za téměř 2,4 miliardy

thumbnail

Státní exportní pojišťovna EGAP podpořila vývoz českých autobusů z Vysokého Mýta do Afriky. Společnost Iveco Czech Republic jich dodá 400 do Pobřeží slonoviny, dalších padesát jich poputuje do africké země z mateřské společnosti Iveco France. Financování exportu zajišťuje ČSOB, zatímco EGAP poskytuje pojištění jejího bankovního úvěru. Dvouletý kontrakt do pobřeží slonoviny bude letos dokončen. Celková hodnota vývozu dosahuje téměř 2,4 miliardy korun.

Štítky Afrika, Pobřeží slonoviny, Pojištění exportu, EGAP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.