Nové technologie

Průmyslové stavby jako ráj. To není sci-fi

thumbnail

Jak vypadají stavby budoucnosti? Prý jako chobotnice, obří sněhová vločka, ruské kolo nebo rybí farma. Nebo jako LIKO-NOE. Za tou poslední jsme nemuseli daleko, stačilo odjet pár stovek kilometrů z Prahy do Slavkova u Brna. Rodila se v hlavách svých tvůrců vloni a už letos na jaře ji šikovné ruce probudily k životu. Za pouhých dvacet sedm dnů. Navštívili jsme ji na podzim po suchém, horkém létě. Přivítala nás svěží, zahalená v zeleném, ještě trochu kvetoucím rouše. Archa života.

Štítky Inovace, Zelená energie, Stavebnictví

číst celý článek

Česká republika má obrovský potenciál

thumbnail

„Žil jsem skoro v každé zemi Evropy. Osmnáct let jsem pracoval v jedné francouzské mezinárodní firmě, takže jsem hodně cestoval. Musím říct, že jsem nezažil zemi, která by měla pracovitější, přátelštější, kreativnější a ambicióznější lidi než Česká republika. Je to pro mě čest přijet do Slavkova a spolupracovat s firmou LIKO-S, protože lidé tu jsou naprosto výjimeční,“ říká Howard Deck, výkonný ředitel kanadské společnosti Icynene, která je výrobcem stejnojmenné izolační pěny. Český LIKO-S je největší montážní firmou této pěny v Evropě a provádí testování a certifikace pro trhy evropské unie. Vraťme se však tam, kde to všechno začalo.

Štítky Kanada, Inovace

číst celý článek

Základem je dlouhodobé partnerství aneb Jak ušetřit investice do zdrojů tepla a elektřiny

thumbnail

Máte pocit, že vám náklady na energie přerůstají přes hlavu? Rádi byste si pořídili pro své podnikání vlastní zdroje elektřiny a tepla, ale nemáte dost prostředků? A víte, že do těchto zdrojů nemusíte sami investovat, a ušetříte tak nejen čas a nervy, ale i finance pro své podnikání? Abychom zjistili podrobnosti, navštívili jsme vedoucího energetických služeb a zdrojů E.ON Energie Petra Kristka.

Štítky Energetika, Zelená energie, Inovace

číst celý článek

Snažíme se obchodníkům usnadnit život

thumbnail

Zákon o elektronické evidenci tržeb, který by měl vstoupit v platnost příští rok, bude znamenat pro řadu živnostníků nové povinnosti. Ty se jim snaží usnadnit celá řada řešení, mezi nimi například i ePokladna od Vodafonu. Podle Štěpána Tůmy, ředitele marketingu pro firemní zákazníky Vodafonu, je elektronická evidence pro mnohé podnikatele příležitostí ke zjednodušení vlastní administrativy i k oslovení nových zákazníků.

Štítky EET, Vodafone

číst celý článek

CNG se v Česku stále více zabydluje

thumbnail

Jak se chovat ekologicky a ještě ušetřit, když si pořizujete nový vůz? Argumenty jednoznačně hrají do karet CNG, tedy vozům na stlačený zemní plyn. Jejich pořizovací cena je srovnatelná s vozy s dieselovým motorem, ale provoz je vůbec nejlevnější: jednoduše řečeno jeden kilometr ujedete za jednu korunu. Po českých silnicích se nyní prohání už téměř deset tisíc vozů na CNG a v dalších letech se čeká jejich další velký nárůst. Proto jsme se vydali za Jiřím Šimkem, místopředsedou představenstva společnosti E.ON Energie. Právě ta je totiž velkým propagátorem tohoto alternativního pohonu, jedním ze tří největších investorů v oblasti výstavby CNG stanic a má ambiciózní plán dosáhnout nejdéle za dva tři roky až dvacetiprocentního podílu v prodeji CNG v ČR.

Štítky Automobilový průmysl, Nové technologie, Alternativní doprava, Inovace

číst celý článek

Farmář zítřka? Chytrý telefon, big data a autonomní technika

thumbnail

Městské skleníky připomínající mrakodrapy, zavlažovací zařízení, v nichž má každá tryska svoji IP adresu, anebo třeba umělé náhražky vajec. Zemědělství a potravinářství budoucnosti přinese velká překvapení – a na mnohá z nich je bezpochyby zaděláno už dnes, říká Jim Carroll, přední světový futurista, mezi jehož klienty patří firmy DuPont či Nestlé, ale také Microsoft a NASA. Zemědělství, ač vnímáno jako tradicionalistické až zpátečnické, je prostě jedním z nejinovativnějších oborů, tvrdí Carroll.

Štítky Inovace, Zemědělství, Potravinářství

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.