Rozhovory

Manažer mezi vědci? Někdy jako nahý v trníKdyž podnikatel vědci porozumí, profitují z toho oba

thumbnail

Rozhovor s profesorkou Evou Sykovou o spolupráci vědy a byznysu jsme původně plánovali do prosincového čísla TRADE NEWS. Ředitelka Ústavu experimentální medicíny je však natolik vytížená, že jsme na setkání s ní čekali dva měsíce – a rádi. Podařilo se až novém roce. Během našeho dvouhodinového povídání se probírala spousta věcí, nejvíc nás však zajímaly její zkušenosti s komerčním využitím výsledků biomedicínského výzkumu.

Štítky Věda, Inovace

číst celý článek

Afrika: Rychle naskočte do rozjetého vlaku

thumbnail

Západní Afrika prožívá podnikatelský boom, na němž by se mohly podílet i naše malé a střední firmy. O tom, co by měly učinit, aby jim příležitosti neprotekly mezi prsty, jsme hovořili s projektovým manažerem a konzultantem Etiennem Samourou, který dlouhodobě pomáhá našim firmám prosadit se na černém kontinentu.

Štítky Afrika, Západní Afrika

číst celý článek

Goliáši a Davidové světové ekonomiky 21. století

thumbnail

Ještě na začátku tohoto tisíciletí zaznamenávala gigantická čínská továrna s nízkými výrobními náklady dvouciferný růst. Nyní se však její západní odbytiště zmenšují a země se víc zaměřuje na domácí spotřební trh. Jaké má čínská ekonomika výhledy do budoucna? Dokáží se naše malé a střední firmy uplatnit na tamějším trhu v nové realitě? Na to i další otázky jsme se zeptali známého ekonoma a politologa Petra Robejška.

Štítky Robejšek, Rozhovory, Čína

číst celý článek
1 17 34 50 62 63 64 65 66

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.