Rozhovory

Chcete mít v Číně výhodu před konkurencí? Obchodujte v jüanech!

thumbnail

Skupina Société Générale získala před časem jako jeden z prvních zahraničních subjektů bankovní licenci v Číně. A Komerční banka byla v rámci této skupiny první, která nabídla klientům účet v čínských jüanech. Podle všeho to byl krok správným směrem, neboť čínský jüan se postupně stává významnou obchodní měnou. Proto jsme se pro doporučení, jak nejlépe nastavit platební styk s Čínou, vydali za jednou z nejpovolanějších – výkonnou ředitelkou pro Provoz Komerční banky Janou Švábenskou.

Štítky Rozhovory, Čína, Finance

číst celý článek

V Galileu jde o obrovské zakázky i pro české firmy

thumbnail

Před pár týdny otevřela své brány pražská centrála Evropské agentury pro GNSS (družicová navigace, projekt Galileo), která k nám byla rozhodnutím Evropské agentury kosmického výzkumu (ESA) definitivně přesunuta z Bruselu. V této souvislosti nám poskytl exkluzivní rozhovor jeden z těch, kteří řadu let o Galileo v Praze bojovali: Karel Dobeš, vládní zmocněnec a mluvčí Koordinační rady ministra dopravy České republiky pro kosmické aktivity.

Štítky Nové technologie, Vesmír

číst celý článek

Hermann Simon: Jak se rodí exportní šampioni

thumbnail

Nejen o tom jsme si v jedné z pražských restaurací povídali s profesorem Hermannem Simonem, předním světovým odborníkem na podnikové strategie, marketing a tvorbu cen. Inspirovala nás jeho prezentace na půdě Vysoké školy ekonomické v Praze, kam přijel v rámci projektu Management v praxi aneb Zvyšování pracovních kompetencí studentů spoluprací s podniky.

číst celý článek

Milan Zelený: Chybí nám vlastní, nezávislá vrstva národních kapitalistů

thumbnail

V současném období transformace a cyklické krize dopřávají představitelé firem, finančního sektoru i veřejnost stále víc sluchu alternativním názorům. O tom, jaké je postavení České republiky v provázané globální ekonomice, kde udělala v minulosti chyby a jak je lze napravit, jsme hovořili s jedním z nejcitovanějších českých ekonomů, profesorem Milanem Zeleným.

číst celý článek
1 17 34 50 63 64 65 66

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.