Články se štítkem: Energetika

Turbíny z Blanska pohání voda latinskoamerických řek

thumbnail

Latinská Amerika má obrovský potenciál pro hydroenergetiku. Avšak vítězství ve složitých a zdlouhavých výběrových řízeních vyžaduje hodně energie a trpělivosti. Komu se to podaří, sbírá referenční body do dalších projektů. Na zkušenosti s místní realitou jsme se zajeli zeptat do společnosti ČKD Blansko Holding, která tam sklízí úspěchy v tandemu se svou ruskou mateřskou společností TYAZHMASH.

Štítky Energetika, Latinská Amerika

číst celý článek

Jižní Amerika v obrazu anamorfních map

Území táhnoucí se od Panamského průplavu po Ohňovou zemi se rozkládá převážně na jižní polokouli. Kontinent vypadá na první pohled poměrně jednotně, když se ve většině zemí mluví španělsky a obyvatelé vyznávají katolickou víru. Pro všechny jihoamerické země jsou však typické propastné sociální rozdíly a značná politická a finanční nestabilita.

Štítky Jižní Amerika, Energetika

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy na Balkáně

thumbnail

Rozvoj důlního, těžebního a ropného průmyslu Balkánské země aktivněji využívají svých zdrojů nerostného bohatství, ať formou revitalizace, rozšiřováním stávajících ložisek nerostných surovin či otevíráním nových dolů. To znamená poptávku po důlních a těžebních strojích, dopravních zařízeních,…

Štítky Balkán, Rumunsko, Bulharsko, Černá Hora, Bosna a Hercegovina, Energetika, Těžební průmysl, Vodohospodářství, Dopravní infrastruktura

číst celý článek

Šance v Turecku a Íránu bedlivě sledujeme

thumbnail

Turecko masivně investuje do rozvoje a modernizace energetické základny. Souvisí to s populačním boomem a celkovým rozvojem průmyslové výroby, který současná distribuční síť není schopna kapacitně uspokojit. Pro české firmy a zvláště pro naše energetické strojírenství to může znamenat nové příležitosti a obchody. Zajímalo nás, jak to vidí jedna z nich, a proto jsme oslovili Jana Houdka, jehož společnost INCO engineering patří k expertům na dobývací techniku v mnoha nejvýznamnějších světových lokalitách.

Štítky Turecko, Írán, Energetika, Strojírenství, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.