Články se štítkem: Inovace

Na křídlech tradice a inovací

thumbnail

Kolik strojírenských firem na světě navazuje na historii dlouhou dvě stě let? První brněnská strojírna k nim patří. V 19. století byla její součástí také Wannieckova strojírna, kterou dnešní Brňané znají v podobě obchodního centra Vaňkovka. „Díky tomu, že naši akcionáři letos připojili PBS Brno do skupiny PBS Group, historické kořeny celého podniku a propojení s tradicí se nás o to více týkají,“ říká s hrdostí Milan Macholán, generální ředitel a předseda představenstva PBS Velká Bíteš. Zajeli jsme za ním ještě před Mezinárodním strojírenským veletrhem v Brně, kde se firma představí reprezentativní expozicí.

Štítky Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Nejen sankce, ale i slova važme na lékárnických vahách

thumbnail

Právě před rokem jsme psali o velkých obchodních příležitostech v Rusku, zejména pro naše strojírenství. Tamní federální vláda investuje stovky miliard eur do obnovy a rozvoje ruského průmyslu. Plánuje, že do roku 2020 uskuteční nákup až sta tisíc obráběcích strojů různé kategorie a půjde i o investice do rozvoje technologií a různé formy společných podniků. Některým českým firmám se navzdory obrovské mezinárodní konkurenci podařilo v uplynulých letech vrátit na východní trhy, které na začátku devadesátých let musely opustit, a patří mezi nejžádanější dodavatele. Využijeme toho a posílíme své postavení na trzích Společenství nezávislých států, nebo na své uprázdněné pozice pustíme připravenou a dychtivou jihokorejskou, japonskou či jinou konkurenci?

Štítky SNS, Rusko, Sankce, Inovace, Strojírenství

číst celý článek

Za řídítky české Jawy

thumbnail

O řadě českých tradičních značek se hodně mluví, málo ví a koluje o nich dost pověstí. Kam se poděly ty kdysi slavné firmy? Jsou produkty našich šikovných ručiček dávno rozebrány a dávány na trh pod cizí zahraniční značkou? Nebo zcela zmizely ze světa? Snad ještě mají šanci po několika dějinných kotrmelcích na důstojný a úspěšný život. Hodně polemiky na toto téma jsme zaslechli o motocyklech Jawa, kdysi národním klenotu. Co je s nimi dnes?

Štítky Strojírenství, Inovace

číst celý článek

Exportujeme hlavně na Balkán a do bývalých sovětských republik

thumbnail

Brněnská společnost HIWIN je jedním z největších tuzemských dodavatelů lineární techniky. Stála například u zrodu simulátoru, který umožňuje předcházet selhání náhrad kolenních kloubů, uvedla na trh kompletní laser pro bezkontaktní dělení nekovových materiálů, prvotřídními komponenty lineárního vedení osadila největší 3D tiskárnu na světě a podílela se na vývoji tomografu s největším rozsahem polohování v Čechách, který je umístěn v Centru Excelence Telč. Tak známe HIWIN dosud. Kam firma směřuje nyní a jaké má plány?

Štítky Strojírenství, Inovace, Rusko, Balkán, Ukrajina

číst celý článek

Dobře navržený sklad umí výrazně ušetřit

thumbnail

O tom, že vymyslet efektivní a plně funkční skladovací prostory a ušít je každému klientovi na míru je věda, ví své jednatel chrudimské společnosti Proman Pavel Nekut. „Mnohdy si zákazník přeje třeba vysokou nosnost polic, ale neuvědomí si, že tam těžké zboží obsluha ručně neuloží. A v danou chvíli nepřemýšlí, jak bude sklad využívat za několik let. Od toho má nás, abychom pro něj našli to nejlepší řešení,“ zdůrazňuje.

Štítky Inovace

číst celý článek
1 7 13 15 16 17 18 19 20 21 24

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.