Články autora: Shutterstock

Příležitosti pro české firmy v Indonésii

thumbnail

Energetika Ambiciózním cílem je podíl 23 % energie z obnovitelných zdrojů v roce 2025. Nemalý podíl by měly tvořit i vodní elektrárny, tedy oblast s tradičně silným know-how českých firem. Uplatnit se mohou i solární a větrné technologie, zejména v kombinaci s ukládáním energie v bateriích. Velmi…

Štítky Indonésie

číst celý článek

Nejslavnější Čech slaví sté narozeniny

thumbnail

Píše se rok 1920 a Národní divadlo chystá po úspěchu komedie Loupežník další premiéru třicetiletého Karla Čapka, literární hvězdy čerstvě zrozené Republiky československé. Jejími hrdiny mají být „umělí dělníci“ či „živé a inteligentní pracovní stroje“. Když uvažoval, jak je pojmenovat, napadlo ho zprvu, že by to mohli být laboři, ale moc se mu to nelíbilo. Řekl o tom staršímu bratru malíři Josefovi, se kterým už pár věcí společně napsali, takže na jeho názor hodně dal. „‚Tak jim říkej roboti,‘ mumlal malíř se štětcem v ústech a maloval dál. A bylo to,“ popsal to později sám Karel Čapek.

Štítky robot, Robotizace, USA

číst celý článek

Visegrádská čtyřka zůstává pevným bodem střední Evropy

thumbnail

Se Slovenskem, Polskem a Maďarskem pojí Českou republiku silné historicko-politické, kulturní a hospodářské vazby. Na těchto základech vznikla spolupráce v rámci Visegrádské skupiny, běžně označované jako V4. České roční předsednictví ve Visegrádské čtyřce skončilo k 30. červnu 2020, kdy převzalo předsednictví Polsko, a to do 30. června 2021.

Štítky V4, Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko

číst celý článek

Slovensko: Stabilní exportní cíl českých firemVíc vyvážíme jen do Německa

thumbnail

Po založení České republiky bylo Slovensko podle dosaženého obratu obchodu naším druhým nejvýznamnějším obchodním partnerem po Německu. Tuto svoji pozici postupně ztrácelo spolu s dynamičtěji se rozvíjejícím obchodováním s Polskem a enormně narůstajícími dovozy z Číny. Aktuálně (předběžné údaje za leden–listopad 2020) patří Slovensku pomyslná čtvrtá příčka za Německem, Čínou a Polskem s tím, že je naším druhým nejvýznamnějším exportním trhem za Německem a čtvrtým největším vývozcem na náš trh za Německem, Čínou a Polskem. Obchodní bilance je trvale aktivní, a to významně. Na celkovém vývozu se náš východní partner podílí 7,6 % a na celkovém dovozu 4,1 %.

Štítky Slovensko

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy na Slovensku

thumbnail

Energetika Slovensko připravuje zvýšení kapacity přeshraniční přenosové soustavy kvůli plánovanému spuštění nových reaktorů v jaderné elektrárně v Mochovcích. Příležitosti nabízí také vytváření sítí pro nabíjení elektromobilů, skladování elektřiny, budování inteligentních sítí a měřicích systémů…

Štítky Slovensko

číst celý článek
1 15 19 20 21 22 23 24 25 29 43 57

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.