Exportní šance

Poroučíme kosmu, deštiČeské firmy bodovaly na Dubai Airshow

thumbnail

Více než pěti set schůzek se na letošním ročníku Dubai Airshow zúčastnili zástupci českých firem z leteckého a kosmického průmyslu. Dvanáctka vystavovatelů z řad velkých holdingů i malých společností se v listopadu prezentovala na půdě nového konceptu české národní expozice o dvou patrech, kterou představilo Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s resorty obrany a zahraničí a Asociací leteckého a kosmického průmyslu (ALKP) již letos v létě na veletrhu Paris Air Show.

Štítky Letecký průmysl, Veletrhy, Podpora exportu

číst celý článek

Matt Field: Opustit EU pro Británii nikdy neznamenalo opustit Evropu

thumbnail

Do českého prostoru vstoupil opravdu nepřehlédnutelně díky kampani #jsemtunovej, která měla velký ohlas jak u širší, tak odborné veřejnosti. I když v době, kdy spolu hovoříme, u nás velvyslanec Spojeného království v České republice Matt Field stále není ještě ani rok, už tu „úplně novej“ není. Jak na něj zatím Česko působí, jak ze své pozice pomáhá rozvíjet obchodní vztahy mezi českými a britskými podniky a jaká je a bude spolupráce mezi našimi zeměmi v dnešní postbrexitové době? Povídali jsme si pro TRADE NEWS.

Štítky Velká Británie

číst celý článek

Jiří Rak: Brexit vnesl nejistotu, ale naši exportéři se v ní neztratili

thumbnail

Obchod s Británií je po brexitu obtížnější, zejména administrativně. Ale zároveň země za Lamanšským kanálem představuje obrovský trh a pro Česko je aktuálně sedmým největším exportním partnerem. Jak čeští exportéři zvládli větší administrativní zátěž a co změny vnesly do činnosti pracovníků londýnské zahraniční kanceláře CzechTrade, na to jsme se zeptali jejího ředitele Jiřího Raka.

Štítky Velká Británie, Irsko

číst celý článek

O zemích, které patří britské koruně, ale nejsou britským územím

thumbnail

Na sklonku panování královny Viktorie (1838–1901) byla Velká Británie mocností prvního řádu, a to v hospodářském i geopolitickém smyslu. Výrok „nad Britskou říší slunce nezapadá“ se stal obrazným vyjádřením rozsahu Britského impéria. Na situaci nic nezměnil ani nástup nového panovníka a ani o třináct let později vypuknuvší Velká válka, v níž jedním z cílů německé expanze byla snaha získat něco z britských zámořských držav. Ba naopak. Po skončení války a následných mírových jednáních se Brity ovládaná území zvětšila ještě o někdejší německé kolonie dílem získané válečnými operacemi, dílem tvořené mandátními územími původně pod německou či osmanskou nadvládou.

Štítky Velká Británie

číst celý článek
1 2 3 4 5 6 7 22 43 63 84

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.