Profiliga firem

Pivovar v Rakovníku má tradici nejen v názvu

thumbnail

„Když vám česky hovořící Australanka na návštěvě v Koreji nadšeně líčí, že do Sydney se dováží vynikající české pivo Bakalář, potěšeně se usmíváte a v duchu si říkáte, že všechna ta námaha stála za to,“ říká ředitelka exportu Tradičního pivovaru v Rakovníku Zuzana Pittnerová.

Štítky Pivovarnictví

číst celý článek

Jak se udržet na výsluní? Každý týden jedna novinka

thumbnail

Pardubický perník je něco jako belgické pralinky. Pardubice voní po perníku už několik století a je dobře, že se tuto tradici daří udržet. Kromě velké pekárny, která se ostatně v čase výrazně proměnila, se dnes peče i v několika menších provozovnách. Navštívili jsme tu ryze rodinnou, kterou hned začátkem devadesátých let založila paní Jarmila Janurová. Je tedy zřejmé, proč její firma nese název JaJa.

Štítky Potravinářství

číst celý článek

O letadle s australským jménem

thumbnail

Sláva města Kunovice, proslulého tradiční jízdou králů, masopustem nebo hody, sahá mnohem dál než po hranice slováckého regionu. Celý svět zná letadla, jejichž vývoj a výroba zde mají pevné kořeny, na kunovickém letišti jich mnoho vzlétlo úplně poprvé. Jsme v Evektoru, firmě, která „vypustila na oblohu“ prototyp nového letounu EV-55 Outback. A přestože jej čeká ještě několik set hodin zkušebních letů a certifikace, už nyní s ním mají v Kunovicích velké plány a připravují jeho sériovou výrobu.

Štítky Letecký průmysl, Rusko, Brazílie, Nepál, Austrálie, Čína, Malajsie

číst celý článek

Zkusit vzdálené trhy se vyplatí

thumbnail

„Cílení vývozu je do značné míry předurčeno již naším sortimentem. Potenciální i reálná poptávka po našich vysoce kvalitních biologicky odbouratelných olejích, které svou funkčností v mnoha ohledech předčí konvenční (minerální) oleje, se odvíjí především od vyspělosti ekonomiky a zájmu chránit životní prostředí. Proto jsme zamířili na Nový Zéland a do Austrálie,“ vysvětluje Michal Kadlec, který českou společnost Biona Jersín přivedl až na jižní polokouli.

Štítky Austrálie, Nový Zéland, Environment

číst celý článek
1 13 24 32 33 34 35 36 37 38 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.