Profiliga firem

Děláme to, čemu věříme

thumbnail

Oční mikrochirurg Michal Janek stál v devadesátých letech u zrodu moderní oční chirurgie v České republice. Jako jeden z prvních začal odstraňovat šedý zákal ambulantním způsobem a dnes už se počet jím provedených operací blíží ke třiceti tisícům. „Kolikrát jsme se doma místo večerníčku dívali na operace mého otce,“ vzpomíná jeho syn Adam. „Natáčel si je na sále a připravoval z nich přednášky. Zůstalo to ve mně, protože ačkoli jsem nejdříve vystudoval Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity, pustil jsem se do studia podnikové ekonomiky a zdravotnického managementu a dnes už jsem pátým rokem v Očním centru Praha (OCP) i se svou manželkou Andreou, která je oční lékařka,“ usmívá se ředitel OCP Adam Janek.

Štítky Rodinná firma, Zdravotnictví, Inovace

číst celý článek

Udržme krok s německým tahounem aneb Robot nepotřebuje svačit

thumbnail

Chceme vyrábět stále efektivněji, a to nás vede k intenzivnějšímu sledování a sbírání dat z výrobních pracovišť a poté k jejich důslednému vyhodnocování. Už totiž nestačí pořídit lepší a výkonnější technologii, zaměstnat kvalifikovanější lidi. Technologie je stále dostupnější, a i když samotný stroj pochopitelně k prosperitě nestačí, konkurence – i ta asijská – má dnes sedmimílové boty.

Štítky Inovace, Nové technologie, Strojírenství, Německo

číst celý článek

Výrobou si plníme vlastní technické sny

thumbnail

Tři čtvrtiny produkce pardubické firmy 2VV míří na zahraniční trhy. Největší zákazníci jsou z Německa a Francie, ale i z Itálie, Finska, Dánska, Polska, Švédska, Ruska a dalších evropských zemí. „Na velkých trzích jsme většinou zastoupeni významným domácím hráčem, pod jehož značkou se naše produkty prodávají, menší trhy nás znají pod značkou 2VV,“ říká hned v úvodu Filip Hazuka, který nás přivítal v novém sídle firmy v průmyslové zóně na okraji Pardubic.

Štítky Nové technologie, Inovace, Rodinné podnikání, Německo, Francie

číst celý článek

Život s malou vodní elektrárnou

thumbnail

„V začátku podnikání jsem měl několikrát štěstí. Poprvé, když jsem se potkal s projektantem Kašparem, který mi elektrárnu navrhoval. Podruhé, když jsem poznal inženýra Hromádka a jeho firmu Hydrohrom, specialistu na malé vodní elektrárny. A potřetí, že je naším jediným odběratelem E.ON. Jsou to profíci, kteří mi vždycky pomohou,“ říká majitel malé vodní elektrárny a zároveň jednatel společnosti MVE Mlýn Roudná Vladislav Dvořák, když obdivujeme jeho vodní království.

číst celý článek

Američtí zákazníci netrpí předsudky

thumbnail

Asi před 150 lety prohlásil Abraham Lincoln: „Odbourej cla, otevři hranice volnému obchodu, a naši dělníci klesnou na úroveň nevolníků.“ I v současné době mají Spojené státy mezi exportéry pověst trhu ostražitého vůči zahraniční produkci a s přísnými ochranářskými opatřeními. „Taková tvrzení nelze pronášet bez kontextu a konkrétní osobní zkušenosti,“ namítá ředitel pro strategii a marketing společnosti Jihostroj Hynek Walner.

Štítky USA, Strojírenství, KB

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.