Profiliga firem

Motory z PBS jsou ve světě značka

thumbnail

Když se řekne První brněnská strojírna Velká Bíteš, každý z oboru si představí klasickou strojařinu a dvousetletou historii značky. V zahraničí si k ní nejspíš přiřadí hodnocení „osvědčený dodavatel letecké techniky“. Jako jedna z pouhých čtyř firem na světě má oprávnění na vývoj, výrobu a údržbu turbínových motorů a příslušenství pro civilní použití, udělované Evropskou agenturou pro letovou bezpečnost. Produkty jsou certifikovány i ruskou agenturou ARMAK. A nedávno pracovníci PBS Velká Bíteš obdrželi, jako jediní v Evropě, oprávnění k přejímkám od čínské agentury CAAC.

Štítky Strojírenství, KB, letectví, Rusko, Čína

číst celý článek

Recept na úspěch? Věřím lidem!

thumbnail

„Už dlouho mi lecjaké firmy nabízejí GPS a systém sledování služebních vozů, abych mohl odhalit černé jízdy svých zaměstnanců. Prý ušetřím až dvacet procent nákladů! A já jim říkám: ,Kdo se tím pak bude zabývat? Kdo to bude řešit a posuzovat?‘ A hlavně, vždyť bych tím urazil osmdesát procent svých lidí, kteří to dělají poctivě. Ti zbývající se budou vždycky snažit najít nějakou obezličku a výhodu pro sebe.“ Šéf Juty Jiří Hlavatý tvrdí, že čím větší dá lidem důvěru a svobodu, tím lépe se s firmou identifikují a mají lepší výsledky. A navíc – je zvyklý jít proti proudu.

Štítky Textilní průmysl, Pojištění

číst celý článek

O systému IZRI a red bullu v každém balení

thumbnail

Přestože pardubická firma Recutech vznikla teprve před třemi lety, umí dnes za jeden rok vyrobit 35 tisíc výměníků tepla pro své zákazníky z 25 zemí světa. „Vždycky jsem byl trochu rebel,“ zahájil naše setkání jednatel společnosti Filip Hazuka, „a proto se snažím, aby i firma šla svou vlastní cestou.“ A že se Recutechu tato filozofie daří a osvědčuje, ukazují nejen úspěchy na domácích i zahraničních trzích.

Štítky Strojírenství

číst celý článek

Budujme prostředí, v němž je nám dobře, a přijde i zisk

thumbnail

„Jako vzorový obchodní případ byste nás v podnikatelské příručce hledali marně,“ vzpomíná na úspěch ve španělské Zaragoze respektovaný průmyslový designér a spolumajitel společnosti mmcité Radek Hegmon. „Španělsko nás lákalo také proto, že v oblasti městského mobiliáře a infrastruktury je tam největší konkurence. Podobně jako v dalších zemích jižního křídla Evropy tam lidé žijí hodně venku, a tak se o to, jak budou vypadat veřejná prostranství, velmi zajímají,“ vysvětluje jednu z hlavních motivací expanze mmcité na Iberský poloostrov.

Štítky Španělsko, Infrastruktura, Design

číst celý článek

Pouštím své révě hudbu a vytvářím harmonický svět

thumbnail

Vinař Alexandre Monmousseau nic nedělá jako ostatní a vždy hledá vlastní cestu. Zatímco všichni ve Vouvray u Loiry dělají vína šumivá, on se ve svém vinařství Château Gaudrelle specializuje na klidná vína. Zcela změnil postupy svého otce i dědečka a před několika lety se vrhl na biologické vinařství s využitím nejrůznějších alternativních metod včetně léčení révy hudbou.

Štítky Francie, Zemědělství, Potravinářství

číst celý článek
1 13 24 27 28 29 30 31 32 33 36 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.