Články se štítkem: Strojírenství

Američtí zákazníci netrpí předsudky

thumbnail

Asi před 150 lety prohlásil Abraham Lincoln: „Odbourej cla, otevři hranice volnému obchodu, a naši dělníci klesnou na úroveň nevolníků.“ I v současné době mají Spojené státy mezi exportéry pověst trhu ostražitého vůči zahraniční produkci a s přísnými ochranářskými opatřeními. „Taková tvrzení nelze pronášet bez kontextu a konkrétní osobní zkušenosti,“ namítá ředitel pro strategii a marketing společnosti Jihostroj Hynek Walner.

Štítky USA, Strojírenství, KB

číst celý článek

Když Češi kupují americké firmy

thumbnail

V minulém vydání TRADE NEWS jsme vás už informovali o zahraničním úspěchu společnosti FERMAT CZ. Podařilo se jí s pomocí České exportní banky koupit firmu Lucas z Clevelandu ve státě Ohio. Byla to její už pátá úspěšná akvizice, ovšem první v zahraničí. Na otázky odpovídali tři muži: Jiří Ferenc (FERMAT CZ), Paul Mandelbaum (Lucas) a Karel Bureš (ČEB).

Štítky USA, ČEB, Strojírenství

číst celý článek

Vladimír Jeřábek: Naše bankovní skupina je už v Číně jako doma

thumbnail

Komerční banka byla v rámci skupiny Société Générale první, která před šesti lety nabídla svým klientům účet v čínských jüanech. Nakolik tuto možnost využívají? Platí stále, že čínští obchodníci zvýhodňují obchod ve své měně? I na to jsme hledali odpovědi u Vladimíra Jeřábka, člena představenstva KB a náměstka generálního ředitele pro distribuci.

Štítky Čína, Strojírenství, KB

číst celý článek

Jiří Ferenc: Proč se nespojit s bankou, která nám umí prošlapat cestu

thumbnail

K tradičním účastníkům Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV) v Brně patří Česká exportní banka (ČEB). Letos to bude její jubilejní, dvacátá účast. „Stavíme na osobním klientském přístupu, proto je pro nás koncentrace českých a zahraničních vrcholných manažerů na MSV skvělou příležitostí,“ říká generální ředitel ČEB Karel Bureš.

Štítky ČEB, Strojírenství, MSV

číst celý článek

V zemi draka jsou evropské stroje „in“

thumbnail

Desetileté působení dceřiné společnosti TOS Kunming v jižní Číně a 250 prodaných strojů z její produkce na čínský trh. To je vizitka, která z lídra mezi světovými výrobci obráběcích strojů – tuzemské značky TOS Varnsdorf dělá v zemi draka klíčového hráče. Proto jsme požádali o rozhovor jejího obchodního ředitele Miloše Holakovského.

Štítky Strojírenství, Čína, Rusko, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.