Články se štítkem: Zdravotnictví

Adam Janek: Britové na sobě nešetří, chtějí to nejlepšíLáká je k nám vynikající renomé české oftalmologie, přijatelná cena a dostupnost

thumbnail

Jestli máte někdy pocit, že náš zdravotnický systém kolabuje, stačí pohled třeba do Velké Británie a budete se na to dívat jinak. Tamní National Health Service (NHS) je na tom tak, že občané hledají jiné cesty řešení svých zdravotních problémů a nezřídka za nimi zamíří do zahraničí. Do České republiky jezdí především za reprodukční medicínou, plastickými operacemi, ale v poslední době čím dál víc i za očními operacemi. „Například na operaci šedého zákalu se ve Spojeném království čeká až dva roky a u nás vám ji uděláme do měsíce a půl. Navíc si obyvatelé UK v rámci NHS nesmějí připlatit za lepší implantát, a proto odcházejí k soukromým poskytovatelům, kde je ale problémem vysoká cena,“ říká Adam Janek, ředitel Očního centra Praha (OCP), které poskytuje služby zahraničním klientům už pět let.

Štítky Velká Británie, Zdravotnictví, Služby, Irsko

číst celý článek

Adam Janek: Inovace potřebuji k životuNechtěl bych se dostat do stavu, že už nebude co vymýšlet

thumbnail

„Nikdy nepřekonáš oceán, když se budeš bát, že ztratíš břeh z dohledu,“ řekl prý před staletími Kryštof Kolumbus a víme, co bylo dál. Bez odvážných „Kolumbů“ by se svět nepohnul z místa a je dobře, že jsou i dnes mezi námi. Nadšenci, kteří žijí své sny a milují svou práci. Jedním z nich je i Adam Janek, ředitel Očního centra Praha (OCP). Povídali jsme si v nadčasových industriálních prostorách nově vybudované kliniky OCP v budově Port7 v pražských Holešovicích.

Štítky Inovace, Zdravotnictví, Nové technologie

číst celý článek

Jak se rodí sen o největší české soukromé oční kliniceInspirujte se (nejen) v USA

thumbnail

„Jestli se někde můžete snadno nakazit vášní pro podnikání a odvahou riskovat, pak jsou to Spojené státy. Alespoň u mě to tak funguje,“ říká Adam Janek, ředitel a člen představenstva Očního centra Praha (OCP). Že je to pravda, dokazuje fakt, že zatímco někteří teď spíše šlapou na brzdu anebo hledají záchranný kruh, OCP přidává plyn a nevzdává se vizí. A tak se už příští jaro přestěhuje do nových moderních prostor a promění v jednu z největších očních klinik s ryze českým kapitálem u nás.

Štítky USA, Zdravotnictví, Inovace

číst celý článek

Printed circuit boards, consulting teams and ApollonGatema customers expect speed, support and stability

thumbnail

To secure your position and diversify risk is a must for any company in today’s ever-changing business environment. The Boskovice-based Gatema has three main pillars of their activity. First, they provide companies from various industries with their Helios ERP systems. Second, they supply prototypes of printed circuit boards for electronics and electrical engineering manufacturers in record time, and last but not least, they develop the Apollon medical audiovisual system for healthcare. On top, they always add enthusiasm, empathy and innovation into the mix for their customers.

Štítky Elektrotechnika, IT, Zdravotnictví, KB

číst celý článek

Adam Janek: Ve strachu před covidem nezapomínejme na další zdravotní péči a hlavně na prevenci

thumbnail

Dalo by se říci, že Adam Janek má oftalmologii v genech, neboť jeho otec je vynikajícím očním chirurgem. Po něm je také napůl Slovák. A tak není divu, že kromě svého desetiletého působení na pozici ředitele Očního centra Praha přijal před pěti lety také výzvu aplikovat know-how přední české soukromé kliniky na Slovensku, a to v trenčínském Očném centru Sokolík, když se tenkrát majetkové struktury obou klinik prolnuly. Oslovili jsme ho v době, kdy obě tato špičková zařízení oslavila kulatá výročí, pražské dvacet a trenčínské deset let. Dost dlouhá doba na to, aby prověřila základy, na nichž jsou vystavěna. A obě touto prověrkou prošla vítězně. Ještě nedávno bychom proto jako první položili jejich společnému řediteli otázku, co se jim za ty roky nejvíc povedlo. V duchu složité doby virové však začínáme povídání u problémů a překážek.

Štítky Zdravotnictví, Oční klinika, Inovace, Slovensko

číst celý článek

Adam Janek: Naším cílem je udávat trendy, v Praze i v Trenčíně

thumbnail

„Za dva roky se nám podařilo zdvojnásobit obrat i zisk,“ hodnotí Adam Janek výsledky trenčínského Očného centra Sokolík. „Tak rychle se to nepovedlo ani v Praze, tam to trvalo čtyři roky.“ Tou Prahou míní Oční centrum Praha (OCP), kde je ředitelem už sedm let. Momentálně totiž sedí takříkajíc na dvou židlích, neboť kývl na to, že vedle vedení OCP pomůže vybudovat podobně prestižní pracoviště v Trenčíně. A stal se tedy zároveň jednatelem a ředitelem slovenského Sokolíka. „Je to pro mne obrovská zkušenost, protože ač jsem po otci poloviční Slovák, mám v trenčínském kraji příbuzné a myslel jsem si, že Slovensko znám, překvapilo mne, že tam je spousta věcí jinak. Nicméně se ukázalo, že naše know-how funguje spolehlivě.“

Štítky Slovensko, Zdravotnictví

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.